فضائل امیرالمومنین از نگاه یک زیدیمذهب در کتاب «محبوب بلامنازع» منتشر شد
به گزارش خبرنگار تاریخ خبرگزاری فارس، کتاب «المرتب فی فضائل امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب صلوات الله علیه» با عنوان «محبوب بلامنازع» تألیف ابوالقاسم اسماعیل بن احمد بُستی معتزلی از علمای زیدی مذهب قرن چهارم هجری توسط مجتبی سلطانی احمدی و مصطفی گوهری فخرآباد به فارسی ترجمه و در ۲۳۳ صفحه و در قطع رقعی توسط انتشارات کتابخانه تخصصی امیرالمؤمنین علی علیه السلام مشهد منتشر شد.
کتاب المراتب فی فضائل علی بن ابیطالب تألیف اسماعیل بن احمد بُستی درگذشته حدود ۴۲۰ قمری دانشمند زیدیمذهب ایرانی و از شاگردان مبرّز قاضی عبدالجبار معتزلی است.
مؤلف در این کتاب برای اثبات برتری امام علی (ع) بر دیگر صحابه پیامبر خدا (ص) به ذکر ۴۵۰ فضیلت آن حضرت پرداخته است. این فضائل پرشمار بسیار متنوعاند که از جملهی آنها میتوان به بیهمتایی آن حضرت در محل تولد، شرافت تربیت به دست پیامبر (ص)، شرافت نامهایش، ازدواج با حضرت زهرا (س)، اختصاص به برادری با پیامبر خدا (ص)، پیشگامی در اسلام، شرافت به واسطه علم، بخشندگی، شجاعت، ذکر آن حضرت در قرآن، کرامات و اخبار غیبی مربوط به آن حضرت و شرافت فرزندانش اشاره کرد.
کتاب از جهت قدمت و زیدی بودن مؤلف آن که از منابعی غیر از منابع امامیه برای تأیف کتاب خود بهره برده است و نیز نشان دادن باورها و دیدگاههای زیدیه در مورد امیرالمؤمنین حائز اهمیت فراوان و گاه منحصر به فرد است.
این اثر چهارمین کتابی است که توسط مجتبی سلطانی احمدی و مصطفی گوهری فخرآباد در حوزه مطالعات علوی از عربی به فارسی ترجمه شده است. پیش از این ترجمه سه کتاب میثاقداران صبح ترجمه کتاب «اخبار الوافدات من النساء و اخبار الوافدین من الرجال من اهل البصره و الکوفه علی معاویه بن ابیسفیان» متعلق به عباس بن بکّار ضَبّی در گذشته ۲۲۲ ق. و کتاب تراز ایمان ترجمه کتاب «بغیه الطالب لایمان ابیطالب» تألیف محمد بن رسول برزنجی شافعی از علمای قرن یازدهم و کتاب چهل از چهل ترجمه کتاب «الاربعون عن الاربعین فی فضائل امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب» اثر شیخ جمال الدین یوسف مِشغَری عاملی از علمای قرن هفت هجری به قلم این دو نویسنده و مترجم کشورمان توسط انتشارات کتابخانه تخصصی امیرالمؤمنین علی علیه السلام مشهد منتشر شده بود.
انتهای پیام/
شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید