» آخرین اخبار » گیلان » افزایش استفاده از آب سبز برای تولید برنج سفید گیلان
افزایش استفاده از آب سبز برای تولید برنج سفید گیلان

افزایش استفاده از آب سبز برای تولید برنج سفید گیلان

بهمن ۲۶, ۱۴۰۰ 0۰


ایسنا/گیلان معاون سازمان جهاد کشاورزی گیلان در امور آب و خاک گفت: برنامه داریم استفاده از آب سبز را برای تولید برنج سفید گیلان افزایش دهیم.

مجتبی شاه نظری در گفت و گو با ایسنا گفت: هر ساله مقداری از آب سبز (آب حاصل از نزولات جوی) وارد دریای خزر می‌شود که در صورت بهره‌برداری می‌توان از این امکان برای تولید بیشتر برنج و کلزا استفاده کرد.

وی با بیان اینکه آب سبز آب سازگار با زیست بوم است و آب بندان ها یکی از مصادیق بارز تامین آب سبز هستند، افزود: گیلان ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد و در ۳۸ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان با آب سبز، نیاز برنج اراضی تامین می شود.

شاه نظری ادامه داد: برنامه داریم استفاده از آب سبز را برای تولید برنج استان افزایش دهیم و خوشبختانه در سفر هیات دولت به گیلان برای اجرایی شدن این امر برنامه ریزی های خوبی صورت گرفته است.

وی تصریح کرد: برنامه داریم ۸۵۰۰ هکتار از آب بندان های گیلان بازسازی شود و با انجام این کار، به ظرفیت حجم آب سبز گیلان اضافه خواهد شد.

معاون سازمان جهاد کشاورزی گیلان در امور آب و خاک گفت: زهکشی اراضی شالیزارها نیز در حال انجام است تا زمینه توسعه کشت دوم در شالیزارها بیش از پیش فراهم شود.

وی افزود: با افزایش استفاده از آب سبز علاوه بر برنج برای کشت دوم سایر محصولات کشاورزی در گیلان نظیر کلزا نیز اتفاقات خوبی خواهد افتاد.

شاه نظری خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه ۸۵ درصد دانه‌های روغنی و مواد اولیه تهیه روغن مورد نیاز کشور از خارج وارد می‌شود، تولید کلزا با آب سبز می‌تواند قسمتی از نیاز داخلی روغن کشور را تامین کند و این امکان در گیلان وجود دارد.

انتهای پیام 



منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×