کارشناسان: رهبر بعدی داعش یک عراقی کهنه کار خواهد بود
کارشناسان عراقی معتقدند رهبر بعدی داعش احتمالا از میان حلقه کوچکی از شبه نظامیان و افراط گرایان عراقی کهنهکاری است که پس از حمله آمریکا در سال ۲۰۰۳ ظهور کردند.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، ابو ابراهیم القرشی، رهبر پیشین داعش هفته گذشته در حمله آمریکا به محل اختفایش در سوریه، کشته شد، در میان گزینههای جانشینی او نام فرماندهای به چشم میخورد که واشنگتن و بغداد در سال گذشته میلادی از کشتن وی خبر داده بودند.
مرگ قرشی ۴۵ ساله، ضربه سخت دیگری برای داعش بود که دو سال قبل، رهبر کهنهکار خود، ابوبکر البغدادی را در حملهای مشابه از دست داد. قرشی که فردی عراقی بود، هرگز در انظار عمومی دنبالکنندگانش را مخاطب قرار نمیداد، از وسایل ارتباطی الکترونیک استفاده نمیکرد و فشارهای گسترده عراق و ائتلاف به رهبری آمریکا را توسط زیردستانش پاسخ میداد.
اما دنبالکنندگان داعش انتظار دارند در هفتههای پیشرو جانشینی برای قرشی تعیین شود. این گروه که در سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ بر بخشهای عظیمی از عراق و سوریه به طرزی وحشیانه حکومت میکرد، همچنان به شورشهای مرگبار در خاورمیانه ادامه میدهد.
یک مشاور سرویسهای امنیتی عراق گفت، دستکم چهار گزینه برای جانشینی قرشی وجود دارد: ابوخدیجه که سابقا رهبر شاخه عراق گروه داعش بود، ابومسلم که رهبری شاخه “انبار” داعش را برعهده داشت و شخص دیگری به نام ابوصالح، که اطلاعات کمی از وی در دسترس است، اما به بغدادی و قرشی نزدیک بوده است.
وی همچنین افزود: ابو یاسر العیساوی نیز یکی دیگر از گزینههاست و برخی تصور میکنند او هنوز زنده باشد. عیساوی برای داعش مهره ارزشمندی است چرا که تجربه نظامی زیادی دارد.
این در حالیست که هم نیروهای عراق و هم نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا در ژانویه ۲۰۲۱ مدعی شدند که عیساوی در حملهای هوایی کشته شده است.
اما یک مقام امنیتی عراق تایید کرد که تردیدهای زیادی درباره مرگ او وجود دارد؛ این مقام گفت: اگر او نمرده باشد، یکی از گزینهها خواهد بود، چرا که امتحانش را در طرحریزی حملات پس داده و هزاران طرفدار دارد.
این مقام عراقی همچنین افزود که احتمالا داعش در حال انجام پاکسازی اطلاعاتی است تا پیش از انتخاب رهبری جدید، نشتیهای اطلاعاتی که به مرگ قرشی منجر شد، بیابد.
حسن حسن، دبیر مجله “نیو لاینز” که پیش از این نیز تحقیقاتی در باره قرشی منتشر کرده بود، گفت که اگر در هفتههای آتی، جانشینی برای قرشی مشخص شود، باید از میان حلقه مشابهی باشد… این گروه بخشی از گروه “انباری” است که از روزهای نخست تحت عنوان امارت اسلامی عراق و شام فعالیت میکرد.
انتهای پیام