» دسته‌بندی نشده » انعقاد ۴.۵ میلیارد دلار قرارداد برای توسعه میادین نفت و گاز/ظرفیت تولید پتروشیمی به ۱۴۰ میلیون تن می‌رسد

انعقاد ۴.۵ میلیارد دلار قرارداد برای توسعه میادین نفت و گاز/ظرفیت تولید پتروشیمی به ۱۴۰ میلیون تن می‌رسد

بهمن ۱۸, ۱۴۰۰ 1۰


به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، جواد اوجی وزیر نفت امروز در افتتاحیه نمایشگاه ایران پلاست با اشاره توسعه صنعت نفت بعد از انقلاب اظهارداشت: صنعت پتروشیمی یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی است. ابتدای انقلاب تولید این صنعت بین ۱.۵ تا ۳ میلیون تن بود که این تولیدات شامل کود شیمیایی می‌شد ولی بعد از وقوع انقلاب و با همت متخصصان ایرانی امروز تولید صنعت پتروشیمی به ۹۹ میلیون تن در سال ۱۴۰۰ رسیده است. محصولات فعلی تنوع زیادی از محصولات پلیمری، آروماتیکی و شیمیایی را شامل می‌شود.

وی گفت: ایران با دارا بودن ۱۵۳ میلیارد بشکه نفت و ۳۳ هزار میلیارد متر مکعب گاز قابل استحصال، بزرگترین دارنده منابع هیدروکربوری در دنیاست. بعد از انقلاب ما به همت مهندسان ایرانی صنعت نفت کشور را توسعه دادیم و به تکنولوژی‌های روز دنیا دست پیدا کردیم که نمونه آن در حفاری افقی چاه‌ها و توسعه میادین دریایی و توسعه صنعت گاز قابل مشاهده است.

وزیر نفت افزود: قبل از انقلاب تنها پالایشگاه گاز بیدبلند با ظرفیت ۲۵ میلیون متر مکعب وجود داشت اما الان ظرفیت پالایشگاه‌های ما یک میلیارد متر مکعب در روز است. قبل از انقلاب نه تنها ۴ یا ۵ شهر گازرسانی شده بود ولی الان ضریب گازرسانی در روستاها ۸۵ درصد و ضریب نفوذ گاز در شهرها ۹۸ درصد است. در هیچ کشوری چنین رفاهی برای مردم ایجاد نشده است و ایران در این زمینه یکتاست.

*ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی تا سال ۱۴۰۶ به ۱۴۰ میلیون تن می‌رسد

اوجی اظهار داشت: در صنعت پتروشیمی در دولت سیزدهم اتفاقات خوبی خواهد افتاد و انشاالله تا سال ۱۴۰۶ ظرفیت تولید این صنعت به ۱۴۰ میلیون تن در سال برسد. توسعه صنعت پتروشیمی باید با هدف توسعه زنجیره ارزش تا صنایع تکمیلی صورت بگیرد زیرا ارزش افزوده و اشتغال اصلی در صنایع تکمیلی رقم میخورد و از طرفی حجم سرمایه‌گذاری آن نیز پایین است.

وزیر نفت گفت: در صنعت پتروشیمی خط مقدم، شرکت‌های دانش‌بنیان هستند. تعداد زیادی از کاتالیست‌ها در این صنعت بومی‌سازی شده‌اند که یک دستاورد بزرگ توسط متخصصان ایرانی است.

وی اشاره کرد: کمترین تکانه‌های تحریم در حوزه صادرات مربوط به صنعت پتروشیمی است به طوری خللی در صادرات محصولات پتروشیمی ایجاد نشد و امسال ۱۰ میلیارد دلار ارز صادراتی از همین طریق به سامانه نیما تزریق شد.

*تاکنون ۴.۵ میلیارد دلار قرارداد برای توسعه میادین امضا شده است

اوجی گفت: توسعه میادین گازی و نفتی مشترک از مهم‌ترین اولویت‌های وزارت نفت است. در دولت سیزدهم تاکنون ۴.۵ میلیارد دلار قرارداد برای توسعه میادین از منابع داخلی و خارجی امضا شده است.

وزیر نفت افزود: ما با شرکت‌های توانمند داخلی در قالب کنسرسیوم و هلدینگ‌های بزرگ وارد قرارداد توسعه‌ای شده‌ایم. همچنین قراردادهایی با شرکت‌های خارجی منعقد شده است که به وقتش آنها را توضیح خواهیم داد. جدای از قراردادهای نفتی، هم‌اکنون ۱۰ تفاهم‌نامه نیز با کشورهای خارجی انجام شده است که ظرف ۳ تا ۴ ماه آینده به قرارداد منجر خواهد شد.

اوجی با بیان اینکه منتظر نتیجه مذاکرات وین نمی‌مانیم، افزود: قطعا اگر این مذاکرات به نتیجه برسد، شاهد گشایش‌های بهتری خواهیم بود، زیرا در همین مدت بسیاری از شرکت‌های بزرگ بین المللی دنیا به ما ایمیل زده‌اند و مذاکراتشان را برای سرمایه‌گذاری در حوزه نفت و گاز شروع کرده‌اند.

*دعوت از هلدینگ‌های پتروشیمی برای سرمایه‌گذاری در توسعه میادین گازی

وی گفت: احداث پتروپالایشگاه‌ها از دیگر اولویت‌های وزارت نفت است که همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری قرار گرفته است. احداث این واحدها علاوه بر تامین سوخت کشور، خوراک واحدهای پتروشیمی را نیز تامین می‎کنند.

اوجی گفت: ذیل قانون حمایت از توسعه صنایع پایین‌دستی ۸ طرح پتروپالایشی به ظرفیت حدود ۱.۴۶ میلیون بشکه در روز تعریف شده است که آیین‌نامه مربوط به این قانون در دولت سیزدهم اصلاح شد تا جذابیت آن برای سرمایه‌گذاران افزایش یابد. انشاالله یک پتروپالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکه‌ای نیز توسط خود وزارت نفت ذیل لایحه بودجه ۱۴۰۱ احداث خواهد شد.

وزیر نفت تاکید کرد: هلدینگ‌های پتروشیمی درآمدهای خیلی خوبی دارند که میتوان از این ظرفیت برای سرمایه‌گذاری در توسعه میادین گازی استفاده کرد. بدین صورت ما حاضر هستیم که اصلا یک میدان گازی را از ابتدا تا انتها به هلدینگ‌های پتروشیمی برای توسعه بدهیم تا از تولیدات آن میدان، خوراکشان را تامین کنند.

انتهای پیام/




این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید



منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

farsnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *