معرفی «سفیران گردشگری» در یک رویداد ۴ روزه/اولین نمونه انگشتر سردار سلیمانی به چه کسی رسید؟
به گزارش خبرنگار گردشگری و صنایع دستی خبرگزاری فارس، پانزدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و سی و پنجمین نمایشگاه ملی صنایع دستی روز گذشته به کار خود پایان داد.
در این رویداد ۴ روزه که از ۹ بهمن ماه آغاز شده بود، بسیاری از فعالان صنعت گردشگری به معرفی امکانات و خدمات خود پرداختند و نمایندگان استان های کشور با برگزاری مراسم و آیین های سنتی، علاقهمندان به گردشگری به ویژه خانوادهها را پای غرفههای خود کشاندند.
نمایشگاه بینالمللی یا ملی؟
البته بسیاری از بازدیدکنندگان این رویداد گلایه اصلی خود را دریافت وجه در هنگام ورود عنوان میکردند، ۲۰ هزار تومانی که در ازای آن یک ماسک و یک اسپری کوچک الکل ارائه میشد.
هرچند در نمایشگاه بینالمللی گردشگری تنها سفارت اندونزی غرفه داشت، اما نمایندگانی از کشورهای ارمنستان، پاکستان، ترکیه و عراق برای حضور در نشستهای B2B در این رویداد حضور پیدا کردند.
معرفی «سفیران گردشگری» مسئولانه استان فارس
در نمایشگاه امسال جواد قارایی مستندساز و کارگردان برنامه «ایرانگرد» و محمد بحرانی، بازیگر و صداپیشه عروسک «جناب خان» به عنوان سفیران گردشگری مسئولانه استان فارس معرفی شدند.
«مش حسن» هم به نمایشگاه آمد
یکی از حاشیه های این رویداد اتوبوسی بود که در محوطه بیرونی نمایشگاه پارک شده بود و به دلیل ظاهر خاصی که داشت بسیاری از مردم را به سمت خود میکشاند.
«مش حسن» صاحب این اتوبوس به عنوان یک مینی موزه دار در نمایشگاه امسال حضور پیدا کرده بود و با شور و شوق فراوان از دستاوردها و اجناس خاصی که طی سالهای متمادی جمع آوری کرده بود، صحبت میکرد.
استقبال ویژه مردم از نمایشگاه گردشگری
شلوغ ترین غرفه از حیث تعداد بازدیدکننده در این ۴ روز مربوط به استانهای خوزستان، آذربایجان غربی، گیلان، یزد و منطقه غرب بودمیشد، استان خوزستان با سرو قهوه عربی بسیاری از مردم را به سمت خود می کشید و غرفه آذربایجان غربی و منطقه غرب هم با رقصهای محلی جمعیت زیادی را دور خود جمع کرده بودند.
عروسک های غول پیکر غرفه ملایر هم با اجرای برنامههای شاد گروه های مختلفی از مردم را دور خود جمع می کردند.
علی رغم اینکه زمان برگزاری نمایشگاه از ابتدای هفته و در بازه زمانی ۸:۳۰ تا ۱۷ بود اما با این حال، به دلیل وضعیت خوب برگزاری نمایشگاه گردشگری، از همان روزهای اول شاهد حضور گسترده مردم بودیم که این استقبال در روزهای پایانی بیشتر هم شد.
نارضایتی هنرمندان و بازدیدکنندگان از جانمایی و چیدمان غرفهها در نمایشگاه صنایع دستی
امسال با توجه به همزمانی برپایی نمایشگاه صنایع دستی با گردشگری، در سالن خلیج فارس شاهد حضور هنرمندان صنایع دستی بودیم اما متأسفانه جانمایی نامناسب، چیدمانهایی به شکل بازار روز و نبود تهویه در طبقات فوقانی باعث سردرگمی و نارضایتی بسیاری از بازدیدکنندگان شده بود.
متأسفانه علی رغم وعده های حمایتی معاونت صنایع دستی، غرفه داران استان های محروم از وضعیت غرفهها رضایت نداشتند، در واقع هرکسی پول بیشتری داده بود توانسته بود غرفه بهتری را تصاحب کند و این موضوع به راحتی با مشاهده غرفه های بالای ۲۰۰ متر فروشگاههای بزرگ صنایع دستی قابل تشخیص بود.
در سالن ۳۱A که طبق بنر نمایشگاه مربوط به صنایع دستی میشد، تقریباً با یک آش شله قلمکار مواجه بودیم، در سالن همه چیز از جمله غرفه صنایع دستی، غرفه فروش پفک هندی، غرفه فروش آجیل و شیرینی شب عید، غرفه فروش بستنی و غذا و… قابل رؤیت بود و شاید انگشت شمار غرفههایی بودند که به طور مشخص اقدام به عرضه سوغات یک استان کرده بودند که برای نمونه میتوان به قشم و قزوین اشاره کرد.
این در حالی است که قرار بود مسیر برگزاری سی و پنجمین نمایشگاه ملی صنایع دستی شکل تخصصیتر و جدیتری به خود بگیرد.
اولین نمونه انگشتر سردار سلیمانی در دست وزیر کشور
در این رویداد شاهد رونمایی از انگشتر حاج قاسم سلیمانی در غرفه استان کرمان بودیم، این انگشتر به عنوان اولین نمونه ساخته شده پس از رونمایی به انگشت وزیر کشور نشست.
فریدون فعالی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان در گفتوگو با خبرنگار فارس درباره این رونمایی گفت: وقتی گردشگر و زائر به کرمان میآید به دنبال این است تا یادمان یا یادبودهایی را با خود از این استان ببرد، به همین جهت هنرمندان صنایع دستی روی انگشتری مشابه انگشتر شهید سلیمانی کار کردند که نمونه اولیه آن رونمایی شد و قرار است به تولید انبوه برسد.
استان مازندران هم در نمایشگاه امسال با ویژه برنامههای مربوط به رویداد ساری ۲۰۲۲ حاضر شد.
در آخرین روز نمایشگاه، اثر هنری «علمدار عشق» در غرفه استان اصفهان رونمایی شد، ضمن اینکه از ۳ اثر فاخر زیورآلات ترکمن استان گلستان و «الواح ثبتی» روستاهای ملی صنایع دستی این استان هم با حضور معاون صنایع دستی رونمایی شد.
به طور کلی میتوان گفت که در این رویداد ۴ روزه، نمایشگاه گردشگری عملکرد موفقتری را در مقایسه با نمایشگاه صنایع دستی از خود نشان داد، شاید اگر همزمانی این دو رویداد نبود صنایع دستی با اقبال بیشتری مواجه میشد و شمایل برگزاری آن هم شکیلتر بود.
انتهای پیام/
شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید