» دسته‌بندی نشده » عضو کمیسیون فرهنگی مجلس: موافق برگزاری نمایشگاه محدود و حضوری کتاب هستیم/ شیوه مجازی بعد از کرونا هم ادامه یابد
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس: موافق برگزاری نمایشگاه محدود و حضوری کتاب هستیم/ شیوه مجازی بعد از کرونا هم ادامه یابد

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس: موافق برگزاری نمایشگاه محدود و حضوری کتاب هستیم/ شیوه مجازی بعد از کرونا هم ادامه یابد

بهمن ۱۱, ۱۴۰۰ 0۰


زهره سادات لاجوردی، عضو هیات رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس با اشاره به ضرورت و اهمیت نمایشگاه مجازی کتاب تهران برای جامعه گفت: نمایشگاه‌های کتاب، رویدادهای فرهنگی ارزشمندی هستند که در راستای توسعه فرهنگی جامعه نقش‌آفرینی می‌کنند. برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران با در نظرگرفتن نیازمندی‌های همه اقشار و سطوح سنی جامعه، صرفه‌جویی در وقت و جلوگیری از اتلاف هزینه مخاطب، فراهم آوردن دسترسی عادلانه همه اقشار جامعه به کتاب ارائه شده در نمایشگاه و سایر ویژگی‌های نمایشگاه کتاب مجازی کتاب تهران مخاطب و ناشر را منتفع می‌سازد. 

جریان فرهنگی هر کشور به وسیله کتاب به نسل‌های آتی منتقل می‌شود

لاجوردی ادامه داد: مباحث فرهنگی هم به دلیل تاثیرگذاری، هم به جهت پایداری و ماندگاری از شاخص‌های مهم در جهان به حساب می‌آیند و کتاب نیز از قدرتمندترین ابزار انتقال فرهنگی در سراسر دنیا محسوب می‌شود. همه تلاش‌های منتج به چاپ، نشر و ترویج کتاب در کشور در قالب‌های مختلفی مانند نمایشگاه، جشنواره، مسابقه و غیره در راستای اعتلای ترویج فرهنگ کتابخوانی و ارتقای فرهنگ عمومی کشور صورت می‌گیرد چرا که بخشی از فرهنگ را می‌توان با رسانه‌های نوین به آینده انتقال داد اما کتاب و آثار مکتوب همواره جایگاه ویژه خود را دارد. جریان فرهنگی هر کشور بوسیله کتاب به نسل‌های آتی منتقل می‌شود. بنابراین، باید از این حوزه محافظت کرد و با ارتقای شاخص‌های این رویداد فرهنگیِ ارزشمند و استعانت از فرهنگ کتاب و کتابخوانی و پرورش نوجوانان و جوانان کتابخوان و کتاب‌دوست، شاهد اعتلای ایران اسلامی و رشد و توسعه کشور در زمینه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی در سال‌های پیش‌رو باشیم.

مجلس موافق برگزاری نمایشگاه فیزیکی کوچک و محدود است

وی با اشاره به برنامه‌های کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی برای حمایت از طرح‌های ترویج کتاب و کتابخوانی و اولویت‌های این کمیسیون در حوزه ترویج کتاب و کتابخوانی به عنوان مهمترین مطالبات فعالان حوزه فرهنگ از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس، تصریح کرد: با توجه به اهمیت کتاب و کتابخوانی در مباحث مختلف از جمله وجود رابطه مستقیم بین افزایش سرانه مطالعه با کاهش آسیب‌های اجتماعی در جامعه، کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با برگزاری نمایشگاه‌های مجازی یا نمایشگاه‌های فیزیکی کوچک و محدود با رعایت پروتکل‌ها موافق است و با استقبال از نظرات و ارزیابی پیشنهادات تشکل‌های صنفی مرتبط با حوزه کتاب از هر حرکتی که موجب نهادینه‌کردن فرهنگ کتابخوانی در جامعه و تشویق مردم و بخصوص ترغیب جوانان و نوجوانان به کتابخوانی و تسهیل دسترسی آنها به کتب خوب و مفید در حوزه‌های مختلف باشد، حمایت می‌کند. همچنین، هر نوع همکاری بین‌بخشی در این راستا مانند اختصاص زمین و ایجاد و تجهیز کتابخانه از طریق شهرداری‌ها، خیرین و سایر دستگاه‌های پشتیبان نیز با مساعدت ویژه کمیسیون فرهنگی، همراه خواهد شد. 

لاجوردی گفت: توسعه متوازن و برقراری عدالت فرهنگی در مناطق مختلف کشور بویژه مناطق محروم و کم برخوردار، همواره از اولویت‌های نظام جمهوری اسلامی ایران و مورد عنایت مسئولین امر بوده است. با عنایت به توسعه پلتفرم‌های مجازی در سال‌های اخیر، کاربرپسند بودن و کسب رضایت مخاطب، فعال کردن ظرفیت فضای مجازی و استفاده حداکثری از این پتانسیل جهت سهولت دسترسی دوستداران و خریداران کتاب در اقصی نقاط کشور، بویژه در مناطق محروم و کم برخوردار، از جمله راهبردهای موثر و عملیاتی در تمرکززدایی فعالیت‌های فرهنگی از کلان‌شهرها است که نمایشگاه مجازی کتاب تهران تجربه موفقی را در این زمینه به ثبت رسانیده است.

نمایشگاه مجازی کتاب بعد از کرونا هم باید ادامه یابد

وی ادامه داد: البته با وجود نواقصی که بدلیل تجربه کم در زمینه برگزاری نمایشگاه بصورت مجازی در بخش‌هایی از آن وجود داشت اما توانست با اِعمال مولفه‌های موثر در میزان حضور و افزایش راندمان بهره‌مندی مخاطب مانند حذف هزینه رفت وآمد و مشکلات ناشی از دوری مخاطب از پایتخت، تسریع زمان دسترسی به کتب و مقایسه قیمت‌ها و مانند آن، موفق عمل کند. تا جایی که پس از مرتفع‌شدن محدودیت‌های کرونایی در آینده نیز به سبب استقبال و درخواست طرفین از جمله مخاطبان و ناشرین، برگزاری نمایشگاه‌ها بصورت مجازی ادامه و توسعه خواهد یافت.

عضو هیات رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامیاظهار کرد: در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران یک میلیون و ۲۵۴هزار و ۵۹۹ نسخه کتاب ظرف مدت ده روز به فروش رسید که نشانه ظرفیت بالای کتابخوانی در جامعه است. به طور مسلم، دسترسی سهل و ساده جز مواردی است که باعث افزایش خرید کتاب و ارتقای شاخص کتابخوانی می‌شود ولی اگر با ملزومات دیگر همراه نباشد، این اتفاق رخ نمی‌دهد چراکه ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی نیازمند ساز و کار ویژه‌ای است که سهولت دسترسی تنها یکی از مولفه‌های آن است.

راهکارهایی برای تشویق مردم به کتابخوانی

وی در پایان خاطرنشان کرد: در معرض دید قرار دادن کتاب در فضاهای مختلف مانند پارک، وسایل حمل و نقل و فروشگاه‌های زنجیره‌ای، تبدیل کتاب به یک کالای مقبول و مورد علاقه برای گروه‌های مختلف جامعه توسط فرهنگ سازی مثلاً اهدای کتاب بعنوان جایزه و هدیه، نهادینه‌کردن مطالعه کتاب از سنین کودکی و نوجوانی، معرفی کتاب و تازه‌های نشر با استفاده از روش‌های خلاقانه و پتانسیل فضای مجازی و نیز استفاده از ظرفیت رسانه‌های سمعی و بصری مانند صدا و سیما به همراه وضع تسهیلات برای گروه‌های مختلف مردمی، می‌تواند اهرم مناسبی برای تشویق مردم به کتابخوانی و ارتقای میزان خرید کتاب باشد.

انتهای پیام/




این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید



منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

farsnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *