» آخرین اخبار » گیلان » استاندار گیلان: بانک تکلیف ایران‌پوپلین را مشخص کند
استاندار گیلان: بانک تکلیف ایران‌پوپلین را مشخص کند

استاندار گیلان: بانک تکلیف ایران‌پوپلین را مشخص کند

بهمن ۵, ۱۴۰۰ 0۰


به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، سال‌هاست که غصه پردرد و پرفرازونشیب برخی از کارخانه‌های خوش‌نام استان گیلان، قلب و جان هر اهل‌فنی را رنجور کرده و سرگذشت حیرت‌آور هریک از آن‌ها، خاطر دغدغه‌مندان اقتصادی استان را مکدر می‌کند، کارخانه‌هایی که روزی برای خود حرفی برای گفتن داشتند و چرخش چرخ‌هایشان، سفره‌های زیادی را پهن کرده و کار و معاش را با توازنی معنادار پیش می‌بردند کارخانه‌هایی که روزی مادر اقتصاد کشور بودند و در پی برخی بی‌تدبیری‌ها در راستای خصوصی‌سازی قربانی ناکارآمدی و منفعت‌طلبی برخی ازمابهتران شدند که مرور هرکدام از آن‌ها انگشت حیرت بر دهان اهل نظر قرار می‌دهد.

یکی دیگر از کارخانه پرفرازونشیب  گیلان می‌توان به ایران پوپلین اشاره کرد که اگرچه امروز سرپاست اما صدای نفس‌های تنگ آن شنیده می‌شود و شاید بدون استفاده از تنفس مصنوعی هرلحظه ممکن است به کما برود، کارخانه‌ی که تا سال ۷۹ یک هزار و ۲۰۰ کارگر داشت که اکنون با ۲۶۰ کارگر به حیات نیمه‌جان خود ادامه می‌دهد.

طبق  مصوبه ۱۸ تیرماه سال ۹۹  ستاد کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید قرار بر این شد که شرکت ایران پوپلین که زیرگروه، گروه توسعه ملی است به فرد دارای اهلیت واگذار شود  قرار بود تا پایان شهریور همان سال  برخی از این اقدامات صورت بگیرد و بدهی‌های برق و گاز شرکت بیش از پنج میلیارد است پرداخت شود.

در اردیبهشت سال ۹۷، حدود ۴۸ دستگاه شرکت ایران پوپلین برای فروش جداسازی شد و ۲۴ عدد از این دستگاه‌ها نیز به فروش رفت،  فروش الباقی دستگاه‌ها خوشبختانه توسط کارگران گرفته شد، سؤال اینجاست اگر این دستگاه‌ها مستهلک و ازکارافتاده بودند چطور  امکان فروش داشتند؟

حالا ایران پوپلینی مانده که روزگاری تنها تولیدکننده پارچه‌های نظامی بوده و بسیاری از دستگاه‌های آن با تغییراتی جزئی قابلیت تولید پارچه جادری را هم دارند و امروز این خاطرات پرفرازونشیب و پیکر نیمه‌جانش یادگار سهل‌انگاری، بی نظارتی و ترک فعل‌هایی است که نفس‌هایش را به هق‌هق انداخته؛ کارخانه‌ای که باوجود لزوم واگذاری به فرد اهلیت‌دار معلوم نیست چرا بانک متولی، این کارخانه را به بخش خصوصی اهلیت دار واگذار نمی‌کند؟!

یکی دیگر از کارخانه‌های خوش‌نامی که روزی در گیلان صنعت نساجی را به نام خود ثبت کرده بود و ید طولایی در نخ‌ریسی و پارچه‌بافی صنعتی داشت، کارخانه «پوشش» است، کارخانه‌ای در حاشیه شهر رشت و موقعیت مکانی عالی که سال‌ها قربانی ناکارآمدی سیاست بخش خصوصی شد و سرگذشت سختی را پشت سر گذاشته؛ آن‌هم سرگذشتی که هر انسان‌ دغدغه‌مندی را بعد از شنیدن ماجراهای پرپیچ‌وخم پوشش متحیر می‌کند.

پوششی که از تحصن کارگران این کارخانه بعد ازکارافتادن دستگاه‌های تهویه و گرمایشی این کارخانه آغاز شد و به بهانه  بارش برف سنگین ۲۲ بهمن سال ۸۳، بیش از ۱۸ هکتار از سقف سالن‌های کارخانه  را تخریب کردند و می‌خواستند به بهای زمین، زمان کارگران را بربایند.

حال در آستانه سفر رئیس‌جمهور به گیلان نماینده عالی دولت در این استان از کارخانه پوشش و ایران پوپلین بازدید کرد.

 

اسدالله عباسی در حاشیه این بازدید و در جمع خبرنگاران با بیان اینکه کارخانه‌های صنعتی در گیلان از وضعیت خوبی برخوردار نیستند، اظهار کرد: گیلان به لحاظ شرایط ژئوپولیتیکی یکی از قطب‌های نساجی در کشور است ولی به دلیل برخی سو مدیریت‌ها دارای شرایط خوبی نیستند.

وی با انتقاد از وضعیت واگذاری کارخانه‌های ابریشم در گیلان گفت: در سالیان گذشته به دلیل اصل ۴۴ و واگذاری کارخانه‌ها به بخش خصوصی بخش اعظمی از سرمایه‌های استان در حوزه اشتغال نابودشده است.

استاندار گیلان یکی از دلایل نابودی برخی از کارخانه‌های گیلان را سودجویی برخی از مسؤولان دانست و بیان کرد: کارخانه‌های ایران پوپلین، پوشش، ایران برک و خاور جزو سرمایه‌های گیلان با هزاران نفر اشتغال بودند ولی به دلیل سودجویی و منفعت‌طلبی عده‌ای خاص رو به نابودی رفته و افراد بسیاری از کار بیکار شدند.

عباسی، با تأکید بر لزوم توجه به نظارت بر روند احیای کارخانه‌های نساجی در گیلان افزود: در سفر سال گذشته آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی به گیلان به‌عنوان مقام عالی قوه قضاییه، بخشی از مشکلات را بررسی و اکنون با پیگیری‌های صورت گرفته بخشی از خط تولید برخی از این کارخانه‌ها راه‌اندازی شده به این منظور باید با نظارت مستمر دیگر خط تولید کارخانه‌هایی مثل پوشش را راه‌اندازی کرد.

وی کارخانه ایران پوپلین را برند کارخانه‌های گیلان دانست و گفت: کارخانه ایران پوپلین چون تحت تملک بانک‌ها بوده فعلاً به‌صورت روز کارمزدی به فعالیت خود ادامه می‌دهد لذا باید بانک‌ها هرچه سریع‌تر وضعیت کارخانه‌ها را مشخص کرده و بنده به‌عنوان استاندار اجازه تعطیلی هیچ کارخانه‌ای را در گیلان نخواهم داد لذا تمامی این مشکلات در سفر رئیس جمهور به گیلان بررسی می‌شود.

به گفته نماینده عالی دولت در گیلان هدف دولت در این استان ایجاد اشتغال، کاهش نرخ بیکاری و افزایش تولید است و در این راستا مشکلات حقوقی و قضایی واحدهای تولیدی گیلان برطرف خواهد شد.

انتهای پیام/۸۴۰۰۷




این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید



منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

farsnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *