» دسته‌بندی نشده » انتقاد نماینده سابق ولی‌فقیه در نیروی قدس از مسؤولان فرهنگی/ برای شناساندن مکتب حاج قاسم‌ چه کردید؟
انتقاد نماینده سابق ولی‌فقیه در نیروی قدس از مسؤولان فرهنگی/ برای شناساندن مکتب حاج قاسم‌ چه کردید؟

انتقاد نماینده سابق ولی‌فقیه در نیروی قدس از مسؤولان فرهنگی/ برای شناساندن مکتب حاج قاسم‌ چه کردید؟

دی 5, 1400 2۰


به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، حجت‌الاسلام علی شیرازی، جانشین سازمان عقیدتی سیاسی وزارت دفاع با اشاره به اینکه من از سال ۱۳۶۹ با حوزه هنری و شاخه ادبیات دفاع مقدس ارتباط برقرار کردم، گفت: سال‌ها تلاش کردم تا عظمت حاج قاسم برای همه روشن‌ شود. هرچه به سردار سلیمانی اصرار کردیم که خاطراتش را چاپ کند، قبول نکرد. این اصرار سال‌ها ادامه داشت تا یکشنبه هشتم دی‌ماه ۹۸ که آخرین دیدار ما بود.

نماینده سابق ولی‌فقیه در نیروی قدس افزود: سردار سلیمانی دو عملیات جنگ را تدوین کرد. یکی از آنها کربلای ۵ بود. بیش از ۶ سال تلاش کردم تا ایشان قبول کرد کتابی در رابطه با حاج قاسم نگاشته شود. البته گفته بود که خودم باید ویراستاری کنم. قبل از شهادت سردار به ایشان گفتم زورم به شما نمی‌رسد، می‌خواهم سراغ دیگران بروم تا زندگی شما را از زبان دیگران بنویسیم. به شهید پورجعفری گفتم از سفر برگشتی باید بیایی و‌ خاطراتتان را بگویی تا تدوین کنیم که متأسفانه آن سفر آخر بود و آنها شهید شدند.

حجت‌الاسلام شیرازی با بیان اینکه پس از شهادت حاج قاسم وقتی مقام معظم رهبری موضوع مکتب شهید سلیمانی را مطرح کردند، بر خود واجب دیدم که این مکتب را تبیین کنم، گفت: نزدیک ماه رمضان بود که بچه‌های نیروی قدس به من پیشنهاد دادند برای ماه رمضان روزی یک صفحه درباره حاج قاسم تدوین و‌ تکثیر شود. بنابراین کار تدوین مکتب سلیمانی را شروع کردیم و بعد از ماه مبارک این اقدام را تکمیل و پس از مدتی بازنویسی کردم و این کتاب چاپ و آماده شد. البته این کتاب به عقیده من کامل نیست و هنوز جای کار دارد.

وی با اشاره به اینکه من در روز شهادت حاج قاسم، صبحی که شهید شد، یک‌مصاحبه داشتم که در آنجا گفتم فاصله من تا حاج قاسم از زمین تا آسمان است، خاطر نشان کرد: هزاران نفر باید درباره عظمت حاج قاسم کتاب بنویسند تا برخی زوایای این شهید روشن شود. در زمان حیات سردار سلیمانی، عشق رهبر معظم انقلاب به ایشان را با همه وجود دیدم؛ تاجایی که به حاج قاسم گفتم من حاضرم من ‌شهید شوم ‌تو بمانی. چون می‌دانم تو‌ بروی رهبری طاقت نمی‌آورد.‌

نماینده سابق ولی‌فقیه در نیروی قدس با بیان اینکه ما گفتیم‌کاری کنیم‌که نام و عظمت حاج قاسم باید در ذهن جوانان ‌نسل امروز روشن شود، تصریح کرد: نزدیک ۴۰ سال با حاج قاسم بودم که خاطراتی از با هم بودن، در کتاب‌ها آورده‌ام. این‌ها یک‌نمایی از حاج قاسمی است که مثل ما بود. اما تفاوتش این بود که او‌ خواست اوج‌ بگیرد و‌ اوج‌ گرفت.

وی با اشاره به اینکه حاج قاسم تافته جدابافته از مردم نبود، ادامه داد: او یک روستازاده بود که به کرمان آمد و بنایی کرد و‌ پس از آن در هتل کار کرد و بعد از پیروزی انقلاب از آغاز جنگ در میدان بود و رشد کرد. حاج قاسم پلکان رشد را طی کرد تا به درجه عرفان رسید. حاج قاسم یک عارف، عالم ‌‌و عاشق کتاب بود. کتابخانه حاج قاسم با کتابخانه ما متفاوت است.

حجت‌الاسلام شیرازی با بیان اینکه حاج قاسم گاهی اوقات روزی ۲۲ ساعت کار می‌کرد، افزود: در یک سفر در سوریه ‌و عراق که ۱۵ روز طول کشید، شهید پورجعفری به من گفت که حاج قاسم در این مدت ۱۰ ساعت هم‌نخوابیده است. بسیاری از کتاب‌های آیت‌الله مطهری و‌ مصباح را خواند. کتاب‌های دفاع مقدس را می‌دادم در سفر می‌خواند و حتی گاهی می‌گفت که نظرم را گوشه کتاب نوشتم. قرآن هم وقتی می‌خواند، تفسیر خودش را حاشیه آن می‌نوشت.

وی با اشاره به اینکه در جلسه‌ای در سوریه بودیم که تا حدود ساعت ۲ بامداد طول کشید، گفت: حاج قاسم آن شب به شهید پورجعفری گفت من بروم ۲ ساعت بخوابم خستگی‌ام دربیاید. دیدم که چراغ اتاقش روشن و درحال مطالعه است. هیچ جلسه‌ای نبود که همه حرف‌هایشان را بزنند و حاج قاسم صحبت کند، حرفی نو در آن نباشد. این حاصل دقت و تدبیر و مطالعه حاج قاسم است.

حجت‌الاسلام شیرازی با بیان اینکه ما نزدیک ۱۰ جلد کتاب درباره حاج قاسم تدوین کرده یا درحال تدوین هستیم، خاطر نشان کرد: اسرار سلیمانی یکی از کتاب‌هایی است که مسوولان لشکری و کشوری درباره حاج قاسم مواردی را روایت می‌کنند. این کتاب بیش از ۳۰۰ صفحه دارد. کتاب شرحی درباره شهید سلیمانی هم در حال چاپ است و سرباز قاسم سلیمانی هم منتظر موافقت مکتب شهید سلیمانی است. سخنرانی‌هایی از ایشان هم آماده چاپ است. بیش از ۲۶۰ کتاب نیز ترجمه شده است.

وی درباره ترجمه چاپ کتاب‌هایی که درباره حاج قاسم است، ادامه داد: مقام معظم رهبری فرمودند مترجم‌ بهتر است زبان مادری‌اش زبان مقصد باشد. ما کتاب را در ایران ترجمه و‌ چاپ نمی‌کنیم، بلکه ناشر هر کشوری بخواهد، می‌تواند بر اساس قوانین همان کشور ترجمه ‌و چاپ کند. برخی از کتاب‌ها در عراق، سوریه، آذربایجان، اوکراین، روسیه، ترکیه، نیجریه، یمن، چاد، پاکستان، افغانستان چاپ و‌ ترجمه شده است. در فرانسه هم ترجمه شده است که ‌‌امیدواریم همزمان با سالگرد حاج قاسم چاپ و روانه بازار نشر این کشور شود.

نماینده سابق ولی‌فقیه در نیروی قدس با اشاره به اینکه ناشرانی که ما با آن‌ها کار می‌کنیم خودشان مشتاقانه دنبال کتاب‌های سردار سلیمانی می‌آیند، تصریح کرد: مردم در دنیا عشقی به کتاب‌های حاج قاسم دارند. اما روی مقوله دفاع مقدس در سوریه قبل از کتاب حاج قاسم یک خانم مسیحی در دمشق این کتاب‌هایم را ترجمه و‌ چاپ کرد. این خانم‌ می‌گفت اگر قدرت داشتم به همه نیروهای ارتش سوریه می‌گفتم‌که باید این کتاب را بخوانند. در پاکستان یکی از افرادی که کتاب حاج قاسم را چاپ کرد، می‌گفت علمای سنی از صفحات کتاب عکس می‌انداختند و‌ توزیع می‌کردند. 

وی با بیان اینکه حاج قاسم خودش و همه توان و نیروهایش را برای دفاع از حرم اهل بیت علیهم السلام وارد میدان کرد، گفت: این به خاطر عشق ایشان به اهل بیت علیهم السلام بود. این عشق از کرمان ‌‌و قنات ملک رشد کرد. این عشق در وجود شهید کامیاب بود. این عشق برگرفته از عشق علمایی بود که حاج قاسم را در این مسیر دستش را گرفتند و‌ جلو‌ آوردند. سیدکمال موسوی کسی است که در عرفان و‌اخلاق با امام خمینی (ره) جلسه خصوصی داشت. وقتی سال ۶۶ سیدکمال تصادف کرد، خبر به امام رسید، امام از خود بی‌خود‌ شد. حتی مقام معظم رهبری می‌فرمایند‌ که من وقتی به مدرسه علمیه در کرمان رفتم، با حضور سید کمال دوری را فراموش کردم.

حجت‌الاسلام شیرازی ادامه داد: حاج قاسم با سیدکمال ارتباط داشت. شب عملیات والفجر ۸ بنا بود نیروها به سمت فاو حرکت کنند. بعد از جنگ در جمع خانواده شهدا در کرمان بارها این جمله را گفت که وقتی بچه‌ها خواستند از اروند عبور کنند، هرچه فکر کردم دیدم شدنی نیست. اروند را به حضرت زهرا سلام الله علیها قسم دادم و‌ مطمئن بودم پیروز می‌شویم. در جای دیگر خاکریز را به حضرت زهرا سلام الله علیها قسم‌ دادم که مواظب بچه‌ها باشد. این عشق ادامه‌ می‌یابد که جلسه روضه هفتگی و محفل عزاداری حضرت زهرا سلام الله علیها توسط حاج قاسم برقرار می‌شود. نکته جالب اینجاست که اشکی حاج قاسم در خانه می‌ریخت، در جلسات و محافل روضه در نیرو‌ نمی‌ریخت. این عشقش به اهل بیت بود.

جانشین سازمان عقیدتی سیاسی وزارت دفاع با اشاره به اینکه حاج قاسم ۴۰ سال لباس رزم به تن داشت و رشدش در سایه عشق به اهل بیت علیهم السلام بود، گفت: این عشق به اهل بیت علیهم السلام، او را حاج قاسم‌کرد. عنایت امام‌ زمان (عج) و حضرت زهرا سلام الله علیها حاج قاسمی ساخت که اخلاقش اخلاق نبوی شد.

وی با بیان اینکه حاج قاسم یک الگو‌برای نسل جوانی است که او را قبول دارند، افزود: باید نویسندگان جامعه درباره حاج قاسم کتاب بنویسند. ما در دنیا برای رییس جمهور امریکا که از نظر ما هیچ ارزشی ندارد، چون دنبال مادیات و دنیا است، هزاران کتاب داریم. حاج قاسم دارایی ماست که شخص رییس جمهور امریکا می‌خواهد‌ او را از میان ببرد. باید بگوییم این نیروها را داشتیم که به اینجا رسیدیم. چقدر ما در کشورمان از قهرمانان کشور گفته‌ایم یا در رسانه‌ها و فضای مجازی تبلیغ‌ می‌کنیم؟

حجت‌الاسلام شیرازی با اشاره به اینکه دو سال است حاج قاسم شهید شده است، اما ۴۰ سال حاج قاسم داشتیم، گفت: او در جنوب کشور بعد از جنگ یک عزت برای جمهوری اسلامی آفرید. امنیت جنوب شرق را برقرار کرد. تازه پس از شهادت حاج قاسم یک‌نمایی از او درک کردند. مسوولان فرهنگی کشور باید توضیح دهند شورای عالی انقلاب فرهنگی که رئیس جنگ نرم است، بیایند توضیح دهند که برای شناساندن مکتب حاج قاسم‌چه کردند؟ بگویند ما این فیلم ‌‌مستند را ساختیم. به اندازه حاج قاسم برای او‌کار کردیم؟ حاج قاسم باید در دانشگاه‌های نیروی مسلح تدریس شود. مکتب حاج قاسم باید در حوزه علمیه و مدارس آموزش داده شود. حتی نمایی از او در مهدکودک‌ها ترسیم شود.

انتهای پیام/




این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید



منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

farsnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *