نخستین فضانورد روس با “دراگون” به ایستگاه فضایی میرود
“آنا کیکینا” فضانورد زن روس حاضر در ماموریت “کرو-۵”(Crew-۵) خواهد بود که توسط شرکت “اسپیسایکس” برای ارسال فضانوردان به ایستگاه فضایی بینالمللی انجام خواهد شد و وی اولین فضانورد روس خواهد بود که با کپسول آمریکایی “کرو دراگون” به فضا میرود.
به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، مقامات ناسا روز گذشته تایید کردند که ناسا و آژانس فضایی روسیه(روسکاسموس) در حال نهایی کردن توافقنامه برای پرتاب اولین فضانورد روس با فضاپیمای “کرو دراگون” متعلق به شرکت “اسپیس ایکس” هستند.
“جوئل مونتالبانو” مدیر برنامه ایستگاه فضایی بینالمللی از ناسا به خبرنگاران گفت که ناسا پرتاب یک فضانورد روس را در ماموریت “کرو-۵” که در پاییز ۲۰۲۲ پرتاب میشود، در برنامه دارد.
وی گفت: برنامه این است که در پاییز آینده با یک فضانورد روس در مأموریت “کرو-۵” پرواز کنیم و سپس یک فضانورد از ناسا را در مأموریت آینده موشک “سایوز” به فضا بفرستیم. ناسا در حال حاضر در حال نهایی کردن این برنامهها از طریق توافقات بین دولتی است.
مقامات روسیه این موضوع را برای اولین بار در تاریخ هشتم دسامبر اعلام کردند، با این حال، این دو آژانس فضایی از آغاز “برنامه خدمه تجاری” تلاش کردهاند به یک توافق برسند. به گزارش “روسکاسموس”، فضانورد انتخاب شده این آژانس برای سوار شدن در کپسول “کرو دراگون” یک فضانورد زن به نام “آنا کیکینا” است که تنها زن فضانورد فعال در ناوگان فضانوردان روسیه است.
این مأموریت اولین پرواز فضایی او خواهد بود و به گفته “مونتالبانو”، یک فضانورد روس از چندی پیش روند آموزشی در تأسیسات “اسپیسایکس” را آغاز کرده است. وی تایید نکرد که این فضانورد در واقع همان “آنا کیکینا” است.
“کیکینا” در ماموریت “کرو-۵” به “نیکول مان” و “جاش کاسادا” فضانوردان ناسا که در ابتدا قرار بود با اولین پرواز سرنشیندار شرکت “بوئینگ” به ایستگاه فضایی بروند، ملحق خواهد شد. “کیکینا”، “مان” و “کاسادا” به همراه “کویچی واکاتا” فضانورد ژاپنی به عنوان چهار فضانورد جدید برای اقامت در ایستگاه فضایی بینالمللی سوار بر “کرو دراگون” به مدار زمین خواهند رفت.
“دیمیتری روگوزین” رئیس “روسکاسموس” میگوید آژانس فضایی روسیه در ازای این صندلی در “کرو دراگون”، اختصاص یک صندلی در کپسول روسی “سایوز” را برای یک فضانورد آمریکایی قول داده است.
تا به امروز، “اسپیسایکس” چهار ماموریت سرنشیندار را به مدار نزدیک زمین پرتاب کرده است که سه مورد از آنها ماموریتهای طولانی مدت هستند. دیگری نیز یک پرواز آزمایشی بود که ثابت کرد کپسول “دراگون” میتواند با خیال راحت فضانوردان را به ایستگاه فضایی برساند و از آن جدا شود و به سلامت به زمین بازگردد.
“اسپیسایکس” یکی از دو شرکتی بود که توسط ناسا برای انتقال فضانوردان به مدار نزدیک زمین و بازگشت انتخاب شد. “بوئینگ” نیز دومین شرکت است. این دو شرکت در سال ۲۰۱۴ انتخاب شدند و “اسپیسایکس” تنها شرکتی بود که تاکنون توانسته فضانوردان ناسا را به فضا بفرستد.
فضاپیمای شرکت “بوئینگ” به نام “استارلاینر” برای اولین بار دو سال پیش در یک ماموریت بدون سرنشین به پرواز درآمد، اما به دلیل چندین مشکل نرم افزاری نتوانست به ایستگاه فضایی بین المللی برسد. این شرکت با همکاری ناسا، ۱۸ ماه را صرف بررسی نرم افزار و سیستمهای مختلف این فضاپیما کرد تا اطمینان حاصل شود که هرگونه مشکلی حل شده و آماده پرواز است.
با این حال، در حالی که این فضاپیما در تاریخ ۳۰ اوت برای دومین پرواز آزمایشی بدون سرنشین روی سکوی پرتاب قرار گرفته بود، چندین دریچه در سیستم پیشران فضاپیما دچار خوردگی و بسته شد. “بوئینگ” سعی کرد آن را عیبیابی کند، اما مجبور شد فضاپیما را به کارخانه بازگرداند. در نهایت به این نتیجه رسیدند که فعل و انفعالات رطوبتی در رابطه با سوخت فضاپیما باعث بسته شدن دریچهها شده است.
مهندسان “بوئینگ” در تلاش هستند تا مشکلات “استارلاینر” را حل کنند و این فضاپیما را برای پرتاب بعدی خود که قرار است درماه مه ۲۰۲۲ انجام شود، آماده کنند.
انتهای پیام