رئیس سیا؛ ایران و روسیه موهایم را سفید کردند
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «ویلیام برنز» رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در مصاحبه روز دوشنبه خود با روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» مدعی شد کار به عنوان سفیر آمریکا در روسیه در اوایل دهه ۲۰۰۰ آنقدر استرسزا بود که باعث شد موهای وی سفید شود.
برنز ادعا کرد که بیشتر دستههای خاکستری موی او مربوط به دوره فعالیتش در این سمت بین سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۸ است.
به گزارش شبکه «راشا تودی»، او در ادامه با اشاره به توافقنامه موقت برنامه اقدام مشترک که در سال ۲۰۱۳ بین ایران و شش کشور دیگر در خصوص برنامه هستهای ایران امضا شد، مدعی شد: بقیه موهای خاکستری من مربوط به مذاکرات با ایرانیها، به ویژه مذاکرات مخفیانه در سال ۲۰۱۳ است.
برنز همچنین در این گفتوگو که پیش از دیدار دیروز (سهشنبه) بین ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه و جو بایدن همتای آمریکاییاش انجام شد، درباره نگرانیها درباره مرز روسیه و اوکراین اظهارنظر کرد.
مدیر سیا در ادامه جوسازی روزهای اخیر واشنگتن علیه مسکو ادعا کرد که وقتی مسئله کییف مطرح است، هیچوقت اشتهای پوتین برای ریسک را دست کم نمیگیردو افزود: پاسخ دادن به آن با ترکیبی قوی از بازدارندگی و همچنین امکان دیپلماسی بسیار مهم است.
کرملین همواره اتهام منابع غربی در خصوص آماده شدن مسکو برای حمله به اوکراین را رد و چنین اتهامی را بیاساس خوانده است.
برنز همچنین به نبود جنبههای تسلیحاتی در برنامه هستهای ایران اعتراف کرد. وی در نشستی که توسط روزنامه والاستریتژورنال برگزار شد گفت که سیا «هنوز هیچ شواهدی درباره تصمیم ایران برای تسلیحاتی کردن» برنامه هستهای نمیبیند.
کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سالهای گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هستهای خود متهم کردهاند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.
ایران تأکید میکند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی (انپیتی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هستهای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.
ویلیام برنز در بخش دیگری از این نشست درباره مذاکرات رفع تحریمها در وین که هفته گذشته برگزار شد، ادعا کرد: «ایرانیها در این مقطع هنوز مذاکره را جدی نگرفتهاند. به زودی خواهیم دید چقدر جدی هستند.»
مذاکرات رفع تحریمها در وین روز دوشنبه هفته گذشته (۸ آذرماه/۲۹ نوامبر) در پایتخت اتریش آغاز و جمعه متوقف شد. ایران در جریان این مذاکرات دو سند در دو حیطه رفع تحریمها آمریکا و تعهدات هستهای به طرفهای مقابل ارائه کرد.
پس از ارائه این سندها توسط ایران، کشورهای غربی که به دنبال تحمیل تعهدات حداکثری به ایران در ازای پایبندی حداقلی خودشان به توافق هستند بازی مقصرنمایی علیه تیم مذاکرهکننده ایران را در دستور کار قرار داده و تلاش کردهاند تهران را به طرح خواستههای خارج از برجام بدون در نظر گرفتن دور قبلی گفتوگوها متهم کنند.
به گزارش خبرگزاری فارس، کارشناسان معتقدند که رویکرد طرف غربی نشان میدهد که مصرانه در پی آن هستند که ادامه مسیر گفتوگو را بر اساس ابتکار ایران نپذیرد، چون در آن صورت، میدان عمل در اختیار ایران است و جمهوری اسلامی ایران میتواند از اهرمهای فشار استفاده نشده خود بهره گیرد.
سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به مواضع غربیها در این زمینه گفته، «ما در وین بر اساس پیشنویسهایی که دادیم برای رفع تحریمها و چگونگی توقف اقدامات جبرانی ایران مذاکره میکنیم. تمامی آنچه در متون نوشته شده بود مبتنی بر برجام و پیشنویس ۶ دور قبل است. این پیشنهادات اساساً نمیتواند حداکثری باشد ولی رویکرد آمریکا و اروپا حداقلی است و به همین خاطر درخواست کردند برای مشورت به پایتختهای خود برگردند».
بر اساس توافق «علی باقری» مذاکرهکننده ارشد ایران و «انریکه مورا» هماهنگکننده کمیسیون مشترک برجام قرار است روز پنجشنبه این گفتوگوها در شهر وین ادامه پیدا کند.
انتهای پیام/م
شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید