» آخرین اخبار » فناوری » شکوه یک کهکشان مارپیچی از نگاه هابل
شکوه یک کهکشان مارپیچی از نگاه هابل

شکوه یک کهکشان مارپیچی از نگاه هابل

آذر 17, 1400 1۰


ناسا اخیرا در حساب کاربری تلسکوپ فضایی هابل در اینستاگرام تصویری زیبا منتشر کرد و نوشت: ستاره یا دانه‌های شن؟

به گزارش ایسنا، تلسکوپ فضایی هابل در اینجا به زیبایی تصویری با وضوح بالا از کهکشان “ان جی سی ۳۰۰” (NGC ۳۰۰) را ثبت کرده است که این موضوع به دانشمندان امکان می‌دهد ستاره‌ها را حتی اگر این کهکشان میلیون‌ها سال نوری از ما فاصله داشته باشد، همانند نقاط نورانی و درخشان ببینند.

ان‌جی‌سی ۳۰۰ یک کهکشان مارپیچی در صورت فلکی “سنگ‌تراش” است. یک کهکشان مارپیچی یک نوع از سه نوع اصلی کهکشان‌ها است که نخستین‌بار توسط ادوین هابل و در سال ۱۹۳۶ میلادی رده‌بندی شد.

دوربین پیشرفته نقشه‌برداری(ACS) هابل در ثبت این تصویر نقش به سزایی داشته است. “دوربین پیشرفته نقشه‌برداری”(Advanced Camera for Surveys) که در مارس سال ۲۰۰۲ میلادی نصب شده است، از نشانگر نسل سوم ابزارهای دقیقی است که روی هابل نصب شده است.

این دوربین به مشاهده و بررسی آب و هوای دیگر سیارات منظومه شمسی، مشاهده و نقشه‌برداری از کیهان و همچنین مطالعه نوع و چگونگی توزیع ستارگان می‌پردازد.

این دوربین دارای مزایایی از قبیل وضوح بسیار زیاد، بازده کوانتومی و فیلترهای امولسیون‌دار پرقدرت است. عکس‌های گرفته شده پس از نصب این دوربین نقاطی از جهان را نشان دادند که قبل از آن هرگز دیده نشده بودند.

تلسکوپ فضایی هابل پروژه‌ی مشترک ناسا و آژانس‌ فضایی اروپا و کانادا است و بیش از سه دهه به رصد فضا پرداخته است. این تلسکوپ بیش از ۱.۵ میلیون رصد انجام داده و بیش از ۱۸ هزار مقاله علمی براساس داده‌های آن منتشر شده است. هابل با سرعت ۲۷ هزار و ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت مدار زمین را دور می‌زند و در فاصله‌ی ۵۴۷ کیلومتری زمین قرار دارد. این تلسکوپ در ماه آوریل سال ۱۹۹۰ از پایگاه فضایی کندی در فلوریدا به فضا ارسال شد.

انتهای پیام



منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×