» دسته‌بندی نشده » با رویکرد علمی و کارشناسی می‌توان بحران آب را حل کرد
با رویکرد علمی و کارشناسی می‌توان بحران آب را حل کرد

با رویکرد علمی و کارشناسی می‌توان بحران آب را حل کرد

آذر 10, 1400 2۰


رئیس مرکز بررسی استراتژیک ریاست جمهوری گفت: دولت با نگاهی علمی و بر مبنای استفاده از ظرفیت‌های مردمی و اجتماعی به ارائه نظام حل مشکلات حوضه آبریز زاینده رود خواهد پرداخت.

به گزارش ایسنا، نشست نخبگانی« بررسی آینده کشاورزی حوضه آبریز زاینده رود » با حضور محمدصادق خیاطیان رئیس مرکز و نخبگان کشاورزی، اساتید دانشگاه‌ها و فعالان حوضه آب و محققان حوضه آبریز زاینده‌رود از سه استان چهارمحال بختیاری، اصفهان و یزد در محل این مرکز برگزار شد.

 خیاطیان ضمن تشکر از حضور و مشارکت مسئولانه حاضران در نشست گفت: حل بحران آب در کشور مسأله‌ای کوتاه مدت نبوده و این موضوع محصول بیشتر از ۵۰ سال ساختار حکمرانی آب است. اما معتقدیم، راهبردها و راهکارهای مؤثری وجود دارد که با رویکرد علمی و کارشناسی می‌توان بر این بحران غلبه کرد.

وی درباره دلایل ابلاغ ماموریت ویژه رئیس جمهور بر انجام مطالعات علمی احیای حوضه آبریز زاینده‌رود به مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری توضیح داد: با توجه به چندبعدی بودن مسئله حوضه آبریز زاینده رود و داشتن ابعاد اجتماعی، اقتصادی، علمی و فناوری موضوع و از طرفی جایگاه فرادستگاهی مرکز به عنوان بازوی علمی و مشورتی دولت، رئیس جمهور این مسئولیت را به ما واگذار کردند.

رئیس مرکز بررسی استراتژیک ریاست جمهوری افزود: بر این اساس است که مبتنی بر ابعاد مختلف موضوع، سلسله نشست‌های نخبگانی را برگزار می‌کنیم و از تجربیات و نظرات علمی و کارشناسی نخبگان و خبرگان موضوع بهره می‌جوییم.

خیاطیان ابراز خشنودی کرد که مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری در مدتی کوتاه توانسته درباره مسئله آبریز زاینده‌رود با صاحب‌نظران و کارشناسان بسیاری از سیاستگذاران گرفته تا دانشگاهیان و ذینفعان وارد گفت‌وگو شود و علاوه بر آنکه از نظرات و تجربیات آنها بهره بگیرد، فضای گفتگو و تعامل میان ذی‌نفعان را نیز فراهم کند.

وی با اشاره به وجود راهکارهای بسیار در مسئله حوضه آبریز زاینده رود تصریح کرد: به هیچ عنوان مسئله این نیست که راه‌حلی وجود ندارد نکته اینجاست که چطور می توان از بین راهکارهای موجود به راه‌حل بهینه دست یافت و نسبت به آن اجماع نسبی به وجود آورد.

به گفته خیاطیان باید برای رسیدن به نتیجه مطلوب مشارکت در حکمرانی را بالا برد و با توجه به رویکرد مردمی بودن دولت سیزدهم در مسئله زاینده‌رود، معتقدیم با مشارکت مردم و ذی‌نفعان می‌توان به راه حل رسید.

وی در ادامه شفافیت در اطلاعات و داده ها را ضروری دانست و ادامه داد: باید مردم را نسبت به مسائلی مانند خشکسالی و تغییر اقلیم و منابع موجود آبی و مصارف آن آگاه کنیم و استفاده از فناوری را جدی بگیریم؛ چراکه متاسفانه تاکنون کشور در این حوزه کمتر از تکنولوژی های جدید بهره برده است. درحالی که شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌های زیادی هستند که آمادگی و توانایی کمک و فعالیت در این بخش را دارند.

در این جلسه‌ در ادامه نشست‌های قبلی، بحث‌هایی پیرامون مشارکت کشاورزان در بهینه‌سازی مصارف آب، روند خشکسالی در سه استان، تعیین الگوی کشت و راهکارهای کوتاه‌مدت و بلندمدت احیای زاینده‌رود و استفاده از فناوری‌های نوین در تولید آب و کشاورزی مدرن توسط مدعوین طرح شد.

انتهای پیام



منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×