روح‌الله منعم امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رشت با اشاره به اهمیت فلسطین در جهان اسلام و لزوم حمایت جهان اسلام از فلسطین اظهار کرد: از ابتدای بعثت رسول خدا در ۱۴ قرن، فلسطین همواره موردتوجه ویژه بوده چراکه سرزمین انبیاست و بخش قابل‌توجهی از معارف و ادیان ابراهیمی از سرزمین فلسطین به حوزه غرب آسیا و جهان اشاعه پیداکرده است.

وی با اشاره به جایگاه ویژه فلسطین در کتب مقدس چه در یهودیت، مسیحیت و اسلام گفت: جایگاه ویژه بیت‌المقدس و قدس به‌عنوان قبله‌گاه مسلمین و معراج پیامبر اسلام موردتوجه بوده و یکی از موضوعاتی است که از ابتدای تاریخ اسلام در حوزه ادبیات سیاسی موردتوجه قرارگرفته بود.

فلسطین نقطه عطف جهان اسلام

محقق و پژوهشگر حوزه علوم سیاسی و روابط بین‌الملل با تأکید بر اینکه مسئله فلسطین بعد از گسترش اسلام و فراگیر شدن جغرافیایی آن منجر به تثبیت و مانایی جهان اسلام شده و فتح فلسطین مقدمات گسترش اسلام تا آندلس و  اسپانیا را ایجاد کرده بود، تصریح کرد: در طول چهارده قرن گذشته همیشه فلسطین به‌عنوان نقطه عطفی در تاریخ موردتوجه بوده و به‌نوعی مینیاتور یا منظومه فکری و هویتی جهان اسلام بعد از مکه و مدینه بود و در طول تاریخ مانایی جهان اسلام و ورود آن به مباحث حکمرانی را در برگرفت.

مدرس دانشگاه گیلان با تأکید بر اینکه موضوع فلسطین به‌گونه‌ای بعد از جنگ‌های صلیبی منجر به توجه ویژه حکمرانی شد، افزود: فلسطین هویت سرزمینی و الهام‌بخش مسلمانان بوده و پیشینه تاریخی جهان اسلام را از آن خودکرده است.

این استاد روابط بین‌ بین‌الملل با اشاره به چرایی تسلط صهیونیسم بر فلسطین و بیت‌المقدس بیان کرد: تسلط صهیونیست بر فلسطین به دلیل پیشینه و مانیفست فکری جهان اسلام بوده تا پیشینه فکری جهان اسلام را نابود کنند چراکه جهان اسلام اگر فلسطین را به همراه خود می‌داشت می‌توانست ادعا کند که بخش عظیمی از تفکر شکل گیرنده تمدن‌های نوین را از آن خود دارد ازاین‌رو، صهیونیسم درصد و نابودی این پیشینه تاریخی بود.

منعم با تأکید بر اهمیت تاریخی، اهمیت سرزمینی و اهمیت هویتی فلسطین گفت: غالب جغرافیای کشورهای غرب آسیا مسلمان با مذاهب گوناگون هستند لذا صهیونیسم درصدد این بود تا وحدت کلمه، همسویی و همگرایی را ازدست‌رفته تصور کرده و محور تاریخی و هویتی جهان اسلام را نابود کنند.

وی با اشاره به چرایی حمایت جمهوری اسلامی ایران از  فلسطین تصریح کرد: جمهوری اسلامی نقشه راهی به جهان اسلام و ساختار نظام بین‌الملل ارائه کرد نقشه راهی که اسلام  در دنیا باوجود مکاتب مختلف سیاسی به‌عنوان منظومه سیاسی و نظام‌نامه فکری و کارکرد سیاسی در چارچوب ساختار بین‌الملل قد علم کند بنابراین جمهوری اسلامی با احیا و زنده کردن فلسطین مکتب سیاسی اسلام را پویا کرد.

دفاع از فلسطین مکتب‌ساز جهان اسلام

محقق و پژوهشگر در حوزه علوم سیاسی، روابط بین‌الملل با بیان اینکه ایران با دفاع از فلسطین جمهوری اسلامی را تبدیل به جریان مکتب سازی سیاسی به‌عنوان مکتبی جدید در دنیای مارکسیستی  و لیبرالیستی نمود، افزود: دفاع جمهوری اسلامی از فلسطین دفاع از هویت و تمدن اسلام بوده و با ارائه استراتژی و  حمایت از فلسطین به‌نوعی هم‌پیمانی، هم‌صدایی و همنوایی را در جهان اسلام به وجود و جهان اسلام را از لاک دفاعی خارج کرد.

مدرس دانشگاه گیلان  با بیان اینکه جمهوری اسلامی با مکتب سازی حمایت از فلسطین  جهان اسلام را از پیاده‌سوار تفکر غرب نجات داد، تصریح کرد: در طول چهار دهه انقلاب اسلامی، تحولات گسترده‌ای در نظام بین‌الملل اتفاق افتاد ازجمله از بین رفتن جنگ سرد و دیگر ساختارها اما آنچه در طول چهار دهه گذشته در نظام بین‌الملل از نگاه آن‌ها لاینحل مانده موضوع فلسطین بود چراکه غرب خواستار حذف کامل جغرافیایی، عرب‌زبان‌های فلسطین، حذف کامل تفکر و اندیشه فلسطینی و عدم حضور اسلام در ساختار نظام بین‌الملل بود تا با حذف فلسطین هویت دینی جهان اسلام را از بین ببرد.

مانایی جبهه مقاومت

این استاد روابط بین‌الملل با اشاره به حمایت دنیا از رژیم منحوس صهیونیستی برای مقابله با هویت دینی جهان اسلام با محوریت فلسطین بیان کرد: علیرغم حمایت دولت ترامپ از نتانیاهو اما نتانیاهو با برگزاری انتخابات نتوانست اکثریت پارلمانی را کسب و دولت مستقل به وجود آورد این یعنی محور مقاومت کار خود را به‌درستی انجام داده است.

منعم با ترسیم آینده محور مقاومت افزود: امروز سازمان ملل متحد کشور فلسطین را به رسمیت شناخته و سازمان‌های حقوق بشر نیز به کودک کشی و جنایات رژیم منحوس صهیونیستی اذعان دارند و این با اهداف پلید رژیم جعلی صهیونیسم متفاوت بوده که نشان‌دهنده مسیر درست و پویای جبهه مقاومت است.

محقق و پژوهشگر علوم سیاسی و روابط بین‌الملل با اشاره به جنایات رژیم کودک کش صهیونیست که با محکومیت افکار عمومی مواجه است، گفت:  پیدایش تشکیلات حکومتی در غزه و جنبش مقاومت فلسطین، نشان‌دهنده مانایی محور مقاومت است و قدرتمند شدن حزب‌الله به‌عنوان مدلی الهام‌بخش یا مینیاتوری جمهوری اسلامی در لبنان و گسترش جغرافیایی محور مقاومت تا یمن نشان از زنده‌بودن و پویایی جبهه مقاومت است.

وی با بیان اینکه الگوبرداری حوثی‌ها از محور مقاومت، جمهوری اسلامی و حزب‌الله لبنان نیز بیانگر زنده‌بودن محور مقاومت است، تصریح کرد: در کشور ما نیز امروز علی‌رغم پمپاژ گسترده تبلیغاتی شبکه‌های غرب که به دنبال ایجاد یاس و فرورفتگی سیاسی است تا جمهوری اسلامی را به لاک دفاعی درون خود فروببرد اما مردم جبهه مقاومت و سید و سالار شهیدانِ جبهه مقاومت یعنی حاج قاسم سلیمانی را عامل ثبات و امنیت می‌دانند.

منعم با اشاره به پمپاژ گسترده تبلیغاتی شبکه‌های غربی بیان کرد: این شبکه‌ها باهدف تکه‌تکه کردن جغرافیای سیاسی و هویتی ملت ایران تمام نابسامانی‌های ضعف مدیریتی سطح کشور را به‌واسطه محور مقاومت ترسیم می‌کنند اما امروز مردم ایران از جریان متمایل به غرب عصبانی بوده و در فضای روشنفکری و علمی نیز امروز اذعان می‌کنند که محور مقاومت جوابگو  خواهد بود.

استاد روابط بین‌الملل  با بیان اینکه با استقرار تفکر و گفتمان مقاومت، آینده سیاسی ایران پرفروغ است، گفت: ایجاد گفتمان مقاومت در آینده سیاسی ایران باعث ایجاد ثبات اقتصادی و فکری و اندیشه خواهد شد، درواقع می‌توان امیدوار بود که برای سال ۱۴۰۰ با یک‌پوست اندازی سیاسی در بدنه اجرایی کشور مواجه باشیم که منجر به هم‌صدایی سیاسی و ایجاد بستر لازم در ثبات بیشتر و قدرت جهان اسلام شود.

انتهای پیام/۸۴۰۰۸