» آخرین اخبار » فناوری » کاوش درباره بیماری‌های خطرناک جهان
کاوش درباره بیماری‌های خطرناک جهان

کاوش درباره بیماری‌های خطرناک جهان

آبان ۲۴, ۱۴۰۰ 2۰


“دنیلا برونا لیل د اولیورا”(Danielle Bruna Leal de Oliveira) محققی است که در سیستم بهداشت و درمان عمومی برزیل به بررسی عوامل بیماری‌زا می‌پردازد.

به گزارش ایسنا، “دنیلا برونا لیل د اولیورا” درباره شغل خود می‌گوید: در این تصویر من در حال نگاه کردن به یک میکروسکوپ دیجیتال هستم تا آسیب ساختاری که کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ می‌تواند به سلول‌های یک میمون سبز آفریقایی(Chlorocebus sabaeus) وارد کند را مشاهده کنم. در این تصویر  من داخل آزمایشگاه فوق امنیت زیستی دانشگاه سائوپائولو(USP) به نام NB۳ هستم و به دلیل تجهیزات حفاظتی که پوشیده‌ام کمی شبیه فضانوردان به نظر می‌رسم.

امروزه در کنار روش‌های آزمایشگاهی پیشرفته ما با استفاده از نرم افزارهای کامپیوتری متنوع می‌توانیم جهش‌های مولکولی را در همان زمان رخ دادنشان مشاهده کرده و ویروس‌هایی که باعث بیماری تنفسی می‌شوند را تنها در عرض ۱۵ دقیقه شناسایی کنیم.

از نوجوانی آرزو داشتم یک محقق شوم. خانواده من نیز مانند اکثر مردم شهر بلم بزریل که در آن بزرگ شدم از لحاظ قومی دارای پیشینه‌ای متشکل از دو نژاد اروپایی‌ها و بومیان این کشور هستند. من قصد داشتم در مورد تاثیر ژنتیکی این موضوع تحقیق کنم، بنابراین تصمیم گرفتم در مقطع کارشناسی به تحصیل در رشته ژنتیک دانشگاه فدرال پارا در بلم بپردازم. پس از آن متوجه شدم که باید شش ماه صبر کنم تا بتوانم برای مقطع دکترای رشته ژنتیک در دانشگاه سائو پائولو اقدام کنم.

در دانشگاه سائو پائولو با همسرم که یک ویروس شناس شاغل در دانشگاه است، آشنا شدم. برای ما ویروس‌ها تقریبا همانند اعضای خانواده ما هستند. وقتی دخترم کوچکتر بود، می‌گفت برخی از ویروس‌ها را بهتر از برادرانش می‌شناسد.

آزمایشگاه ما با هفت بیمارستان سیستم بهداشت و درمان عمومی برزیل کار می‌کند. ما در اینجا نمونه‌ها را بررسی می‌کنیم و به بررسی ۱۸ ویروس تنفسی از جمله ویروس آنفولانزا H۱N۱ و کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ و ویروس‌های منتقله توسط حشرات مانند تب دنگی، زیکا و تب زرد و ویروس‌هایی مانند سرخک، اوریون و سرخجه که عمدتا باعث بیماری در کودکان می‌شوند، می‌پردازیم.

این نخستین بار نیست که یک بیماری همه‌گیر رخ داده و ما در آزمایشگاه روی یک بحران بهداشت عمومی کار می‌کنیم چرا که در سال ۲۰۱۹ نیز آزمایشی برای ویروس زیکا نیز ایجاد کردیم. استفاده از این کیت آزمایشی که با مشارکت یک شرکت خصوصی برزیلی تولید شده است، برای بیمارستان‌های دولتی رایگان است.

انتهای پیام



منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×