» دسته‌بندی نشده » گفت‌وگو با پهلوان باشی کشور | از ارادت خاص به امام رئوف تا سجده شکر در میادین نبرد
گفت‌وگو با پهلوان باشی کشور | از ارادت خاص به امام رئوف تا سجده شکر در میادین نبرد

گفت‌وگو با پهلوان باشی کشور | از ارادت خاص به امام رئوف تا سجده شکر در میادین نبرد

آبان ۱۸, ۱۴۰۰ 1۰


خبرگزاری فارس مازندران ـ مهدی رضی|جابر صادق‌زاده نامی آشنا برای ورزشی‌ها است. ورزشکاری که پهلوانانه زندگی می‌کند و خودش هم مانند نامش، همیشه پهلوان است. در رقابت کشتی‌گیران برای کسب بازوبند پهلوانی سال ۱۴۰۰، فینال سنگین وزن کشتی پهلوانی میان جابر صادق‌زاده و امیر محمدی برگزار و صادق‌زاده برای هفتمین مرتبه پهلوان ایران شد.

در فینال وزن‌های ۷۰ و به‌اضافه یکصد کیلوگرم در حضور رئیس جمهور و سیدحمید سجادی وزیر ورزش، جابرصادق‌زاده به مصاف امیر محمدی نایب قهرمان سه دوره مسابقات پهلوانی کشور رفت که صادق‌زاده در همان سه دقیقه نخست با اجرای عقربک، پشت حریفش را به خاک چسباند و عنوان قهرمانی را از آن خود کرد.

نکته جالب توجه اینجا بود که بعد از این مبارزه امیر محمدی چوخه‌کار بجنوردی که سابقه حضور در پیکارهای جهانی کشتی را نیز دارد صادق‌زاده را بر روی شانه‌های خود گذاشت و دور افتخار زد. بازوبند پهلوان سال ۱۴۰۰ توسط آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهوری ایران بر دستان قهرمان کشتی پهلوانی سنگین وزن این رقابت‌ها بسته شد تا جابر این‌بار عنوانی متفاوت کسب و دریافت کند.

به همین بهانه  گفت‌وگویی با «پهلوان‌باشی» انجام دادیم تا بیشتر با این چهره ورزشی آشنا شویم. در ادامه صحبت‌های جابر صادق‌زاده در گفتگو با خبرگزاری‌فارس را می‌خوانید :

فارس: آقای صادق‌زاده، از تکرار این عنوان برای‌مان بگویید و اینکه پهلوانی و پهلوان ماندن چه حسی دارد؟

 اولین بار که به این مقام دست پیدا کردم خیلی کم سن بودم و سر پرشوری داشتم، غرق ابهت عنوان جدیدم بودم و حواسم به مسؤولیت اجتماعی این عنوان نبود، بعدها با تکرارش کم‌کم جایگاهم را درک کردم و هر بار بیشتر از قبل پخته شدم.

فارس: قطعا کسب این عنوان مسؤولیت شما را بیشتر می‌کند، نظرتان در این خصوص چیست؟

هر ورزشکاری علاقه دارد روزی قهرمان شود اما وقتی عنوان قهرمانی کشتی پهلوانی را کسب می‌کنی دیگر نمی‌توانی هرطور که دوست داشته باشی زندگی کنی و باید روی خودت، منش و رفتارت خیلی کار کنی و کنترل داشته باشی. تلاشم را می‌کنم تا به خوبی از عهده این مسؤولیت برآیم.

*اولین کشتی‌گیری بودم که بعد از مسابقات پهلوانی سجاده نماز پهن کردم 

فارس: همیشه پس از کسب عنوان به سجده می‌روید؛ علتش چیست و در آن لحظه چه حسی دارید؟

هر عنوانی که تا امروز کسب کرده‌ام لطف و مرحمت خداوند به من بوده، خداوند به من عزت داده است و من ترجیح می‌دهم همان لحظه روی تشک سجده شکر کنم و حق بندگی را به‌جا آورم. اولین کشتی‌گیری بودم که بعد از مسابقات پهلوانی، سجاده نماز پهن کردم و این یک سنت بود که قبل از بازوبند این‌کار انجام شود. امیدوارم دیگر قهرمانان ما هم بعد از قهرمانی زمانی‌که با پرچم دور افتخار می‌زنند، بتوانند دو رکعت نماز شکر به‌جا بیاورند.

فارس: در مسابقات و کارها بیشتر به چه کسی متوسل می‌شوید؟

 همیشه سعی می‌کنم ارتباط خوب ذهنی و‌ قلبی‌ام را با خدای مهربان حفظ کنم، در این مسیر خیلی وقت‌ها از ائمه اطهار مدد می‌گیرم. وقتی وارد گود می‌شوم یا علی می‌گویم و محبت خاندان پیامبر(ص) همیشه در دلم زنده است.

فارس: این مسابقات با نام سردار دل‌ها حاج قاسم سلیمانی برگزار شد، از پهلوانی و رشادت حاج قاسم چه الگویی می‌توان گرفت و نظرتان در خصوص این پهلوان نامی کشور چیست؟

رشادت‌های شهید نامدار حاج قاسم سلیمانی بر کسی پوشیده نیست، مرد تدبیر و عمل که دغدغه‌ای جز امنیت و آرامش ملت ایران نداشت، مدیری ارزشمند که به راحتی نظیرش دیده نخواهد شد.

فارس: بازوبند پهلوانی را از دست رئیس جمهور گرفتید! نظرتان در خصوص گرفتن بازوبند از دست آیت‌الله رئیسی چیست؟

رسم و آیین کشتی پهلوانی از باستان این‌گونه بوده  است که مسابقه نهایی در مقابل مقامات عالی‌رتبه برگزار می‌شده و بازوبند هم‌توسط رئیس جمهور بسته می‌شده است، خیلی خوشحالم که ریاست محترم جمهور این حسن نظر را به کشتی پهلوانی داشتند و موجب برگزاری هر چه باشکوه‌تر این مراسم شدند.

فارس: خیلی‌ها می‌خواهند بدانند جابر صادق‌زاده از کجا شروع کرده تا به این جایگاه رسیده است! 

من از دوره نوجوانی از باشگاه‌های شهرم قائمشهر با همراهی خانواده عزیزم و مربی‌های مهربانم با تلاش زیاد شروع کردم. تمام دروان نوجوانی و جوانی من با ساعت‌های طولانی تمرین و ورزش سپری شد. همه ورزشکاران می‌دانند که همیشه استرس و هیجان زمان مسابقات خیلی زیاد است، هرچند من عاشق همین شرایطم اما خوب صبوری و تحمل بالایی را هم می‌طلبد.

فارس: مشکلات مالی هم داشته‌اید یا جز قشر مرفه جامعه به‌شمار می‌آیید؟

من در یک خانواده معمولی بزرگر شده‌ام و با افتخار پدرم معلم بازنشسته است، در شروع ورزش شرایط سختی داشتم، خدا را شکر به مرور همراه با موفقیت‌ها شرایط مالی‌ هم بهتر شد اما تمام دغدغه من این سال‌ها کشتی و‌ شرکت در مسابقات بوده و فرصتی نداشتم تا دنبال کسب درآمد باشم.

فارس: برایتان پیش آمده که در زندگی شخصی و ورزشی نا‌امید شوید اما دوباره برگردید و خودتان را پیدا کنید؟

هیچ‌وقت ناامید نشدم چون اعتقاد دارم قلبی که به خدا دل‌گرم است ناامیدی در آن جایی ندارد، اما زمان‌هایی هم بوده که دل‌سرد یا خسته شوم، مخصوصا مواقعی که شرایط زندگی سخت می‌شود یا اطرافیان به خودشان اجازه قضاوت می‌دهند.

فارس: به‌عنوان پهلوان‌باشی کشور چه پیشنهادی به جوانان این سرزمین دارید؟

به همه جوانان توصیه می‌کنم؛ حتما پرتلاش به دنبال آرزوهایشان باشند و بدانند که با پشتکار و توکل به خداوند هیچ موفقیتی غیر ممکن نیست.

فارس: یک مرتبه بازوبند پهلوانی را به موزه امام رضا(ع) تقدیم کردید؛ چه‌شد این‌بار تصمیم گرفتید بازوبند پهلوانی را به سردار شهید حاج قاسم سلیمانی تقدیم کنید؟

چهارمین بازوبند را به حرم مطهر رضوی تقدیم‌ کردم، در قلبم از امام رضا(ع) مدد گرفته بودم و بعد از برآورده شدن نذرم وفای عهد کردم. ششمین بازوبندم مصادف با شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی شد، برای بیان احترام ویژه خودم به فداکاری‌های شهید سلیمانی این بازوبند را به خانواده محترمشان تقدیم کردم.

فارس: نظرتان در خصوص واکنش خانواده حاج قاسم و آن دست‌نوشته و تندیس چه بود؟

 راستش من هدیه‌ام را در برنامه تلویزیونی سال ۹۸ تقدیم کردم و نمی‌دانستم به دست صاحبش رسیده یا نه، از خانواده بزرگوار سردار حاج قاسم سلیمانی بسیار سپاسگزارم که هدیه برادر کوچک‌شان را پذیرفتند و این برای من باعث افتخار است.

فارس: شما خادم امام رضا(ع) نیز هستید، از این حس برایمان بگویید!

احساسم از خادم امام رضا(ع) بودن را نمی‌توانم توصیف کنم، این بزرگ‌ترین افتخار زندگی من است، خانواده‌ام و خودم عاشق امام هشتم هستیم و بیشتر از من، پدر و مادر دین‌دار و مهربانم به این موضوع افتخار می‌کنند و خوشحال هستند.

فارس: خاطره‌ای از امام رضا(ع) دارید؟

هرچه از آقا امام رضا(ع) بخواهید، آقا آن را می‌دهد و من واقعا این موضوع را حس کرده‌ام. تا به الان هر چیزی که با دل خواسته‌ام به آن رسیده‌ام. در مسابقات سال ۱۳۹۶ که چهارمین بازوبند پهلوانی را بدست آوردم، این مسابقات در مشهد مقدس برگزار شد و من در آن مسابقات خیلی استرس داشتم. دلم را به آقا امام رضا(ع) سپردم و گفتم دوست دارم این بازوبند را به عشق خودتان بگیرم و تقدیم شما کنم.با استرس آمدم و زمان وزن‌کشی قرعه را که اعلام کردند دیدم قرعه ۸ نصیب من شد. این برای من یک نشانه بود و دلم را قرص کرد، فردای آن روز که مسابقات شروع شد یکی یکی حریفانم را شکست دادم و به فینال رسیدم. آنقدر درگیر مسابقه شده بودم که قرار روز قبل فراموشم شده بود.

بعد از آنکه اول شدم و مسابقه تمام شد، هنگامی که به نماز ایستادم دیدم آهنگ امام رضا(ع) در سالن طنین‌انداز شد. ناخودآگاه اشکم سرازیر شد و نمی‌توانستم خودم را کنترل کنم، همه فکر می‌کردند این اشک شوق است، اما اینطور نبود، صحبت‌هایی که بین خودم و امام رضا(ع) بود به خاطرم می‌آمد و ناخودآگاه اشکم  جاری می‌شد. خدا را شکر می‌کنم که آن بازوبند را هم به آقا امام رضا(ع) تقدیم کردم و ارزش آن بازوبند را چندین برابر کردم.

فارس:به کشتی برگردیم؛ آیا در تمام این سال‌‌ها به این موضوع فکر نکردید که بار دیگر شانس خود را برای حضور در کشتی‌‌ آزاد امتحان کنید؟ به هر حال موفقیت در این رشته نمود بیشتری نسبت به سایر رشته‌‌ها دارد و مردم قهرمانان آن را بیشتر در یاد می‌‌سپارند، به خصوص اینکه رویای کودکی تمام ورزشکاران حضور روی سکوی المپیک است!

 من هم مثل همه ورزشکاران رویای سکوی المپیک را داشتم و دارم اما خدا را شکر کشورم در این ورزش بسیار غنی است و ما تعداد زیادی کشتی‌گیر درجه یک در تمامی وزن‌ها داریم، من هم به انتخاب بزرگان احترام می‌گذارم‌ چراکه برافراشته شدن پرچم کشورم بر آرزوهای من تقدم دارد.

فارس: بعد سال‌ها افتخارآفرینی آیا از سوی کشور و استان خودتان مازندران حمایتی صورت می‌گیرد؟

مردم کشورم را دوست دارم، آنها همیشه به من لطف داشته‌اند، دست مردم مهربان قائمشهر را به گرمی می‌فشارم، مازندرانی‌ها همیشه حامی کشتی‌گیران بودند.

فارس: چه انتظاری از مسؤولان دارید؟

انتظار دارم از تجربه و تخصص افرادی مثل بنده در مسیر درست آن و در برنامه‌ریزی و پیشرفت بیشتر ورزش بهره ببرند و حمایت همه‌جانبه خودشان را دریغ نکنند.

فارس: صحبت پایانی

از همه عزیزانی که در این سال‌ها کنارم بودند خالصانه نهایت تشکر و‌ سپاسگزاری را دارم.

گفتنی‌است؛ آخرین دوره پیکارهای کشتی پهلوانی قهرمانی کشور ۹ دی ماه سال ۱۳۹۸ برگزار و این پیکارها به دلیل شیوع ویروس کرونا سال گذشته لغو شد. در سال ۹۸ جابر صادق‌زاده برای ششمین مرتبه صاحب بازوبند پهلوانی کشور شد. او پیش از این در سال‌های ۹۱، ۹۴، ۹۵، ۹۶ و ۹۷  نیز پهلوان ایران شده بود و با کسب ششمین بازوبند پهلوانی، صاحب لقب «پهلوان‌باشی» شد.هر کشتی‌گیری که بتواند در رقابت‌های سنگین وزن پهلوانی کشور، ۶ مرتبه صاحب بازوبند پهلوانی شود، لقب پهلوان‌باشی را به او می‌دهند.

 پیش از این زنده یاد علیرضا سلیمانی با کسب ۶ عنوان قهرمانی پهلوانی کشور تنها پهلوان باشی کشور بود.

انتهای پیام / ۸۶۰۵۹/ ح

 




منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

farsnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×