» آخرین اخبار » فناوری » سیب زمینی «کالری مطلق» نیست
سیب زمینی «کالری مطلق» نیست

سیب زمینی «کالری مطلق» نیست

شهریور ۱۶, ۱۴۰۳ 0۰


نام سیب‌زمینی در بین خوراکی‌ها و مواد غذایی بیش از آنچه که باید بد در رفته است و بسیاری بر این باورند که سیب‌زمینی غذایی بسیار چاق ‌کننده است. این درحالی است که در صورت مصرف صحیح سیب‌زمینی، برای مثال مصرف سیب‌زمینی آب‌پز و بدون روغن، از بسیاری از مواد غذایی دیگر چاق کننده‌تر نیست. سیب‌زمینی مواد مغذی مثل ویتامین ث و پتاسیم (حتی بیشتر از موز) دارد و مقدار زیادی هم فیبر و حتی کمی پروتئین دارد و بنا بر تحقیقات، در مقایسه با ماکارونی و برنج، سیر‌کننده‌تر است.

یک راه استفاده بهتر از سیب‌زمینی این است که آن را کنار غذاهای مفید دیگر مصرف کنید. به عنوان مثال می‌توانید از سیب‌زمینی پخته کنار حبوبات مانند لوبیا سیاه و چاشنی آووکادو لذت ببرید تا یک غذای گیاهی غنی سرشار از فیبر و مناسب برای سلامتی روده داشته باشید.

سیب‌زمینی‌ها به شکل شگفت‌آوری سرشار از مواد مغذی‌اند. یک سیب‌زمینی کوچک با پوست منبع عالی ویتامین ث و منبع خوبی از ویتامین ب‌۶‌ است که هر دو برای سلامتی پوست، عملکرد سیستم ایمنی، سوخت‌وساز و موارد دیگر مهم‌اند. همانطور که گفته شد، این ماده مغذی بیشتر از موز پتاسیم دارد؛ یک ماده مغذی مهم که کمتر مصرف می‌شود و به تنظیم فشار خون و مقابله با آثار سدیم کمک می‌کند. 

یک سیب‌زمینی کوچک (با پوست) در هر وعده مصرف سه گرم پروتئین و دو گرم فیبر دارد. آن‌ هم در حالی است که اکثر مردم علی‌رغم فواید متعدد فیبر برای سلامتی از جمله کنترل کلسترول، دادن احساس سیری، سلامتی گوارش و تنظیم قند خون، فیبر کافی مصرف نمی‌کنند. 

سیب‌زمینی می‌تواند به کاهش وزن کمک کند
شواهدی قوی مبنی بر اینکه خوردن سیب‌زمینی خطر چاقی را افزایش می‌دهد، وجود ندارد؛ البته باید توجه داشت که نحوه تهیه آن بسیار مهم است.

تحقیقات نشان می‌دهد سیب‌زمینی‌ها به طور طبیعی کالری کمی دارند و در مقایسه با سایر کربوهیدرات‌های محبوب مانند برنج و ماکارونی قابلیت سیر‌کنندگی بیشتری دارد. جایگزین کردن برنج و ماکارونی با سیب‌زمینی، به مرور زمان می‌تواند به تنظیم اشتها، کاهش کالری دریافتی و کم کردن وزن کمک می‌کند. 

شاخص گلیسمی همه سیب‌زمینی‌ها بالا نیست
به گزارش یاهو‌لایف، شاخص گلیسمی (GI) معیاری برای اندازه‌گیری پاسخ قند خون به یک مقدار استاندارد از غذا است. غذاهای با شاخص گلیسمی بالا (بیش از ۷۰) به‌سرعت جذب خون می‌شوند، در حالی که غذاهای با شاخص گلیسمی پایین (کمتر از ۵۵) انرژی پایدارتر و مداوم‌تری فراهم می‌کنند.

مقدار شاخص گلیسمی سیب‌زمینی‌ها بسته به نوع و نحوه آماده‌سازی آن‌‌ها متفاوت است. سیب‌زمینی شیرین گزینه‌ای با شاخص گلیسمی پایین‌تر و حاوی فیبر بیشتر است. سیب‌زمینی‌های معمولی هم که پخته و سپس سرد شده‌اند، شاخص گلیسمی پایین‌تری دارند.

بدین ترتیب نیازی نیست افراد مبتلا به دیابت نوع ۲‌ سیب‌زمینی را به طور کامل از رژیم غذایی‌شان حذف کنند و تحقیقات در مورد ارتباط مصرف سیب‌زمینی و ابتلا به دیابت هم به نتایج قطعی نرسیده‌اند. با این حال با توجه به کربوهیدرات موجود در سیب‌زمینی، بهتر است افراد مبتلا به دیابت سیب‌زمینی و سایر غذاهای پرکربوهیدرات را در حد متعادل مصرف کنند.



منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

ایتنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×