تمرین ۳ دقیقهای که کاهش بینایی شما را تا حد زیادی بهبود میبخشد!
نتایج این مطالعه جدید نشان میدهد که تنها سه دقیقه قرار گرفتن در معرض نور قرمز عمیق طلوع صبح یک بار در هفته، میتواند به طور قابل توجهی کاهش بینایی را بهبود بخشد.
مطالعات محققان دانشگاه کالج لندن نشان میدهد قرار گرفتن هفتهای سه دقیقه در معرض نور قرمز عمیق با طول موج بلند، سلولهای میتوکندری تولیدکننده انرژی در شبکیه چشم انسان را روشن میکند و به تقویت قوه بینایی در حال کاهش کمک میکند.
میتوکندریها حساسیت خاصی نسبت به نور با طول موج بلند دارند که بر عملکردشان تاثیرگذار است. مطالعات قبلی با بررسی چشم موش، زنبور عسل و مگس میوه نشان داد زمانی که چشمشان در معرض نور با طول موج ۶۴۰ نانومتر قرار میگیرد، گیرندههای نوری بهبود قابل توجهی پیدا میکنند و پس از آن این آزمایش روی انسان انجام شد. در این آزمایش ۲۰ شرکت کننده ۳۴ تا ۷۰ ساله در مقابل LED نور قرمز به مدت ۳ دقیقه در صبح قرار گرفتند.
پژوهشگران، یافتههای پیشین خود را روی موشها، خرزنبوریان و مگسهای میوه آزمایش کردند و بهبود قابل توجهی را در عملکرد سلولهای گیرنده نور شبکیه همه این موجودات یافتند.
محققان باور دارند که این کشف میتواند به ارائه روشهای کارآمد خانگی برای درمان مشکلات چشم کمک کند و میلیونها انسان مبتلا به ضعف بینایی را در سرتاسر جهان نجات دهد.
محققان معتقدند این یافته میتواند تاثیر بسزایی در افرادی داشته باشد که دید خود را به مرور از دست میدهند و میتواند به صورت خانگی و با کمترین هزینه باعث بهبود بیماران شود.
پروفسور “گلن جفری”(Glen Jeffery)، نویسنده ارشد این پژوهش گفت: با بالا رفتن سن، سیستم بینایی انسان به صورت قابل توجهی کاهش مییابد. این موضوع معمولا پس از ۴۰ سالگی رخ میدهد. حساسیت شبکیه و دید رنگی به تدریج ضعیف میشوند و یک مشکل مهم به شمار میروند. ما برای برطرف کردن این ضعف تلاش کردیم تا نسبت به راهاندازی مجدد سلولهای شبکیه که در حال پیر شدن هستند، اقدام کنیم.
سلولهای شبکیه چشم افراد بالای ۴۰ سال، به تدریج پیر میشوند و بخشی از سرعت این روند پیری، تحت تاثیر زمانی است که کاهش میتوکندریهای سلول که در تولید انرژی نقش دارند، آغاز میشود.
بیشترین میزان تراکم میتوکندری، در سلولهای گیرنده نور شبکیه است که انرژی بالایی را میطلبند؛ در نتیجه شبکیه نسبت به اندامهای دیگر، زودتر پیر میشود و به کاهش قابل توجه بینایی میانجامد زیرا دیگر انرژی کافی را برای اجرای نقش معمول خود ندارد.
جفری اضافه کرد: میتوکندریها، قابلیت به خصوصی در جذب نور دارند که عملکرد آنها را تحت تاثیر قرار میدهد. جذب طول موجهای بلندتر، عملکرد میتوکندریها را بهبود میبخشد و به آنها کمک میکند تا تولید انرژی را افزایش دهند.
احیای بینایی با کشف مکانیسم پروتئینی
پژوهشگران در این پروژه، ۲۴ نفر را مورد بررسی قرار دادند که ۱۲ نفر از آنها زن و ۱۲ نفر مرد بودند. شرکتکنندگان، بین ۲۸ تا ۷۲ سال داشتند و هیچ بیماری چشمی در آنها گزارش نشده بود. پژوهشگران در آغاز این آزمایش، چشم همه شرکتکنندگان را برای ارزیابی میزان حساسیت یاختههای استوانهای و یاختههای مخروطی مورد بررسی قرار دادند.
جفری ادامه داد: پژوهش ما نشان میدهد که میتوان بینایی تضعیف شده افراد مسن را با کمک روش ساده قرار گرفتن در معرض طول موجهای نور بهبود بخشید. این کار میتواند بینایی چشمی را که سلولهای شبکیه آن کاهش یافتهاند، دوباره تقویت کند و کاری مشابه شارژ مجدد باتری را انجام دهد.
محققان مشاهده کردند با قرار گرفتن چشمها در معرض نور قرمز دارای عمق ۶۷۰ نانومتری (طول موج بلند) بهبود قابلتوجهی در عملکرد گیرندههای نوری شبکیه ایجاد شد.