پرهیز از عملکردهای جزیرهای در تولید کتب ادبیات پایداری
به گزارش مشرق، در این مراسم، نویسندگان و شاعرانی که در موضوعات مختلف همچون داستان نویسی، خاطرهنویسی، فیلمنامه و نمایشنامه دارای اثر هستند؛ حضور دارند و به بررسی مسائل و نکات مختلف پیرامون حوزه کتاب و قلم پرداختند.
در پایان این نشست از نویسندگان و شعرای مدعو، تقدیر و از تولیدات نشر شاهد با عنوانهای «مشترک مورد نظر در دسترس نمیباشد؛ واقعهنگاری حادثه سقوط بالگرد رئیس جمهور» و «یک آرزوی کوچک؛ روایتی از زندگی رئیس جمهور برای کودکان» رونمایی شد.
حجتالاسلام موسوی مقدم نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران در این مراسم گفت: در حوزه ایثار و شهادت آثار فاخری تولید و منتشر شده است و این جریان در حال غالب شدن است و شعرا،ادبا و نویسندگان در تبیین جریان انقلاب مقاومت نقش ویژهای دارند. از سوی دیگر مفاهیم ایثار و شهادت ارتقا یافته و مفاهیم جدیدی ایجاد شده است.
در این مراسم همچنین، گلعلی بابایی نویسنده دفاع مقدس ضمن گرامیداشت حاج احمد متوسلیان گفت: بنیاد شهید باید مقداری در ترویج و توزیع کتب دفاع مقدس نقشآفرین باشد و بیشتر نقش مروج را داشته باشد و از طریق هماهنگی با دستگاههای دیگر به توزیع مناسب این کتب به ویژه در شهرستانها کمک کند.
محسن مومنی شریف از نویسندگان ادبیات پایداری نیز گفت: نوشتن درباره اسوهها افتخارآمیز است چون خود نویسنده هم تحت تاثیر معارف این حوزه قرار میگیرد.
سعید فخرزاده نویسنده و پژوهشگر حوزه تایخ شفاهی نیز یادآور شد:به دغدغه نویسندگان کتاب، آن طور که باید و شاید در تولید فرآیند کتاب توجه کافی نمیشود.
به گفته وی، بیش از ۲۰ هزار عنوان کتاب درباره دفاع مقدس منتشر شده است اما باز هم شبهاتی درباره دفاعمقدس وجود دارد که مخاطبان قانع نشدهاند و یا به این شبهات در این کتابها پاسخ داده نشده است.
وی گفت: از سوی دیگر، بخش مهمی از انتشار کتاب در اختیار نهادهای دولتی قرار دارد وآنها بیشتر به کمیت کتاب توجه میکنند. از سوی دیگر توزیع کتاب همچنان در کشورما سنتی است در حالی که باید از روشهای نوین در این باره استفاده کنیم چون به وجود ایدههای جدید کتابخوانی در حوزه دفاع مقدس احساس نیاز میشود.
فخرزاده همچنین خواستار دسترسی مطلوب نویسندگان و محققان به موضوعات مورد نظرشان شد.
لزوم تشکیل یک کارگروه برای ایدهپردازی و برنامهریزی برای برای تولید مکتوبات، ضرورت آسیبشناسی فضای فرهنگی، آسیب شناسی جدی درباره جشنوارههای مربوط به کتب ادبیات پایداری، لزوم مشخص شدن سازمان متولی مشخص درباره تولیدات کتاب حوزه پایداری، پرهیز از عملکردهای جزیزهای در تولید کتب ادبیات پایداری، تقویت آثار تولید و پرهیز ا کتابسازی، تلاش برای جهانیسازی ادبیات دفاع مقدس و فرهنگ ایثار و شهادت از جمله مواردی بود که توسط نویسندگان حوزه ایثار وشهادت در این مراسم بیان شد.