حکایت مُردههایی که میخواهند زنده بمانند/ایجاد قبرستان جدید در پیچوخم گیروگورهای اداری
به گزارش خبرگزاری فارس از ماسال، بخش شاندرمن شهرستان ماسال دارای پرجمعیتترین روستای استان گیلان با چهار هزار نفر جمعیت است، این بخش با قدمتی دیرینه یکی از مناطق تاریخی استان گیلان به شمار میآید اما بااینحال مکانی مناسب برای دفن اموات ندارد.
آرامستان فعلی شاندرمن در مرکز این شهر قرار دارد اما امروز باگذشت زمان و رشد جمعیت دیگر پاسخگوی این حجم از اموات نیست، بهطوریکه بسیاری از مردم زمانی که برای دفن اموات خود به آرامستان شهر مراجعه میکنند با نبودن فضای کافی برای دفن میت خود مواجه میشوند.
در سالهای گذشته بارها مردم به این قضیه اعتراض کردند و هر بار اعضای هیئتامنا آرامستان وعده تهیه زمین دادند اما هیچگاه این مشکل رفع نشد.
یکی از اهالی شاندرمن در گفتوگو با خبرنگار فارس میگفت: «ازآنجاییکه شهدای این شهر نیز در این آرامستان دفن هستند برای زیارت قبورشان به مزار شهدا رفته بودم که دیدم تعدادی برای ایجاد قبر و کندن زمین وارد آرامستان شدند و مدتزمان زیادی را برای تهیه مکان مناسب پرداختند و پس از مدتی فضایی را پیدا کرده و شروع به کندن کردند که بعد از مدتی با تکههایی از استخوان مردهای بینامونشان مواجه شدند و بهتزده نسبت به پر کردن قبر اقدام کردند.»
شاندرمن از مناطق با قدمت تاریخی است بهطوریکه یکی از مناطق تاریخی آن قدمتی در اندازه عصر آهن دارد و با توجه به اینکه این مناطق محل زندگی قوم تالش نیز بوده که قدمتی قبل از آریاییها داشتهاند دور از ذهن نیست که هرجای این آرامستان را حفر کنیم به گورهایی با قدمت بسیار زیاد خواهیم رسید.
بنا بر تحقیقات خبرنگار فارس، این دست اتفاقات در یک دهه گذشته بهکرات در آرامستان شاندرمن رؤیت شده و هر بار خانواده اموات پس از حفر زمین با جسد بیجان مردهای دیگر مواجه میشوند و علاوه بر داغ از دست دادن عزیزانشان، شرمندگی نبش قبر نیز برایشان باقی میماند و باحالتی ناراحت و نگران نسبت به پر کردن قبر اقدام میکنند.
با روی کار آمدن شورای شهر جدید پروژه تهیه مکانی برای احداث آرامستان جدید کلید خورد اما این بار انگار قوانین و مقررات نمیخواهند به این نابسامانی پایان دهند.
با پیگیری اعضای شورای شهر ششم شاندرمن جلسهای فوقالعاده و فوری با حضور امامجمعه شهرستان ماسال، نماینده مردم تالش، رضوانشهر و ماسال در مجلس شورای اسلامی، فرماندار شهرستان ماسال و سایر اعضای شورای تأمین در محل کار شورای شهر شاندرمن برگزار شد.
حجتالاسلام سید هادی موسوی، امامجمعه شهرستان ماسال در این جلسه با اشاره به وضعیت نابسامان این آرامستان گفت: زیبنده نظام اسلامی نیست که این ماجرا طول بکشد و میت روی زمین باقی بماند، گرفتاری که ۴۲ سال است نتوانستهایم از آن رها شویم بوروکراسی اداری است.
در پی این جلسات، فضایی از سوی شورای شهر شاندرمن جهت احداث آرامستان جدید پیشنهادشد اما این زمین جزو منابع طبیعی است و احداث آرامستان در آن محل با قوانین فعلی عملاً غیرممکن است.
حسن محمدیاری، نماینده مردم تالش، رضوانشهر و ماسال نیز در جلسه مذکور با اشاره به اینکه تمام قد در خدمت شاندرمن خواهد بود، گفت: بنده به جد پیگیر حل مشکل آرامستان شاندرمن هستم، منطقه غرب گیلان کم برخوردار است و این نکته را بارها در مجلس و دیدار با وزرا گفتهام بحث آرامستان از اوجب واجبات است که باید هرچه سریعتر مورد رسیدگی قرار بگیرد.
بااینحال، آنطور که از جلسات تکراری برمیآید نمیتوان صرفاً با یک جلسه پروژه آرامستان شاندرمن را تمامشده دانست و اینطور به نظر میرسد مردم شاندرمن همچنان باید در نابسامانی دفن اموات خود به سر ببرند.
انتهای پیام/۸۴۰۰۷