خوردن پنیر طول عمر را افزایش میدهد؟
تیان جی وانگ، مدیر این پژوهش، میگوید که افراد شاد، فارغ از وضعیت اجتماعی و اقتصادیشان، عمر طولانیتری دارند. محققان امتیازات مثبتاندیشی، روانرنجوری، رضایت از زندگی و مسائل مربوط به سن را بررسی کردند و دریافتند که کاهش سلامت روان رفتارها و بیماریهایی را به دنبال دارد که طول عمر را کوتاه میکنند.
این پژوهش همچنین نشان میدهد که افرادی که از سطح سلامت روان بالاتری برخوردارند و دربرابر اضطراب بیشتر مقاومت میکنند، پنیر بیشتری میخورند. البته محققان با بررسی ۳۳ عامل متوجه شدند که مصرف پنیر مستقیما موجب افزایش طول عمر نمیشود، بلکه در کسب امتیازات بالاتر سلامت موثر است.
به گزارش نیویورکپست، برخی رفتارها، عادتها و بیماریها نیز بر دوران پیری تاثیر منفی میگذارند. این رفتارها عبارتاند از: تماشای تلویزیون، سیگار کشیدن، مصرف دارو، اختلال کمتوجهی-بیشفعالی (ADHD)، سکته مغزی، بیماری عروق کرونر و ضعف خونرسانی به قلب (بیماری ایسکمیک قلبی).
وانگ تاکید کرد که فعالیت بدنی، محدود کردن تماشای تلویزیون و پرهیز از سیگار، عملکرد شناختی مغز را تقویت و از بیماریهای شایع پیشگیری میکند. محققان همچنین به کمک روشی به نام «تصادفیسازی مندلی»، که نوعی بررسی ژنتیکی است، متوجه شدند افرادی که سلامت روان بهتری دارند، پس از بالا رفتن سن، از سلامت جسمی خوبی نیز برخوردارخواهند بود.
جالب اینجاست که افراد ثروتمند لزوما زندگی بهتر یا عمر طولانیتری ندارند. با وجود اینکه وضعیت اجتماعی و اقتصادی بر دسترسی به غذا و مراقبتهای بهداشتی و همچنین میزان اصطراب ناشی از کار تاثیر میگذارد، طول عمر بههیچوجه به میزان ثروت افراد وابسته نیست و وضعیت اجتماعی و اقتصادی بهواسطه سبک زندگی است که بر سلامت تاثیرگذار است.
از همین رو، کارشناسان میگویند اگر درپی زندگی طولانی و مواد غذایی مفید و غنی هستید، از پنیر موزارلا غافل نشوید، زیرا برای قلب فایده دارد. دکتر چنگ هان چن، متخصص قلب و عروق، میگوید: «موزارلای تازه از پروتئین و کلسیم سرشار است و حتی پروبیوتیکهایی دارد که برای سلامت روده و سیستم ایمنی مفیدند. همچنین چربی اشباعشده و سدیم کمتری از دیگر پنیرها دارد.»