» آخرین اخبار » سیاست » نه چپم، نه راست و برای ایران تلاش می‌کنم

نه چپم، نه راست و برای ایران تلاش می‌کنم

خرداد ۲۹, ۱۴۰۳ 0۰


مسعود پزشکیان نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در برنامه میزگرد سیاسی شبکه ۳ سیما حضور یافت و به سوالات کارشناسان پاسخ داد.

ظریف وزیر خارجه سابق کشورمان و سنایی کارشناس سیاست خارجی در این برنامه پزشکیان را همراهی کردند.

نمی‌خواهم در دنیا منزوی باشیم

پزشکیان در ابتدای برنامه اظهار کرد: امرز کسی تردید ندارد که سیاست خارجی نقش تعیین‌کننده‌ای در منافع تمام مردم کشور ایران دارد.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: راهنمای سیاست‌خارجی ما منافع مردم است؛ شعار‌های دهن پر کن که جیب مردم را خالی کند و از توسعه عقب بمانیم و مردم را گرفتار دارو کند نخواهم داد.

او ادامه داد: مردم ایران سزاوار داشتن بهترین تجهیزات هستند. در سیاست خارجی توسعه کشور را پیگیری خواهم کرد تا به یک زندگی شایسته مردم ایران برسیم.

پزشکیان گفت: نمی‌خواهم در دنیا منزوی باشیم وجوانانمان در حسرت کشور‌های دیگر به دنبال مهاجرت باشند. ما همین ایران را داریم، پس باید آن را برای خود و فرزندانمان توسعه دهیم. سیاست ما راهگشا خواهد بود.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: نمی‌خواهم مردم مدام چشمشان به اخبار باشد تا تحریم‌ها را بشمارند و بگویند آیا جنگ می‌شود؟ میخواهم سیاست خارجی به مردم ثبات ببخشد. در شان مردم نیست که از آینده مطئمن نباشند.

پزشکیان گفت: می‌خواهم ایرانیان در سراسر جهان سربلند باشند. با کمک شما سیاست خارجی را به نحوی دنبال می‌کنیم که ایرانی بودن افتخار باشد. طراحی و اجرای سیاست خارجی بر اساس اصل عزت، حکمت و مصلحت با رئیس جمهور است.

برای من دیپلماسی ذلت نیست

او تاکید کرد: محور سیاست خارجی دولت من این است که مردم ما عزت می‌خواهند. برای من دیپلماسی ذلت نیست. ما دیگر فرصت نداریم. در حالی که کشور‌های منطقه به دنبال توسعه هستند نمیشود درجا بزنیم.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: ایران یک واقعیت و یک هویت است و مردم ما شایسته بهترین هستند. با سیاست خارجی واقع‌گرایی از تمام ظرفیت‌ها برای پیشبرد منافع ملی استفاده می‌کنیم.

پزشکیان بیان کرد:  پول نفت را نباید به جیب قاچاقچیان بریزیم. با تحریم شاید بشود زنده ماند، اما نمی‌شود پیشرفت کرد. نباید فرصت‌ها را محدود کرد. مردم همواره برای ما فرصت بودند. در طول تاریخ دیپلماسی همواره برگ برنده بوده است. دستگاه دیپلماسی همراه با عقلانیت و شجاعت را پیش خواهیم گرفت.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: اسلام و تشیع حوزه تقویت ماست. روابط و اشتراکات را با همسایگان و کشور‌های مسلمان دنبال خواهیم کرد. نباید کشور‌های منطقه به دنبال تسلط بر دیگران باشند.

او ادامه داد: اگر منافع‌مان را در جهت رفع تنش به کار ببریم، قدرت‌های فرا منطقه بر این منطقه مسلط نخواهند شد. روابط ایران را بر اساس منافع ملی گسترش خواهیم داد و منافع خود را برون سپاری نخواهیم کرد. به هیچ قیمتی اجاره خدشه دارشدن استقلال ایران را نمیدهیم. فقط روابط متوازن با دنیا منافع ایران را تامین خواهند کرد.

هرگز به دنبال امنیت اجاره‌ای نخواهم بود

پزشکیان اظهار کرد: سیاست خارجی ما تک گزینه‌ای نخواهد بود. مزیت نسبی ایران را در کریدور‌ها بازسازی خواهیم کرد. ایران می‌تواند بازی‌ساز باشد. امنیت ملی ما در گروی توسعه داخلی و نفوذ منطقه‌ای است.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: نگاه من به جهان فرصت‌گرا خواهد بود نه تهدیدگرا. دفاع از مرز‌ها فقط باید بر عهده خودمان باشد. هرگز به دنبال امنیت اجاره‌ای نیستیم لذا تقویت منطقه‌ای برای ما مهم است.

او ادامه داد: با همین قدرت به همت بزرگانی مانند شهید سلیمانی، کشور‌های منطقه را از شر داعش رها ساختیم. امنیت کشور فقط محدود به نیروی نظامی نیست و وضعیت نامناسب اقتصادی آسیب به امنیت ملی است.

پزشکیان بیان کرد: آلودگی هوا و بحران آب، آسیب به امنیت ملی است. نباید وضعی داشته باشیم که دیگران میان ملت و حاکمیت شکاف بیاندازند. در یک کلام رضایت مردم و همراهی با دولت را مولفه مهم امنیت ملی میدانم.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: دعوا‌های جناحی را آسیب به سیاست خارجی می‌دانم. همه جریانات باید در جهت منافع ملی باشند. ما تنها با طبع بلند می‌توانیم در کوتاه‌ترین مدت به قله‌های بلند توسعه برسیم. همه جناح‌های سیاسی را شریک دستاورد‌ها می‌دانم و بستری برای هم افزایی. تعهد می‌دهم که در این راه کوتاه نخواهم آمد.

ما فقط همین یک ایران را داریم و چاره‌ای جز آبادکردن آن نداریم

کد ویدیو

 پزشکیان شخصیتی صادق و وطن پرست است

ظریف در ادامه میزگرد سیاسی اظهار کرد: افتخار دارم در کنار مردی وطن‌پرست و صادق هستم. فقط یک نکته می‌گویم مبنی بر اینکه سیاست خارجی ما براساس قانون اساسی و براساس بیانات مقام معظم رهبری است. سه اصل عزت، حکمت و مصلحت چهارچوب سیاست خارجی کشور را تشکیل می‌دهند، اما رئیس جمهور است که چهارچوب‌ها را می‌سازد.

مشاور پزشکیان در این میزگرد سیاسی بیان کرد: این فرد می‌تواند در آینده کشور نقش داشته باشد. بدون سیاست خارحی مستقر و با اجماع ملی نمی‌توانیم منافع ملی کشور را پیش ببریم و دیپلماسی خوبی داشته باشیم.

او ادامه داد: حتی نمی‌توانیم با دوستان ارتباط داشته باشیم. نگاه ما یک سیاست خارجی متوازن است. معتقدم این سیاست خارجی میتواند برای مردم و نقش منطقه‌ای ایران عزیز راهگشا باشد.

در این سیاست خارجی بسیار مهم است که چه کسی رئیس‌جمهور باشد

کد ویدیو

سرمایه بزرگی در اختیار دیپلمات‌ها قرار گرفته است

مهدی سنایی دیگر مشاور پزشکیان در ادامه برنامه اظهار کرد: جهان در دوره گذار است و کشوری مستقل و بزرگ مانند ایران جایگاه بلندی در عرصه جهان دارد، اما این منوط به چند شرط است. ابتدا اینکه سیاست خارجی برای ما آورده داشته باشد در حالی که در دوره‌های قبل بیشتر آورده تحریم برای ملت داشته است.

سنایی افزود: کشور ایران سرمایه بزرگی در اختیار دیپلمات‌ها قرار داده است، به سبب فرهنگ و قدرتش. دوگانه‌هایی که داریم نظیر شرق و غرب و یا سیاست نرم و یا سخت. امروز کشور‌های مستقل بیشتر به سیاست خارجی چند بعدی روی آورده‌اند و نقش آسیا را جدی گرفته اند.

او ادامه داد: ملت از این دوگانه‌ها عبور کردند و ما هم باید عبور کنیم. همه این ظرفیت‌ها را در احتیار سیاست خارجی قرار دهیم. سیاست خارجی موفق پشتوانه مردمی می‌خواهد.

سنایی بیان کرد: جایگاه آسیا و قدرت‌های شرقی در جایگاه ایران منقش شده است. در جلسه‌ای که اخیرا با کارشناسان چینی داشتیم، چین با باز کردن در‌ها به نتیجه رسید.

مشاور پزشکیان افزود: حکمت و مصلحت اقتضا می‌کند که از دایره تحریم‌ها خارج شویم. کارشناسان چینی می‌گفتند آیا شما واقعا معتقدید که با تحریم می‌توانید پیشرفت کنید؟ آیا یک مثال در دنیا وجود دارد که با تحریم پیشرفت کرده باشد؟

سنایی گفت: بنده ۴ سال است که مصاحبه نداشتم و مشغول تدریس در دانشگاه تهران بودم، ولی امروز با افتخار در خدمت دکتر پزشکیان هستم، چون این مرد را به جز راستی و صداقت و درستی نمی‌شناسم. پایبندی و شجاعت در این مردم وجود دارد و مطمئنم که کشور با او چند گام به جلو خواهد رفت.

کارشناسان چینی به من می‌گفتند واقعا فکر می‌کنید با تحریم می ‌شود پیشرفت کرد؟

کد ویدیو

سجادپور کارشناس میزگرد سیاسی اظهار کرد: سوال من این است که چطور می‌خواهید این سیاست‌ها را پیاده کنید به خصوص با توجه به متن اجتماعی که ما داریم؟ مساله‌های بین المللی می‌توانند ساده معرفی شوند و با یک مذاکره به عنوان کوتاه آمدن قلمداد شوند و یک عکس ساده تبدیل به موجی شود که مانع کار شود.

کارشناس برنامه افزود: سیاست خارجی با امنیت کشور سر و کار دارد و امری کارشناسانه است، اما از پشتیبانی مردمی باید برخوردار شود. اما چگونه می‌خواهید در جامعه‌ای که نگاه مختلفی دارد این سیاست خارجی فنی را دنبال کنید؟

قرار نیست با کسی دعوا کنیم

پزشکیان پاسخ داد: رسول خدا در مدینه مهمترین کارش این بود که فرمودند با هم برادر شوید. اگر شکوفایی و سربلندی مردم خود را می‌خواهیم باید ابتدا مشکل خود را در داخل حل کنیم. ما در ابتدا کوتاه می‌آییم.

پزشکیان ادامه داد: ما با دعوا نمی‌توانیم مشکل خود و دنیا را حل کنیم. دعوا به نفع هیچکس نیست. باید با همدیگر صلح کرده و اختلافات را از بین ببریم. باید با کشور‌های منطقه و سرمایه‌گذاران آنها ارتباط اقتصادی داشته باشیم.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری اظهار کرد: اگر کسی بیاید و سرمایه‌گذاری کند و ما برای آن تهدید درست کنیم و آن فرد نداند که قرار است چه بلایی سر سرمایه‌اش بیاید طبیعتاً ما را برای سرمایه‌گذاری انتخاب نمی‌کند. هر چقدر کارشناس تکنیکال ما بخواهد روابط را درست کند با یک موشک هوا کردن و یک مسئله امنیتی همه چیز از بین خواهد رفت. 

او ادامه داد: باید سعی کنیم از کارشناسان کارکرده و با سابقه استفاده کنیم. نه اینکه یک آدم صفر کیلومتر را بیاوریم. وقتی مسائل درست شد باید به این کارشناسان مسئولیت بدهیم تا مشکلات اقتصادی و سیاسی و اختلافات را حل کنند و همچنین سند‌های مشترک اقتصادی امضا کنند. 

پزشکیان گفت: ما قرار نیست با کسی دعوا کنیم مگر اینکه بخواهیم به عزت و سربلندی کشور لطمه بزنیم. قطعاً زیر بار حرف زور هم نخواهیم رفت و باید وحدت خود را حفظ کنیم. هدف حل مشکل و برنامه‌ریزی برای سرمایه گذاری کشور‌های منطقه است. اگر کسی زور نگوید ما هم با او مشکلی نداریم.

ایزدی کارشناس سیاسی اظهار کرد: چند شب پیش یک نفر در گفتگوی ویژه خبری از شما پرسید که آیا دولت شما دولت سوم روحانی است. اما امروز که تشریف آوردید وزیر خارجه آقای روحانی و سفیر ایشان را همراه خود آورده‌اید و این ذهنیت ایجاد می‌شود که خیلی هم از دولت سوم آقای روحانی دور نیستید، آیا این برداشت بنده درست است؟

فواد ایزدی گفت: آیا می‌دانید که تحریم‌های ایران بعد از برجام بیشتر شده است؟ آیا می‌دانید که برخی از قوانین سخت تحریمی مانند کاتسا بعد از برجام اعمال شد؟ در ایام مذاکره برجام برخی افراد هشدار می‌دادند که اعتماد به آمریکا هوشمندانه نیست و اینکه فکر کنیم تصویب برجام الزامی برای طرف آمریکایی ایجاد می‌کند تا این قرارداد را اجرا کند و در آن بماند نیست. 

کارشناس برنامه بیان کرد: گر کسی خواب باشد می‌توان آن را بیدار کرد، اما اگر کسی خود را به خواب زده باشد نمی‌توان آن شخص را بیدار کرد. آقای روحانی در دانشگاه شریف در اردیبهشت سال ۱۳۹۲ گفت آمریکایی‌ها کدخدای ده هستند و با کدخدا بستن راحت‌تر است و این سیاست آقای روحانی بود. اگر دولت شما با دولت ایشان متفاوت است آن تفاوت‌ها چیست؟

قرار است تا ابد با آمریکا دعوا کنیم یا می‌خواهیم حلش کنیم؟

کد ویدیو

 به شهید رئیسی اجازه داده شد که نفت بیشتری نسبت به روحانی بفروشد

پزشکیان جواب داد: می‌خواهیم تا آخر دعوا کنیم یا مشکلات را حل کنیم؟ اگر می‌خواهیم دعوا کنیم همین رویه را ادامه می‌دهیم، اما اگر می‌خواهیم مشکلات حل شود کارشناس باید به ما بگوید که چه کنیم؟ اگر بخواهیم دعوا کنیم که روز به روز مردم را بدبخت‌تر می‌کنیم. هر کجا خواستیم توافق کنیم تورم پایین آمده و هر جا غیر این بود تورم بالا رفت. 

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: اگر بتوانیم تحریم‌ها را برداریم مردم راحت می‌توانند زندگی کنند و وضع ما بهتر می‌شود. هیچ مستند علمی وجود ندارد که بگوید کسی در تحریم رشد کرده است. می‌خوایم رشد کنیم باید مشکلمان را حل کنیم. اگر بخواهیم در تحریم بمانیم یعنی باید مردم را بدبخت و رشد و توسعه را کنار بگذاریم. البته باید اقتدار ملی را حفظ کنیم و نباید کوتاه بیاییم. 

او ادامه داد: در همین جریان جنگ غزه قدرت ایران بیشتر نمایان شد و با دست بالا می‌توانیم درس‌های بین‌المللی ظاهر شویم. بدون سرمایه‌گذاری خارجی و صادرات نمی‌توان رشد کرد؛ در دنیا یک نمونه وجود ندارد. هر مشکلی یک راه حل دارد. اگر هیچ راه حلی نداریم و بگوییم که مردم باید زیر این تحریم بمیرند. خوب بگویید. ما تا آخر هستیم.

پزشکیان افزود: بگویید برای نجات مردم از این بحران در آن گیر افتادند راه حل شما چیست؟ من می‌توانم حرف‌های گنده بزنم چرا که پول و امکانات دارم، اما خیلی از مردم نمی‌توانند زندگی عادی داشته باشند. امکان ندارد بدون ارتباط با کشور‌های همسایه و توافق بتوانیم کشور را جلو ببریم.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری اظهار کرد: سردار سلیمانی عراق را از دست داعشی‌ها نجات داد، اما همین‌ها پول ما را برنمی‌گردانند. تا کجا باید این رویه را ادامه دهیم؟ همین چین نفت را از ما ارزان می‌خرد و پول ما را نمی‌دهد و در ازای آن جنس می‌فرستد. ما چه گناهی کرده‌ایم که این مملکت باید اینگونه باشد؟

پزشکیان ادامه داد: به آقای رئیسی اجازه داده شد که نفت بیشتری نسبت به دولت آقای روحانی بفروشد. وقتی که فروخته می‌شود اصلاً مشخص است که پولش چه می‌شود؟ این آقازاده‌ها ببینید از همین بخور بخور‌ها چه زندگی برای خود درست کردند. کسانی که مخالفند تحریم‌ها برداشته شوند کسانی هستند که دارند کاسبی می‌کنند، در حالی که مردم دارند بدبختی می‌کشند.

قرار است تا ابد با آمریکا دعوا کنیم یا می‌خواهیم حلش کنیم؟

کد ویدیو

معادله قدرت دولت‌های بزرگ در حال تغییر است

متقی دیگر کارشناس برنامه اظهار کرد: تجربه‌های دوران گذشته را نباید جناحی سیاسی تلقی کرد. چرا که این تجربه‌ها باید یک نگاه جدیدی برای ما ایجاد کند، چون به نتیجه نرسیدیم.  آقای پزشکیان من با شما موافقم آنچه که شما بر روی آن تاکید دارید. تلاش ذهنی برای بهینه‌سازی اقتدار ملی و قدرت اقتصادی کشور است. اما مهم‌ترین پرسش این است که چگونه؟

کارشناس برنامه بیان کرد: معادله قدرت دولت‌های بزرگ در حال تغییر است. یک زمانی ایران در وضعیت کنترل همه جانبه آمریکا قرار داشت و هواپیمای مسافری ما را به بهانه زدند. به بهانه تحریم‌ها را علیه ما اعمال کردند چرا که یک مبنای تفکری دارند که باید با ایران مقابله کنند. 

او ادامه داد: ما در چه نظام بین‌المللی زندگی می‌کنیم؟ این دوران؛ دوران گذار است و با افول آمریکا همراه است. اگر این افول نبود الگوی رفتاری آمریکا در رفتار با ایران در وضعیت موازنه فراساحلی قرار نداشت. 

متقی افزود: باید بدانیم چین و روسیه در فضایی که آمریکایی‌ها به ما کمک نمی‌کنند و فقط می‌خواهند ما را محدود کنند از آن لذت می‌برند. نگاهشان این است که باید به ایران جایگاه داد تا موازنه برقرار شود. باید چین و روسیه را در امر سیاست بین‌الملل دریابیم. مقاومت نیز در مانیفست شما کمتر دیده شد. نگاه شما درباره چین و روسیه در آینده سیاسی کشور چیست؟

نباید تصمیمی بگیریم که روزگار مردم سیاه شود

 پزشکیان گفت: حرف تازه‌ای ندارم جزء انسجام داخلی و بهره بردن از کارشناسان تجربه دار و هماهنگی با رهبر معظم انقلاب. باید مشکل مردم را حل کنیم. نباید تصمیمی بگیریم که روزگار مردم سیاه شود. مردم باید زندگی کنند.

ایزدی اظهار کرد: ۴ نسخه شما همیشه داشتید. به نظر من به تجربه دولت آقای روحانی بی توجه نباشید. توافق که حاصل شد با دولت اوباما هم مشکل داشتیم. منتظر میوه برجام شدیم. ما در آن روز‌ها کلا منتظر بودیم که ببینیم چه می‌شود. پس از چند سال بایدن آمد و بایدن هم به برجام بازنگشت.

پزشکیان اظهار کرد: مقام معظم رهبری فرمودند که باید با دنیا بر اساس عزت حکمت و اقتدار رفتار کنیم؟ قبول دارید یا نه؟ شما کارشناس هستید یا من؟ کی این بلا را سر مردم آورده است؟ نسخه‌ای بدهید که این شاخص‌هایی که می‌گویید در آن دیده شوند و مشکلات اقتصادی حل شود.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری بیان کرد: شما باید از درون این دنیا نسخه‌ای که بتواند عزت و زندگی راحت امنیت مردم را تامین کند را بدانید. مردم از ما یک زندگی معمولی می‌خواهند و ما این زندگی را بر آنها حرام کرده‌ایم. ما در داخل نباید دعوا کنیم، اما این کار انجام می‌دهیم. 

او ادامه داد: انسان‌های آگاه و با تجربه باید نسخه برای مملکت بنویسند تا مشکلات مردم حل شود. من نه چپی هستم نه راستی و برای مملکتم تلاش می‌کنم. اگر نتوانیم نسخه برای کشور بنویسیم، یعنی روز به روز کشور را بحرانی‌تر خواهیم کرد. در آب، انرژی، محیط زیست و گاز بحران داریم. تابستان برق را قطع می‌کنیم و زمستان گاز را.

پزشکیان اظهار کرد: دومین ذخایر گاز دنیا را داریم و در این زمینه مشکلات داریم. در داخل باید دست از این دعوا‌ها برداریم و مراکز تحقیقاتی باید بنشینند و چاره را بیاندیشند. دوستانی که همراه من هستند کارشناس هستند، اگر شما فرد بهتری سراغ دارید بفرمایید. 

مردم از ما یک زندگی معمولی می‌خواهند که آن را برایشان حرام کردیم

کد ویدیو

سجادپور بیان کرد: چند روز پیش عرض کردم که سیاست خارجی یک کار ترکیبی سیاسی اجرایی و علمی است. به نظر می‌رسد اعتماد به نفس در ارتباط با دنیا در بخشی وجود ندارد. نظر شما در رابطه با این موضوع چیست؟

ایزدی نیز اظهار کرد: فراموش نکنید طرف آمریکایی از برجام بیرون آمد. بله درسته و افرادی هستند که کاسبان تحریم هستند. آمریکایی‌ها از همان ابتدا در برجام نمی‌خواستند بمانند. خودشان هم می‌گقتند، اما کسی گوش نمی‌کرد.

کارشناس برنامه تاکید کرد: این دوستان اگر می‌خواستند مشکلات را حل کنند ۸ سالی که اینجا بودند و مسئولیت داشتند مشکلات را حل می‌کردند. ما باید روابط خود را با آمریکایی‌ها مدیریت کنیم. روابط ما با آن‌ها درست نمی‌شود. نکته آخر آن است که از کارشناسانی که جملات شب گذشته‌تان را گفته‌اند، دوری کنید. دیشب چندین بار درباره بانک جهانی حرف زدید.

فواد گفت: این بانک چندان درست نیست. دولت آمریکا نفوذ زیادی در این بانک دارد و اطلاعات آن‌ها غلط است. مسئولین این بانک با داده‌هایشان جایگاه سه کشور عربستان و آذربایجان و امارات را با دروغ بالا آوردند. این بانک کاملا سیاسی است.

موضوع ایران و آمریکا حل‌شدنی نیست

کد ویدیو

پزشکیان جواب داد: من ۴۰ کشور را مطالعه کردم. بانک جهانی را ول کنید. دستورالعمل اجرایی داریم و باید آن را انجام دهیم. مسئولان باید پاسخگو باشند. می‌گویند برای تغییر چند استراتژی وجود دارد. ۱- مدیریت نیروی انسانی ۲- باید با افرادی که برایمان کار می‌کنند، قرار داد ببندیم. 

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: مشکل این است که برادران شما توهم دارند که می‌خواهیم آن را شکست دهیم. من وزیر بهداشت بودم و از این استراتژی‌ها استفاده کردم و نتیجه آن را هم گرفتم. در بحث علمی غلط است که به همدیگر انگ بچسبانیم.

ایزدی در پاسخ گفت: لطفا کمی کتاب بیشتر مطالعه کنید.

متقی نیز اظهار کرد: نکته این است که شما درباره موازنه حرف زدید. صادقانه می‌گویم در جهانی که معادله قدرت وجود دارد عدالت بر اساس آن تعیین می‌شود. مصدق نتوانست در این امر کاری کند. نکته این است موازنه از طریق قدرت انجام می‌شود. شما چه راهی برای تحقق این موازنه خواهید داشت. آیا سیاست قدرت را عملی می‌کنید و یا سازش انجام می‌دهید.

پزشکیان جواب داد:  باید موازنه را عملی کنیم و باید کاری کنیم که به ما زور نگویند. این هم جواب من.

تحریم را با عدد نمی‌شمارند و این کار مغلطه است

ظریف در ادامه گفت: تحریم را با عدد نمی‌شمارند و این کار مغلطه است. قانون کاتسا هیچ تحریم جدیدی ندارد، چون برجام اجازه نمی‌داد تحریم جدیدی توسط آمریکا وضع شود. مردم ما دیدند در سال ۹۵ و ۹۶ دو سال متوالی تورم تک رقمی و رشد دو رقمی داشتیم.

وزیر خارجه سابق کشورمان افزود: بعضی روزنامه‌ها نوشتند ترامپ هیچ وقت از برجام خارج نمی‌شود، چون برجام به نفع آمریکا است. تنها کشوری که از اسنپ بک برجام استفاده کرده است جمهوری اسلامی است .سه بار آمریکا را در مجمع عمومی شکست دادیم و ظرفیت غنی‌سازی را از ۲۰ به ۶۰ رساندیم.

او گفت: بایدن قرار بود به برجام برگردد، اما اسرائیل و قانون راهبردی مجلس ما مانع برگشت بایدن به برجام شد. در آن ۶ ماه تلخ ما بار‌ها می‌توانستیم برجام را زنده کنیم و مردم از این فلاکت زجر نکشند .

مشاور پزشکیان بیان کرد: در سه سال دولت شهید رئیسی ۱۵۰۰ تحریم به ۲۵۷۰ رسید. اگر می‌خواهید سر مردم را با عدد شیره بمالید درست بمالید. مردم ببینید فروش نفت شما را کجا بردند؟

او گفت: سیاست بایدن این بود که پیچ فروش نفت ایران را شل کند بعد یک نفر می‌گوید ما یاد دادیم دولت نفت بفروشد. معجزه هزاره سوم و جلیلی جز تحریم برای مردم چیزی نیاوردند. دولت روحانی کشور را سربلند کرد.

معجزه هزاره سوم و جلیلی جز تحریم برای مردم چیزی نیاوردند

کد ویدیو

مهدی سنایی در پایان مناظره اظهار کرد: باید یادی از وزیر شهید داشته باشم. عمرم صرف سیاست شرقی شده است. اما قدرت را نمی‌توان انکار کرد. دشواری کشور‌ها در برقراری معادله قدرت و توسعه است.

سنایی گفت: کشوری که به توسعه نرسد قدرتش را از دست می‌دهد. تجربه نشان داده کار با روسیه و چین مهم است. آسیا در حال برآمدن است و هژمونی آمریکا در حال کاهش است. افتضای جهان سیاست چند بعدی است. کشور ما کشور بزرگی است و اقتضای سیاست چندبعدی را دارد.

خبرنگاران: فاطمه تورانلو، فاطمه سیدی و محمدحسین نیک‌خوی متین

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی برنامه‌های ویژه خبری



منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

باشگاه خبرنگاران جوان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×