فرمان ۸ مادهای امام درباره حقوق متهمان با گزارش من صادر شد
حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با حضور در برنامه صف اول به بیان سوابق خود پرداخت.
وی در ابتدای سخنان خود با آرزوی بهترینها برای ملت ایران در ارتباط با سوابق خود اظهار کرد: خداراشکر که در این موقعیت حساس و در این عرصه سخت حاضر هستم و امیدوارم با لطف خدا و دعای مردم و با نیت خود و اخلاص بتوانیم وظیفه خود را انجام دهیم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: از قبل از انقلاب درگیر مسئله انقلاب بودم و در مدرسه حقانی تحت تربیت شهید بهشتی و شهید قدوسی بودم و توسط بزرگانی تربیت شدم و از برخورداری از این اساتید خوشحالم.
پورمحمدی گفت: انقلاب را از نزدیک تجربه کردیم، اما از همان روزها در تحصن روحانیون در دانشگاه تهران بودم. پس از پیروزی انقلاب ماموریتها را از طریق دفتر امام انجام میدادیم و پس از مدتی به سایر شهرها اعزام شدیم تا مردم را به انقلاب آشنا کنیم و من هم به بندرعباس اعزام شدم.
وی ادامه داد: تا اوایل زمستان ۵۸ به عنوان دادستان انقلاب مسجدسلیمان و چند شهر خوزستان انتخاب شدم. مشکلاتی آن جا بود. چند ماهی نگذشته بود که جنگ آغاز شد. آن جا پیوسته بمباران هوایی داشتیم و به هر حال تا خرداد ۶۰ در خوزستان بودم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: خرداد سال ۶۱ دادستان مشهد شدم و کارهای مهمی آنجا انجام دادیم. یکی از پروندههای مهم آنجا این بود که حضرت امام (ره) به من عنوان کردند که گزارشی به ایشان بدهیم و آن موقع عنوان طولانیترین جلسه برگزار شده با امام را من داشتم.
پورمحمدی افزود: در آن جلسه صحبتهایی را با امام داشتیم و آن جلسه منجر شد به فرمان ۸ مادهای امام که در آن فرمان، امام به حقوق متهمین و مردم عادی اشاره کرد.
وی تصریح کرد: سال ۶۶ به عنوان معاون ضدجاسوسی انتخاب شدم و پس از آن در سال ۶۹ بهعنوان رئیس اطلاعات خارجی منسوب بودم و ۹ سال در آن منصب بودم که مدت زیادی بود.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: از سال ۸۰ به دفتر رهبری دعوت شدم و در مسائل گروههای سیاسی و اجتماعی بودم و تا سال ۸۴ که در ابتدا بهعنوان وزیر اطلاعات دولت احمدینژاد آماده شدم، اما پس از مدتی بهعنوان وزیر کشور در این دولت به مدت ۳۳ ماه انجام وظیفه کردم.
پورمحمدی اظهار کرد: در دولت یازدهم وزیر دادگستری بودم و پس از آن در قوه قضاییه و در زمان شهید رئیسی بهعنوان مشاور در قوه قضاییه حاضر بودم و به همین ترتیب در این سالها انجام وظیفه کردم.
وی تصریح کرد: من با مسائل حقوق شهروندی و رعایت حقوق متهمین و جلوگیری از جرمها آشنایی دارم. ۸ سال قاضی بودم و ۴ سال وزیر دادگستری بودم که میتواند به من کمک کند و در همکاری با قوا موضوع مهمی است.
پورمحمدی بیان کرد: در زمانی که معاون ضدجاسوسی بودم بزرگترین شبکه جاسوسی عراق را شناسایی کردم. سالهای آخر جنگ خیلی آسیب دیدیم. در آن سالها با عمق جنایات منافقین آشنا شدیم. خبیثترین کاری که گروهی میتواند علیه ملت خود انجام دهد را میشد در جنایات منافقین دید. به اعتراف خودشان ۷۸ هزار نفر را یا کشتند و یا زخمی کردند.
تشریح جنایات منافقین
نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: سال آخر جنگ ۲۳۰۰ نفر اسیر گرفتند و اینها همه اعترافات خود است. آنها میخواستند در عملیات خود یک میلیون نفر را بکشند. این جنایات منافقین است.
وی ادامه داد: بزرگترین لطمه جاسوسی به آمریکاییها نیز در زمان ما انجام شد که این هم اعتراف آمریکاییها بود.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: شعار من، خرد، شادی و شادمانی است.
پورمحمدی بیان کرد: اسم دولت من دولت قرار است. مدیر خادم باید با مردم خود قرار بگذارد و سر قرار خود بماند.
وی گفت: رئیس جمهور باید کشور خود را بشناسد. ما به قرارهای خود پایبندیم و اولویتهای ما به نیاز امروز جامعه مربوط است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: اولین آن عدالت است که خواسته همه مردم است و باید این شعار انقلاب اسلامی را محقق کنیم.
پورمحمدی اظهار کرد: کشور اگر توسعه میخواهد باید توسعه پیدا کند و این توسعه با ثروتمند شدن مردم محقق میشود.
وی ادامه داد: هدف سوم قدرت است. قدرت فرهنگی و روانی و جامعه به معنی امنیت بسیار مهم است و برای ایجاد قدرت باید مراقب رعایت حقوق عامه باشیم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: عدالت هم قدرت را تنظیم میکند و هم ثروت را و همه اینها تنها با خردمندی صورت میگیرد و از این نظر شعارها و اولویتهای خود را متناسب با تجربیات متنوع خود تنظیم کردم.
پورمحمدی افزود: من در مجموع ۲۲ سال در قوه مجریه بودم و ۱۶ سال در قوه قضاییه و چند سالی هم کارهای تحقیقاتی داشتیم.
وی درباره هماهنگی میان قوا ایجاد انسجام میان آنها گفت: ما نه نظام ریاستیمان و نه پارلمانی کشورمان کامل نیست.
موازیکاری در کشور داریم
نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: برای این کار باید عنوان کرد که کار تحزب در کشور ما بسیار پایین است. دیوان سالاری ما نیز بسیار معیوب است و پس از انقلاب هم نتوانستیم آن را سر و سامان دهیم و اولین کار ما باید سامان دادن دیوان سالاری کشورمان باشد.
پورمحمدی گفت: فکر میکنم یکی از ضعفهای ما ضعف نظام دیوانی و بوروکراسی ما است و ساماندهی آن را بسیار مهم میدانم.
وی اظهار کرد: اکنون ناهماهنگی میان قوا مشخص است و باید آن را درست کنیم. موازیکاری داریم. دولت ما بزرگ شده و بهرهوری ما کاهش پیدا کرده است. در حوزه مدنی و اداری مشکل داریم و اگر بتوانیم آن را سامان دهیم بسیاری از مشکلات را میتوانیم حل کنیم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: من به روشنی و شفافیت اعلام میکنم. من در گذشته هم گفتم با تجربهای که درباره مبارزه با فساد داشتم گفتم یکی از راههای مبارزه با فساد شفافیت است و برای این شفافیت نیاز به دولت الکترونیک درست و حسابی دارد.
پورمحمدی تصریح کرد: اگر شفافیت و دولت الکترونیک به شکل صحیح عملی شود فساد کاهش پیدا خواهد کرد. یکی از ارکان شفافسازی آزادی تبادل اطلاعات است و در این امر رسانهها میتوانند به بهترین شکل کمک کنند. این قرار را امروز میگذارند که مردم و رسانهها آزادند هرگونه که میخواهند از دولت به سایرین آگاهی دهند و گزارش دهند چرا که این کار به خود دولت میتواند کمک کند. دولتها اگر میخواهند رشد کنند باید از نقد حمایت کنند.
وی در ادامه گفت: من عادت دارم که با افراد قوی کار کنم؛ افراد ضعیف هیچگاه در کنار من ننشستند. معتقدم باید کار را به کاردان سپرد. من مدیر جدی و قاطعی در کارم هستم و به مدیری مردمی و مردم دوست و کاربلد با هر سلیقه و گرایش نیاز دارم و به هیچوجه در هیچ شرایطی اجازه نمیدهم سلیقه حاکم شود.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: بهعنوان رئیس جمهور وظیفه دارم بهترینها را به مردم عرضه کنم. من در دولت اصولگرا و اصلاحات بودم. در دولت آقای احمدینژاد ۲۰ استاندار را که همه اصلاحاتی بودند را بهعنوان مشاور وزیر در کنار خود قرار دادم. هر کسی که به انقلاب و اسلام ما وفادار است باید قدردان او باشیم و انشالله سعی میکنم دوران حدیدی در سیستم اداری و کارشناسان ایجاد کنیم.
پورمحمدی اظهار کرد: ما حزب نداریم و در شناسایی نیروها مشکل داریم، اما چون در دولتها بودم با مدیران ارشد و کارشناسان زیادی آشنایی دارم و چینش سازنده و تحولآفرینی در سیستم اداری خواهم داشت.
وی درباره اسامی ابینه دولت خود گفت: شرایط نام بردن گزینههای خود را ندارم و تا رای نیاوردیم دلیلی ندارد اعلام کنم و از طرفی باید نظرخواهی و مشورت داشته باشم.
پورمحمدی افزود: من گزارشگیری دقیقی از وضعیت موجود خواهم داشت تا آمارها در بخشهای مختلف مشخص شود. در ابتدای امر باید توصیفی از وضعیت فعلی در همه زمینهها داشته باشیم. حتما باید بهصورت فصلی گزارش ارائه کنیم و از گزارش شکست و عدم توفیق نمیترسم. صادق بودن با مردم عیب نیست اگر بگوییم اشتباه کردیم ایراد ندارد بلکه نصف راه را رفتهایمو
نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: وقتی مردم صداقت ما را ببینند به دولت برای کسب موفقیت کمک خواهند کرد. اگر در ساختمان ریاست جمهوری مستقر شوم از همه دستگاهها میخواهم آمار فعلی همه دستگاهها را به من بدهند.
مذاکره با صدام
وی گفت: مردم مشکلات را درک میکنند و باید با آنها درست حرف بزنیم و از آنها و نخبگان کمک بخواهیم. من ۹ سال رئیس دیپلماسی پنهان کشور بودم و بخشی از منافع کشور را از این راه تامین کردیم.
پورمحمدی اظهار کرد: من دو ساعت و چهل دقیقه با صدام ملاقات کردم با وجود اینکه از او متنفر بودم. من اوج دیپلماسی قدرتمند و میدان را در آن دوره دیدم و کار فوقالعادهای انجام دادیم
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه من در خیلی از رشتههای مهم کشور و تکنولوزیهای نرم توفیق داشتم، بیان کرد: اولین تجربه کارت سوخت را دارم و فکر میکنم بحران سوخت داریم و صد و بیست الی سی میلیون لیتر مصرف داریم. ترکیه کنار ما است و زیر بیست میلیون لیتر مصرف دارد.
وی تصریح کرد: اولین تجربه انتخابات الکترونیک را دارم. وقتی سازمان بازرسی بودم بیش از دو و هزار سیصد دستگاه را گزارشگیری میکردم. امروز اگر میگویم دولت الکترونیک شعار نمیدهم. همین الان در مرکز اسناد سه پروژه سنگین داریم و در این کار مجرب هستم و تلاش کردهام.
پورمحمدی بیان کرد: کسانی قادرند کشور را اداره کنند که از دور تماشا نکرده باشند و من بیگانه از مسائل نیستم. اگر ملت من را شایسته بدانند دوران جدیدی در دیپلماسی قدرتمند تعریف میکنیم و از هیچ مذاکرهای نمیترسیم و از قدرت خود برای پیشرفت در دیپلماسی و عرصه بینالملل استفاده میکنیم و از ظرفیت نیروی انسانی متفاوت از گذشته عمل خواهیم کرد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: با این اتفاقی که برای شهید رئیسی افتاد احساس میکنم مسئولیتی بر دوش دارم و از مردان شایسته استفاده خواهم کرد.
خبرنگاران: محمدحسین نیکخوی متین، فاطمه سیدی، محمد امیرحسینی