متوسط برداشت زعفران در هر هکتار ۳.۲ کیلو است
غلامرضا میری در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: پیگیریها برای رفع موانع صادراتی همچنان ادامه دارد، اما تاکنون پاسخی دریافت نکردهایم.
او با بیان اینکه با بی توجهی به رفع موانع صادرکنندگان قاچاق رونق پیدا میکند، افزود: در شرایط کنونی با قاچاق زعفران، صادرکنندگان تنها نظاره گر از دست دادن بازارهای هدف هستند، درحالیکه با رفع موانع پیش روی صادرکنندگان، قاچاق صرفه اقتصادی ندارد.
میری ادامه داد: طی ۱۰ تا ۱۵ ساله گذشته کشورهایی که اقدام به کشت زعفران کردند، بی تردید با پیازهای قاچاق شده از کشور ما این اقدام را انجام دادهاند که با استمرار این روند، جایگاه بزرگترین تولیدکننده زعفران در دنیا در معرض خطر خواهد بود.
نایب رئیس شورای ملی زعفران با بیان اینکه زعفران ایرانی به اسم دیگر کشورها صادر میشود، افزود: علی رغم آنکه افغانستان کمتر از ۲۰ تن زعفران تولید میکند، اما حدود ۷۰ تن صادرات دارد و از طرفی حجم بالایی زعفران به این کشور صادر میشود که این امر نشان میدهد زعفران تولیدی پس از بسته بندی مجدد به بازارهای هدف صادر میشود.
به گفته او، براساس آمار صادرات زعفران در سال گذشته نسبت به ۱۴۰۱ کاهشی بوده، درحالیکه مصرف زعفران در دنیا تغییری نداشته است. همچنین طبق رصدهای صورت گرفته ماهانه ۱۰ تن زعفران به آن سوی مرزها قاچاق میشود که با رفع موانع صادراتی، این میزان به صادرات رسمی افزوده میشود.
نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: هم اکنون متوسط برداشت زعفران در هکتار ۳.۲ کیلو است، درحالیکه ۲۰ تا ۳۰ سال گذشته متوسط برداشت ۶ کیلو بود که با ورود تکنولوژی به بخش بایدمتوسط برداشت را به ۷ تا ۸ کیلو برسانیم.