» آخرین اخبار » سیاست » اقتصاد ما تا زمانی که آن را به مردم ندهیم با مشکل مواجه خواهد بود
اقتصاد ما تا زمانی که آن را به مردم ندهیم با مشکل مواجه خواهد بود

اقتصاد ما تا زمانی که آن را به مردم ندهیم با مشکل مواجه خواهد بود

فروردین ۲۴, ۱۴۰۳ 1۰


حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۳ با حضور در برنامه صف اول در ارتباط با جهش تولید با مشارکت مردم در بودجه ۱۴۰۳ و برنامه هفتم اظهار کرد: دولت ما ۴۰۰ همت بودجه عمرانی دارد و این بودجه باید به سمت تولید برود. نهاد‌های عمومی غیر دولتی نیز سرمایه کلانی برای تولید دارند و بخش خصوصی هم به همین شکل است. باید کاری کنیم که بخش خصوصی با قدرت پای کار بیاید. اما من به این نتیجه رسیدم تا زمانی که اقتصاد را به دست مردم ندهیم اقتصاد ما همین شکل است و از مشکلات مهم ما این است که اکنون اقتصاد ما چسبندگی به دولت دارد.

وی ادامه داد:‌ ماقوانین رفع موانع تولید و رفع موانع کارگاه‌های دانش بنیان و جهش مسکن و هر چه قانون است را نوشتیم، اما هنوز مشکلات ما پا بر جا است.

وی درباره اجرا نشدن اصل ۴۴ قانون اساسی گفت: این اصل یکی از قوانین پیشروی ما است که رهبری نیز به شدت به آن تاکید دارند. بعضی از مسئولین ما فکر می‌کنند اگر اقتصاد را به نهاد‌ها و شرکت‌های مردمی بدهند اقتصاد مردمی را اجرا کردند. ما باید اقتصاد را دست افرادی بدهیم که هیچ شکل و نقشی در سمت دولت ندارند و منظور ما دقیقا مردم هستند. ظرفیت مردم ما نامحدود است و تا زمانی که مردم را وارد اقتصاد نکنیم تولید شکل نمی‌گیرد. نباید دولت رقیب بخش خصوصی و مردم باشد و در تولید این اشتباه تعارض منافع است و به شدت اشتباه است.

 رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۳ گفت: ما باید از مدیرانی استفاده کنیم که مردمی باشند و مردم را دوست داشته باشند و از ثروتمند شدن مردم خوشحال شوند؛ نه اینکه نگاه تنگ و تاریکی نسبت به مردم داشته باشند.

یکی از موانع تولید این است که کسی که قدرت دارد می‌تواند یک شرکت را بگیرد و دیگری نمی‌تواند

وی افزود: ما چرا باید شرکت‌های خودروسازی را در دولت اداره کنیم که این وضعیت خودروسازی ما باشد و اگر دست مردم بود باور کنید هیچ‌گاه به این وضعیت نمی‌رسیدیم. خواست باید خواست مردم باشد.

حاجی بابایی گفت: امسال در بودجه و برنامه قوانینی را برای اولین بار مصوب کردیم که حتی در صنایع بالاستی نفت هم بخش خصوصی ورود کند. ما باید به بخش خصوصی هم پالایشگاه بدهیم. با این کار بیش از گذشته می‌توانیم صادر کنیم و مقابل تحریم‌ها قرار بگیریم. یکی از موانع تولید این است که کسی که قدرت دارد می‌تواند یک شرکت را بگیرد و دیگری نمی‌تواند و رقابت را برای مردم سخت کرده‌ایم.

حاجی بابایی تاکید کرد: در طول مدتی که در مجلس بودیم هیج سالی مانند سال ۱۴۰۳ منویات دولت را اجرا نکردیم و بالغ بر ۹۰ درصد موضوعات دولت در بودجه را دست نزدیم. کدام قانونی در مجلس آمد و ما برای حل آن اقدام نکردیم؟ ممکن است طرحی باشد، اما اصل در لایحه است و اگر لایحه‌ای باشد مشکلی نداریم. پیشانی و راهبری کردن وظیفه دولت است و مجلس باید سیاست آن دولت را کمک کند که این کار را نیز می‌کند.  

وی افزود: در تولید ما گره‌های کوری وجود دارد. باید شهرک‌های خود را رشد دهیم و شهرک‌های صنفی و تخصصی راه انداخته و بخش خصوصی را در این زمینه راه بیاندازیم. سرمایه گذار فراوان است و باید برای آن‌ها امکانات را فراهم کنیم.

حاجی بابایی در ارتباط با موضوع مولد سازی گفت: این را در شورای عالی هماهنگی اقتصادی و تمام قوانین را نیز برای آن مصوب کردیم. زمینی در تهران برای وزارتخانه‌ای به قیمت هزار میلیارد تومان وجود دارد و کسی حتی جرئت نمی‌کند این قانون را عملی کند و آن را بفروشد. در سال ۱۴۰۲ برای مولد سازی تنها بیش از ۴ میلیارد را توانستیم عملی کنیم و حتی به یک همت نیز نرسیدیم.

در زمینه مولد سازی شکست خوردیم

وی افزود:‌ در این زمینه واقعا شکست خوردیم و موفق نبودیم. برای امسال ۶۰ همت گذاشتیم، اما قول می‌دهم که باز هم موفق نمی‌شویم و همین‌ها می‌شود. کسری بودجه و فروش اموال تحقق پیدا نمی‌کند و در این زمینه باید فکر اساسی شکل گیرد.

وی درباره کسری بودجه گفت: سال قبل کسری بودجه داشتیم و با فروش اوراق و برداشت از صندوق توسعه چیز‌های دیگر را حل کردیم. افزون بر ۶۵۰ همت استقراض داریم؛ یعنی حدود بیش از ۲۰ درصد بودجه. دولت باید فکر‌های اساسی داشته باشد.  

وی افزود: در سال‌های اخیر کار‌های خوبی درباره معافیت مالیاتی شکل گرفت. مثلا به شرکت‌ها بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان معافیت مالیاتی ندهیم و امسال پایه‌های مالیاتی را افزایش دادیم و نکته دیگر آن است که در راستای فرار مالیاتی اقدامات خوبی در برنامه و لایحه بودجه داشتیم. حرکت خوبی شده است و بحث مالیات در کشور درحال پیدا کردن جایگاه خود است.

تا ۲۰ روز اول اردیبهشت بودجه را کامل به دولت تحویل می‌دهیم

حاجی بابایی گفت: این که می‌گوییم باید نفت را از بودجه بیرون بکشیم حرف اقتصادی درستی است. در سال ۱۴۰۳ ماهانه حدود ۱۰۰ همت رایانه مستقیم می‌دهیم. ۱۰۰ همت هم حقوق می‌دهیم. مجموع بودجه ما و با تبصره ۱۴ بیش از ۳ هزار همت است و ما باید برای این مشکلات تصمیم گیری کنیم. با مردم باید در اقتصاد شفاف حرف بزنیم. باید با مرم حرف زد و معیشت مردم را تضمین و اقتصاد را درست کنیم.

وی درباره آخرین وضعیت بودجه ۱۴۰۳ گفت:‌ اصل بودجه را به دولت دادیم و تنها بحث جداول مانده و در حال تنظیم آن هستیم و تا آخر هفته آینده کمیسیون‌های تخصصی نظرات خود را می‌دهند و پس از آن کار کمیسیون تلفیق شروع می‌شود و تا ۲۰ روز اول اردیبهشت بودجه را کامل به دولت تحویل می‌دهیم.

وی درباره پرونده طرح حساب واحد گفت:‌ تمام توان خود را در این زمینه قرار دادیم و حتی جریمه نیز برای اجرا نشدن آن تعیین کردیم و باید در همه موارد شفاف باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی برنامه‌های ویژه خبری



منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

باشگاه خبرنگاران جوان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×