» دسته‌بندی نشده » فارس من| نداشتن کد آبادی و عدم استقبال اهالی دلیل محرومیت مردم رشته پلنگان از تلفن و اینترنت
فارس من| نداشتن کد آبادی و عدم استقبال اهالی دلیل محرومیت مردم رشته پلنگان از تلفن و اینترنت

فارس من| نداشتن کد آبادی و عدم استقبال اهالی دلیل محرومیت مردم رشته پلنگان از تلفن و اینترنت

فروردین ۱۷, ۱۴۰۰ 3۰

به گزارش خبرگزاری فارس از صومعه‌سرا، سامانه «فارس من» باهدف پیگیری مستقیم مسائل و مشکلات مردم راه‌اندازی شده و در سریع‌ترین زمان به پیگیری موارد اعلامی می‌پردازد.

«روستای رشته پلنگان تنیان صومعه‌سرا بدون زیر ساخت مخابراتی ندارد» یکی از عناوینی بود که توسط مخاطبان در سامانه فارس من ثبت شد.

مخاطب در ثبت این موضوع آورده است‌ که «روستای رشته پلنگان از توابع دهستان تنیان بخش میرزا کوچک صومعه‌سرا سال‌ها زیادی است که فاقد هر نوع ساختار ارتباطی است. مرکز تلفن ثابت وجود ندارد و به طبع امکان ارائه اینترنت adsl نیست و هیچ دکل تلفن همراهی وجود ندارد…»

امروزه جهان با شبکه اینترنت با یکدیگر متصل شده و ملت‌ها و دولت‌ها با یکدیگر در بستر فضای مجازی ارتباط چندجانبه دارند و به امورات خود می‌پردازند.

توسعه اینترنت شتاب روزافزونی به خود گرفته و دولت‌ها در ارائه خدمت به ذینفعان خود در بستر اینترنت و الکترونیکی از یکدیگر سبقت می‌گیرند و شاخص رشد و نفوذ اینترنت به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین معیار رشد و توسعه به‌حساب می‌آید.

در کشور ایران نیز توسعه اینترنت طی سال‌های اخیر رشد فزاینده‌ای به خود گرفته و این شتاب با شیوع ویروس کرونا مضاعف شده است و به بیان واقعی‌تر می‌توان مدعی بود همه خانوارهای ایرانی اکنون در بستر اینترنت و شبکه مخابراتی توسعه‌یافته خدمات می‌گیرند و خدمات ارائه می‌کنند.

اما علیرغم رشد و توسعه شبکه اینترنت و مخابرات در کشور و استان گیلان، همچنان مناطقی در نقاط کور قرارگرفته و مردم از برخورداری از اینترنت محروم هستند که یکی از این مناطق روستای رشته پلنگان در شهرستان صومعه‌سرا است.

بررسی‌ها نشان داده منطقه رشته پلنگان تحت پوشش سایت GSM (تلفن همراه روستایی) تنیان‌ است و گفته‌شده سرویس‌دهی به منطقه رشته پلنگان‌ در تعهد پروانه شرکت مخابرات ایران بوده و واگذاری اینترنت در چنین روستاهایی از پروژه USO که توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تعریف می‌شود، انجام می‌گیرد.

وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز ارائه خدمات فوق‌الذکر را مشروط به کد آبادی می‌داند، رهبر پور، مدیر روابط عمومی اداره کل فناوری اطلاعات و ارتباطات گیلان گفته است؛ درصورتی‌که روستای رشته پلنگان کد آبادی داشته باشند و روستا نیز بالای ۲۰ خانوار جمعیت داشته باشد، خدمات به مردم منطقه ارائه می‌شود.

پرویز روا، بخشدار میرزا کوچک شهرستان صومعه‌سرا نیز در این رابطه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس می‌گوید که چند مرحله از طریق دهیاری و شورای اسلامی و بخشداری پیگیر مشکل ضعف مخابراتی منطقه رشته پلنگان بوده و حتی در مقطعی نیز در معیت مدیرعامل شرکت مخابرات به‌اتفاق نماینده و مسؤولان از آن منطقه بازدید نیز کرده‌اند.

آن‌گونه که بخشدار میرزا کوچک مطرح کرد، مقررشده بود تا شرکت ارائه دنده خدمات مخابراتی در منطقه خدمات ارائه دهد، روا همچنین بیان کرد که سرمایه‌گذاری شرکت مخابراتی در رشته پلنگان منوط به استقبال مردم و ثبت‌نام اهالی روستا است اما به دلیل اینکه اهالی منطقه از روند ثبت‌نام استقبال نکردند، فعلاً شرکت سرمایه‌گذاری هم اقدامی انجام نداده است.

البته، بخشدار میرزا کوچک این را هم گفته که در حدود یک کیلومتری رشته پلنگان یعنی در روستای قروق محله تنیان دکل مخابرات موجود است هرچند آنتن دهی با ضعف‌هایی روبرو است.

لزوم استفاده از اینترنت و شبکه مخابراتی توسعه‌یافته جدای اینکه از سوی دولت‌ها باید فراهم و زیرساخت‌های آن مهیا شود، لازم است مشارکت فعالانه در روستاها نیز رقم بخورد.

به نظر می‌رسد جمعیت پایین در رشته پلنگان و یا استقبال ناکافی مردم منطقه از شرکت ارائه‌دهنده خدمات مخابراتی و اینترنتی موجب تعلل در دسترسی و برخورداری مردم منطقه باشد که لازم است مسئولان محلی به‌ویژه دهیار و اعضای شوراهای اسلامی مجدداً قدم به‌پیش بگذارند و زمینه لازم را برای پیوستن مردم به شبکه مخابراتی تسهیل و تسریع کنند.

انتهای پیام/۸۴۰۰۷


به این نوشته امتیاز بدهید!

farsnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×