چرا رهبری دعوت از مردم برای مشارکت را وظیفهای عمومی خواندند؟
فارسپلاس؛ سعید صلحمیرزایی در یادداشتی نوشت: ۱. یکی از مبانی فکری رهبر معظم انقلاب، تکریم انسان است. ایشان، انسان را عزیز خدا میداند که همه آنچه در آسمانها و زمین است برای استفاده و بهرهمندی او خلق شده است.(بیانات ۱۲ آذر ۱۳۷۹)
۲- بر این اساس است که مردمسالاری دینی از حاقّ اعتقادات اسلام ناب، بر میخیزد و آنگونه نیست که از سنجاق شدن دموکراسی بعنوان قالب و اسلام بعنوان محتوا یه دست آمده باشد.
۳- در مردمسالاری دینی به معنای واقعی کلمه باید مردم، سالار باشند. نتیجه مردمسالاری دینی در نوع نگاه حاکمان اسلامی تاثیر بسزایی داشته و شئون مختلفی را شامل شده است.
اصل پیشبرد اهداف اجتماعی به وسیله تبیین یکی از این نتایج است. رهبر انقلاب در تحلیل دلیل این اصل فرمودهاند:«تا ذهنها و قلبها قانع نشوند، قدمها و دستها به حرکت نمیافتند.»
اصل دیگر، تبعیت ولی فقیه از خواست عمومی است. موافقت ایشان با مذاکرات برجامی با وجود مخالفتشان با این اقدام و بیفایده دانستن آن را از این طریق میتوان تحلیل کرد. ولی فقیه به مردم فرصت تجربه های تاریخی را میدهد تا در دل آن، سطح بصیرت عمومی افزایش یابد.
اصل دیگر کاهش تصدیگری حاکمیت به نفع حضور مردمی در همه عرصهها حتی عرصه های مخصوص حاکمیتها مثل موارد امنیتی و اطلاعاتی است.( بیانات ۱ خرداد ۱۳۹۸)
۴- از مهمترین نتایج ایمان ولی فقیه به مردمسالاری دینی، اعتقاد به مشارکت عمومی در انتخاب همه مسئولان اعم از رهبری، اجرایی، تقنینی، قضایی بصورت مستقیم یا غیر مستقیم است.
۵- همین مشارکت است که ضامن بقای جمهوریت و اسلامیت نظام اسلامی است. و البته علاوه بر این فایده، حل مشکلات مختلف و عبور از گردنهها و رسیدن به قلهها نیز در گرو تشکیل دولتها و مجالس با پشتوانه آرای قویتر است.
۶- تقویت منابع اقتدار ملی و بین المللی نیز از نتایج مشارکت عمومی است. مشارکت عمومی از جنبههای مختلف، مبانی و کارکردهای آن، قابل توجه است.
۷- از این رو است که رهبر انقلاب از ابتدای سال ۱۴۰۲ با تعیین چهار راهبرد «مشارکت، امنیت، سلامت و رقابت» و مطالبه تحقق آن از عموم دستاندرکاران اجرایی و نظارتی به دنبال خلق حماسهی سیاسی دیگر در تاریخ انقلاب اسلامی است.
۸- رسوبات ناکارآمدیهای دولت قبل و همچنین تاثیرات جنگ ترکیبی ۱۴۰۱ که با هدف تجزیه ایران عزیز و از بین بردن انسجام ملی طراحی شده بود خللهایی را در مسیر پیشرفت کشور ایجاد کرد و بالتبع مشکلات اقتصادی و معیشتی را برای بخش وسیعی از ملت شریف ایران، رقم زد که در واقع مکمّل تحریمهای آمریکا بود. البته بیتدبیریها نیز قابل انکار نیست.
مجموع این عوامل و صدالبته جنگ رسانهای بدخواهان ایران و ایرانی و مزدوران با مزد و بدون مزد داخلی آنها و بیبصیرتی برخی از خواص در ناامید کردن مردم از حضور فعال در این عرصه، ممکن است درصد قابل توجهی از جامعه شریف ایران را برای شرکت فعال در انتخابات دو مجلس دچار تردید کند.
۹- تاکید رهبر انقلاب بر حضور فعال خواص جبهه حق و علاقمندان انقلاب و اسلام و ایران اعم از علما و اساتید حوزه و دانشگاه و عموم دانشجویان و طلاب و پیکر اصناف، برای رفع تردید برخی از مردم و پرشورتر نمودن فضای انتخابات را از این رهگذر باید تحلیل نمود.
۱۰- ایام باقیمانده تا انتخابات اسفند سال جاری، فرصت استثنایی برای ایفای نقش همگانی نخبگان و عموم مردم است. و یقینا مثل همیشه این مردم سالار ما هستند که قهرمان این میدان خواهند بود.
پایان پیام/ت