» آخرین اخبار » گیلان » تشریح دخل و خرج گیلان؛ از تورم کالا و خدمات تا تخصیص اعتبارات ملی به پروژه‌ها

تشریح دخل و خرج گیلان؛ از تورم کالا و خدمات تا تخصیص اعتبارات ملی به پروژه‌ها

مرداد ۱, ۱۴۰۲ 1۰


به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، شراره کاووسی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان گیلان عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در سالن جلسات سازمان در تشریح تحقق بودجه و اعتبارات سفر رئیس جمهوری به گیلان اظهار کرد: توزیع بهینه منابع بین شهرستان‌های استان از جمله رویکرد‌های سازمان در بحث اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای بود.

به گفته کاووسی با لحاظ شاخص‌های محرومیت، تراکم جمعیت و سهم شهرستان از اعتبار مورد نیاز جهت اتمام پروژه‌های عمرانی سهم شهرستان‌های کمتر توسعه یافته استان از میانگین ۱۵ درصد در سنوات قبل از سال ۱۴۰۰ به ۲۱ درصد در سال ۱۴۰۱ و ۲۳ درصد در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است.

تامین اعتبار طرح‌های نیمه‌تمام و مناطق محروم، اولویت بودجه ریزی

وی با اشاره به اینکه علاوه بر توزیع بهینه منابع در بین شهرستان‌های استان، تخصیص بهینه منابع بین طرح‌ها و پروژه‌ها از دیگر اولویت‌ها بوده، بیان کرد: افزایش اعتبارات سهم مناطق محروم در توزیع منابع و اتمام پروژه‌های نیمه تمام در شهرستان‌ها به ویژه در مناطق محروم از دیگر اولویت‌های تعیین شده است.

وجود ۲ هزار و ۵۹۰ پروژه نیمه‌تمام در گیلان در سال ۱۴۰۰

کاووسی به احصای طرح‌های نیمه تمام در استان اشاره کرد و افزود: ۲ هزار و ۵۹۰ طرح نیمه تمام در سال ۱۴۰۰ احصا شد که با توجه به محدویت منابع این پروژه‌ها براساس معیاری‌های پیشرفت فیزیکی طرح‌ها، مطالبات مردمی، جغرافیای پروژه با اولویت محرومیت زدایی، رشد تولید و ایجاد اشتغال اولویت‌بندی شد.

وجود ۲۴۱ پروژه در گیلان با پیشرفت ۷۸ درصدی

وی با اشاره به تأمین اعتبار  ۲۴۱ پروژه در سال ۱۴۰۱ گفت: این طرح‌ها هم‌اکنون به طور متوسط ۷۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان با اشاره به دستور استاندار گیلان مبنی بر شروع نشدن پروژه جدید در استان، افزود: تمرکز سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان بر اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام معطوف شده است.

به گفته کاووسی علاوه بر طرح‌هایی که از محل اعتبارات استانی تأمین می‌شوند، طرح‌های عمرانی مهمی از محل اعتبارات ملی در دست اجرا می‌باشد که تعداد قابل ملاحظه‌ای از این طرح‌ها جزو مصوبات سفر ریاست محترم جمهور به استان هستند.

وی با بیان اینکه در پیشنهاد تخصیص پروژه‌های سفر یکی از اولویت‌های مهم سطوح تأثیر‌گذاری ناشی از اتمام پروژه است، افزود: از پروژه‌های اولویت دار با سطح تأثیر‌گذاری فرا ملی می‌توان به تکمیل راه آهن رشت کاسپین، احیای تالاب انزلی، هوشمند‌سازی و انسداد مرز آستارا و عملیات آبخیزداری و طرح‌های اولویت دار تکمیل آزادراه رشت قزوین و همچنین تکمیل سایت آموزشی درمانی در لاکان رشت از مهمترین پروژه‌های مهم بین منطقه‌ای است.

کاووسی تکمیل طرح‌های پسماند، تکمیل تقاطع غیرهمسطح میدان گیل لاهیجان، کمک به پل‌های آسیب‌دیده از سیل از جمله طرح ها‌ی مهم با ماهیت استانی برشمرد.

وی با بیان اینکه استفاده از ظرفیت‌های قانون بودجه سال ۱۴۰۱ را جهت تأمین متابع مالی طرح‌های عمرانی از دیگر رویکرد‌های سازمان است، افزود: تأمین حدود ۳۸ میلیارد از محل فروش اموال، ۲۰۰ میلیارد تومان از محل بند ب تبصره ۵، ۲۳۰ میلیارد تومان از محل ماده ۵۶ قانون نیز توسط سازمان در گیلان انجام شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان گیلان به ارتقای نظام پایش و نظارت در سازمان اشاره کرد و گفت: از ۲۰۶۰ پروژه نظارت شده در سال ۱۴۰۱، یک هزار و ۸۵۶ پروژه در این پایش منطبق با معیار‌های فنی و اجرایی بوده است.

تحقق نیمی از اعتبار مصوبات سفر رئیس جمهوری در گیلان در ۱۴۰۱

کاووسی با اشاره به اینکه از بین مصوبات سفر، تأمین اعتبار ۱۲۹ مصوبه بر عهده سازمان برنامه و بودجه کشور بوده، بیان کرد: هفت هزار و ۱۴۱ میلیاردتومان تعهد سازمان برنامه و بودجه بوده است که حدود ۵۰ درصد آن تا پایان سال ۱۴۰۱ محقق شده است.

تخصیص ۳۳ درصد بودجه گیلان به راه آهن و تکمیل آزادراه

وی بیشترین اعتبارات تخصیص یافته از محل سفر را وزارت نیرو، راه و شهرسازی و ورزش و جوانان عنوان کرد و افزود: حدود ۳۳ درصد کل اعتبارت استان به راه آهن رشت کاسپین و آزادراه رشت قزوین تخصیص یافته است.

سهم بیش از ۳۴ درصدی گیلان از اعتبارات تملک دارایی

به گفته رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان گیلان در سال ۱۴۰۲ سهم استان گیلان از اعتبارت تملک دارایی‌های سرمایه‌ای کشور ۳. ۳۴ درصد کل بودجه کشور به گیلان می‌باشد که نسبت به سال گذشته ۳۷ درصد رشد داشته و در بین استان‌های کسور در رتبه ۱۲ قرار دارد.

۶۹ درصد بودجه سال گذشته گیلان محقق شد

کاووسی با اشاره به عملکرد تحقق بودجه‌ای گیلان نیز گفت: دو هزار و ۲۹۳ میلیارد تومان رقم بودجه‌ای گیلان در سال گذشته بوده که معادل ۶۹ درصد آن محقق شده است.

گیلان چهارمین استان با نرخ تورم پایین کشور

وی با بیان اینکه گیلان چهارمین استان با کمترین نرخ تورم در کشور است، افزود: سرعت رشد قیمت عمومی کالا و خدمات در استان گیلان کنترل و مهار شده است.

تورم ۳۲ درصدی اجاره‌بها در گیلان

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان گیلان با اشاره به تورم ۳۲ درصدی اجاره‌بها در گیلان، گفت: حمل و نقل، بهداشت و درمان، نان و غلات، پوشاک و کفش و آب و برق و سوخت در ردیف‌های بعدی تورم قرار دارند.

پایان پیام/۳۳۸۹




منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

farsnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×