» آخرین اخبار » گیلان » رونق اشتغال در محروم‌ترین شهرستان کشور
رونق اشتغال در محروم‌ترین شهرستان کشور

رونق اشتغال در محروم‌ترین شهرستان کشور

تیر ۲۲, ۱۴۰۲ 0۰


به گزارش خبرگزاری فارس از شفت، حمیدرضا دنیادیده– بر اساس آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن مرکز آمار، شهرستان شفت ۵۴ هزار و ۲۲۶ نفر جمعیت دارد که ۲.۱۴ درصد کل جمعیت استان را شامل می‌شود.

بر اساس آمار، ۲۳ هزار و ۲۶۴ نفر در شهرستان کم برخوردار و کمتر توسعه‌یافته شفت جزو جمعیت مناطق محرم به شمار می‌روند که چیزی حدود ۸.۳ درصد است.

 

مطابق ارزیابی‌های پایش و منتشرشده مرکز آمار ایران، سه هزار و ۹۶۲ نفر در شهرستان شفت را که معادل ۳.۵۳ درصد است، جمعیت بیکار شهرستان تشکیل می‌دهد.

بر اساس بند ب تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۱، بیش از ۴۱ میلیارد تومان اعتبار در قالب کسب‌وکار فردی و کسب‌وکار کارفرمایی شهرستان شفت اختصاص پیدا کرد که هدف از آن ایجاد و توسعه فعالیت‌های اقتصادی خانوارها و یا بنگاه‌های اقتصادی کوچک و بزرگ بود.

اعتبارات تخصیص‌یافته به شهرستان شفت در قالب بند ب تبصره ۱۶ قانون بودجه، در اختیار کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری بود که در آن، طرح‌های توجیهی کسب‌وکار فردی و کارفرمایی بررسی و پس از تصویب در اختیار متقاضیان قرار می‌گرفت.

جابه‌جایی اعتبارات بین دستگاهی در صورت عدم جذب اعتبار توسط دستگاه تا تاریخ مشخص ابلاغ‌شده به آن و همچنین انعطاف قانون در تخصیص اعتبار بیشتر به دستگاه اجرایی و یا شهرستان از نکات برجسته این قانون اشتغال محور بود.

از دیگر مزیت‌های نسبی بند ب تبصره ۱۶ قانون بودجه، توسعه کسب‌وکار روستایی منطبق با زیست‌بوم روستا، برخط بودن تقاضا و رصد اشتغال و همچنین توجه به تعاونی‌ها و اختصاص ۲۵ درصد از منابع تسهیلات به متقاضیان آن‌ها بوده است.

سعید حق‌نظر، یکی از جوانان روستایی در شفت است که از تسهیلات خرد کسب‌وکار استفاده کرد ه و اکنون صاحب یک دامداری کوچک شده است.

 

به گفته این جوان، سرمایه اولیه برای شروع کار مشکل بسیاری از جوانان است که اگر دولت سر موقع دست آن‌ها را بگیرد، یقیناً خودش سود می‌کند چراکه یک نفر با ایجاد شغل، زنجیره اشتغال را فراهم می‌کند.

او می‌گوید در ابتدای کار تنها خود و همسرش مشغول به کار بوده‌اند اما اکنون یک نفر به‌صورت غیرمستقیم نهاده‌ها و خوراک دام را تهیه و یک جوان دیگر نیز شیر حاصله از دام‌ها را به تعاونی شیر شهرستان تحویل می‌دهد.

پروین رضایی، از دیگر جوانان شفتی ساکن در دوبخشر شفت است. این زن خانه‌دار نیز ازجمله متقاضیانی است که از وام تسهیلات خرد دولت از طریق کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری شهرستان بهره‌مند شده و توانسته یک دار قالی و مقداری نخ را برای شروع کار تهیه کند.

 

رضایی می‌گوید سال‌ها بود که مهارت کافی برای فرش‌بافی را داشته اما به سبب فقدان نقدینگی و سرمایه اولیه مجبور بود به شهر رشت روزانه مهاجرت کند تا به کارگاه قالی‌بافی برود.

وی اکنون خود یک کارفرما در فرش‌بافی شده و توانسته در کنار ایجاد کار برای خود و امرار و معاش با آن، کارگاه فرش‌بافی را به یک کارگاه آموزشی برای هم‌محلی‌های خود نیز فراهم کند.

به گفته مهدی نقدی، فرماندار و رئیس کارگروه اشتغال و توسعه سرمایه‌گذاری شهرستان شفت، بیش از ۴۱ میلیارد تومان مصوب یعنی ۷۵ میلیارد تومان جهت ایجاد و توسعه کسب‌وکار در قالب بند ب تبصره ۱۶ قانون بودجه به این شهرستان اختصاص یافته است.

آن‌طور که فرماندار شهرستان کمتر توسعه‌یافته و کم برخوردار شفت گزارش کرده، ۸۴۱ نفر از جمعیت بیکار شهرستان در قالب تسهیلات اشتغال و توسعه کسب‌وکار از مجموع سه هزار و ۹۶۲ نفر جمعیت بیکار معادل (۲۱.۲۳ درصد) شفت مشغول به کار شدند که ۸۰ درصد در بخش روستایی و ۲۰ در بخش شهری بوده است.

 

به گفته رئیس کارگروه اشتغال و توسعه سرمایه‌گذاری شهرستان شفت، تسهیلات پرداخت‌شده در قالب بند ب تبصره ۱۶، ۸۳۰ فقره معادل ۷۴ میلیارد تومان برای ایجاد اشغال فردی و ۱۰ فقره معادل یک میلیارد تومان در راستای کسب‌وکار کارفرمایی بوده است.

ایجاد و توسعه اشتغال با تسهیلات بانکی ارزان‌قیمت و بلندمدت به‌ویژه در بخش روستایی یکی از راهکارهایی است که می‌تواند علاوه بر ثبات اشتغال و درآمد پایدار، به مهاجرت معکوس بانجامد.

ایجاد و توسعه کسب کار بیش از ۲۰ درصدی در یک شهرستان کم برخوردار و توسعه‌یافته نظیر شفت و آن‌هم جذب اعتبار، بیش از میزان رقم تخصیص‌یافته، مؤید آن است که دولت باید سیاست پرداخت تسهیلات اشتغال در شهرستان‌ها را ادامه داده و نتیجه آن را در میان‌مدت دنبال کند.

پایان پیام/۳۳۸۹




منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

farsnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×