احداث پاسگاه اطفای حریق در تالاب انزلی
به گزارش گیل سو ۲۴، حمزه عشوری، مدیرکل حفاظت از محیط زیست گیلان صبح امروز در نشست خبری در جمع اصحاب رسانه در سالن جلسات سازمان با اشاره به اینکه در بخش محیط طبیعی طرح توجیهی تصویب پارک ملی بوجاق اجرایی شد، اظهار کرد: کلیات این طرح مصوب شده و این اتفاق خوبی برای گیلان است.
وی با اشاره به اینکه امکانات بیهوشی و زندهگیری حیوانات در برای تمام شهرستانهای استان گیلان تهیه شده است، افزود: در حوزه شهرستان انزلی یک پاسگاه محیطبانی جدید را احداث کردیم تا در بحثهای حفاظتی تسلط بیشتری بر منطقه داشته باشیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان با بیان اینکه سعی شده تمامی اقدامات ما در حوزه محیط زیست با مطالعه باشد، گفت: با تعمیرات هشت ایستگاه محیطبانی، پاسگاهای محیطبانی ما نیز تجهیز شدند تا محیطبانان ما از امکانات بروز برخورد باشند.
عشوری با اشاره به اینکه ما در گذشته ایستگاه مهار حریق را در پاسگاه ها نداشتیم، بیان کرد: مجوز احداث پاسگاه اطفای حریق را در منطقه تالاب انزلی گرفتیم و تمام تلاش ما این است که تا پایان سال این ایستگاه احداث شود.
وی با بیان اینکه براساس تحقیقات جایگاه، گروه تحقیقاتی ایران و ژاپن سه عرصه از مناطق چهارگانه حفاظت از محیطزیست برای رسوب زدایی در نظر گرفته شد، بیان کرد: برای پنج منطقه مجوز رسوبزدایی صادر و مراحل قانونی انجام شده اما تعارضات دستگاههای اجرایی باید کاهش پیدا کند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان با اشاره به اینکه در موضوع تالاب حدود ۱۵ آبراهه برای لایروبی و سطح برداری تصمیم گیری شد، بیان کرد: رودخانههایی در تالاب انزلی وجود دارند که نیازمند مطالعات زیستمحیطی هستند اما در این مورد با حساسیت باید بخورد شود.
عشوری با بیان اینکه جهت جلوگیری از ورود فاضلاب به تالاب، بودجهای برای شهرهای رشت، فومن و انزلی مصوب شده، گفت: باید جلوی ورود رسوب و فاضلاب را به تالاب گرفت زیرا از طرف شرق تالاب، فاضلاب خانگی و صنعتی وارد تالاب میشوند که یک اتفاق نگرانکننده است.
وی با اشاره به اینکه اعتبار ۱۴۲ میلیاردی در مرحله اول به شهرک صنعتی رشت اختصاص داده شده تا تصفیه خانه شهرک صنعتی رشت به بهرهبرداری برسد، افزود: ۲۵ درصد از بودجه صندوق ملی محیط زیست در گیلان هزینه میشود.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست گیلان با بیان اینکه در گیلان نیز درگیر آلودگی آبوهوا هستیم اما این آلودگی در بین پوششهای جنگلی مخفی شده، تصریح کرد: روستاهایی داشتیم که دارای طرح هادی بودند اما با مناطق چهارگانه محیط زیست تعارض داشتند، ولی روستاهای که داخل طرح هادی هستند به صورت قانونی میتوانند کارهای خود را انجام دهند و روستاهای شهرستانهای شفت، فومن و رودسر نیز که جزو مستثنیات بوده و داخل طرح هادی هستند میتوانند کار خود را پیگیری کنند.
عشوری با تأکید بر اینکه در تلاش هستیم که کارها به صورت سیستمی انجام شود، بیا نکرد: این کار برای این است تا از حضور ارباب رجوع در سازمان جلوگیری شود و مردم کارها را به صورت الکترونیکی و اینترنتی انجام دهند.
وی با بیان اینکه در خصوص فاضلابهای بیمارستانی اوضاع نسبت به قبل خیلی بهتر شده است، گفت: اما بیمارستانهایی هم هستند که برخی از موارد را رعایت نمیکنند و تذکرات لازم نیز داده که جهت اصلاح این روند قدم بردارند.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست گیلان با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۰ براساس شاخص عملکردی استان گیلان رتبه ۲۱ را کسب کرد، افزود: پس از تلاشهای فراوان همکاران ما در عملکرد سال ۱۴۰۱ رتبه دوم کشوری را کسب کردهایم.
عشوری با اشاره به اینکه در حوزه پسماند مقداری با مشکل روبرو شدهایم، بیان کرد: تأکید همه ما تفکیک زباله از مبدأ بوده زیرا ما هرچقدر پیگیر حل مشکل زباله باشیم همه نیازمند موضوع تکفیک است و این را تأکید کنم که با هیچ مرکز دفن دیگری موافقت نخواهیم کرد و شهرداری ها باید به سمت تفکیک بروند.
وی با بیان اینکه مقام نخست کشور را در زمینه کشف سلاحهای غیرمجاز شکاری داریم، گفت: تعداد ۵۵۱ قبضه سلاح شکاری غیر مجاز کشف شد که از این بین برخی سلاحها، مجاز و بدون مجوز شکار و برخی سلاحها نیز قاچاق هستند.
عشوری با اشاره به اینکه ۳۱ گونه در معرض خطر در گیلان داریم، گفت: یک نوع فوک خزری برنامهاش در حال نهایی شدن است و سرشماری ما در حوزه پرندگان است که از طریق نصب دوربینهای تلهای در حال رصد اینها هستیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان با بیان اینکه مطالعات زیست محیطی راهآهن رشت آستارا انجام شده است، افزود: موافقت سازمان جهت اجرای این پروژه نیز اعلام شده و مشکل خاصی نبوده و پروژه ارزیابی انجام شده است.
انتهای پیام/