ال جی گوشی ایرانی تولید میکند؟
به گزارش گیل سو، معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و اطلاعات، از فعالیت شش تولیدکننده داخلی گوشی تلفن همراه در کشور خبر داد و گفت که از ظرفیت اپراتورها برای توسعه این صنعت استفاده شده است؛ وی در عین حال تاکید کرد که آنها به شریکان خارجی نیاز دارند.
ستار هاشمی در گفتوگویی نوسانات ارز و شیوع بیماری کرونا را باعث کند شدن روند تولید گوشی همراه در کشور دانسته و گفته است که اپراتورها ظرفیت خود را در اختیار سرعت بخشیدن به امر تولید قرار دادهاند.
به گفته او، هر چند سرمایهگذاران بهدلیل نوسانهای شدید ارزی، تمایل بسیار کمی برای مشارکت دارند اما برای عرضه گوشی ایرانی با قیمت مناسب، منابع مالی مناسبی از بانک مرکزی گرفته شده است؛ با این حال، تولید گوشی تلفنهمراه روندی بلندمدت دارد و رسیدن به نقطه سربهسر در تولید کالا، مدتی بهدرازا میکشد.
معاون وزارت ارتباطات و اطلاعات تاکید کرده است که تولیدکنندگان گوشی تلفن همراه، از نظر تامین تجهیزات لازم و راهاندازی خطتولید نیازمند تجهیزات الکترونیکی برای انتقال این فناوری هستند که به این منظور به شریک خارجی نیاز دارند.
۶ شرکت کدامند؟
هاشمی از الجی، جیپلاس، مجموعه ارگ جدید بم، صاایران، مجموعه انارستان و مجموعهی اُرُد، به عنوان شش شرکتی که در اکنون در ایران در زمینه تولید گوشی همراه فعالیت میکنند.
او ادعا کرده است که شرکت الجی از سال گذشته بهطور جدی به عرصه تولید گوشی همراه ایرانی وارد شده و اکنون در حال تولید است.
به گفته معاون وزارت ارتباطات و اطلاعات در صورت بر قرار نبودن موانع ارزی، هماکنون ایران میتوانست دستکم دو خط تولید گوشی همراه فعال داشته باشد؛ البته اقدامهای زیرساختی برای رفع موانع هماکنون انجام شده و براساس اسناد بالادستی، ۲۰ درصد حجم بازار را باید محصولات ایرانی تشکیل دهند.
بر اساس ادعای هاشمی، از سال آینده سالانه دومیلیون دستگاه گوشی در داخل کشور تولید میشود.
به گفته او، برای تولید و توزیع گوشی همراه با پستبانک و اپراتورها تفاهمنامه امضا شده و برهمیناساس، منابع دراختیار اپراتورها قرار میگیرد؛ سپس افراد متقاضی خرید گوشی ایرانی میتوانند با مراجعه به پورتال اپراتورها و استفاده از تسهیلات بانکی (پس از اعتبارسنجی)، محصول مدنظر خود را به دو شیوهی نقدی یا اقساطی بخرند.
این در حالی است که چندی پیش و پس از افشای شباهت بسیار زیادی گوشیهای تولید شده صاایران به برندی چینی، محمدجواد آذریجهرمی، وزیر ارتباطات گفت که اکنون امکان تولید صفر تا صد گوشی در داخل کشور، وجود ندارد.
به گفته او، در این شرایط طبیعی است که تولیدکنندگان یا قطعات کاملا منفصل محصولی را به کشور وارد و در خطوط تولید خود آنها را سرهمبندی کنند یا قطعات با فناوری بالای آنها را بهصورت آماده از کشور مبدأ وارد کرده و در اینجا کل محصول را مونتاژ کنند. به این دو روش تولید به ترتیت CKD و SKD گفته میشود.
چندی بعد اما ستار هاشمی، معاون وزیر ارتباطات اعلام کرده است که گوشیهای ویرا که تحت برند صاایران برای عرضه به بازار توسط اپراتورها آماده شدهاند، به روش CBU تهیه شده و این روند بدان معناست که گوشیها به طور کمال و تمام و بستهبندی شده، از چین خریداری شده و لیبل برند ایرانی روی آن خورده است (دیجیاتو).
اینترنت ایران گران است؟
در خبر دیگری در رابطه با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، این روزها موضوع اینترنت و هزینه و امنیت آن خبرساز شده است. چندی پیش، نصرالله پژمانفر، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در گفتوگویی تلویزیونی بیان کرد: «ما امروز گرانترین اینترنت را به مردم ارائه میدهیم. هزینهای که در موضوع اینترنت مردم پرداخت میکنند در مقایسه با دنیا و حتی در مقایسه با کشور افغانستان اینترنت گرانی است و ناامنترین خدمات را ارائه میکنیم که مسائل مختلف دارد. کافی است کار کسی به پلیس فتا بیفتد، تا بداند چه خبر است و چه اجحافاتی رخ میدهد.»
گفتههای او با واکنشهایی از سوی مقامات وزارت ارتباطات مواجه شد. یکی از معاونان این وزارتخانه گفت که برخی آقایان که در تریبونهای رسمی ادعای برخورداری ایران از گرانترین اینترنت دنیا را دارند، در خفا برای افزایش قیمت اینترنت و کاهش دسترسی عموم مردم به آن، به ما فشار میآورند.
به گفته او قیمت اینترنت در ایران جزو ده کشور ارزان دنیاست، به لحاظ سرعت هم در جایگاه ۶۲ دنیا هستیم، از نظر امنیت هم تا جایگاه مطلوبی رشد کردیم که تلگرام را فیلتر کردند و فیلترشکنها و باج افزارها امنیت فضای مجازی را به طور جدی با چالش روبهرو کرد، ما این را هشدار داده بودیم (ایسنا).
«سجاد بنابی» نائبرئیس هیاتمدیره شرکت ارتباطات زیرساخت اما در توییتر خود اعلام کرد که اینترنت کشورهای همسایه نظیر افغانستان هزینه بسیار بیشتری نسبت به نرخ تمام شده اینترنت در کشور دارد: «رئیس کمیسیون اصل ٩٠ گفتهاند قیمت اینترنت در ایران از افغانستان (مگه افغانستان چشه؟) بالاتره. بهتره گزارش باشگاه خبرنگاران رو مطالعه کنن که ٢ گیگ اینترنت بعد از ۵٠ درصد کاهش، حدود ۸۰هزار تومن. آیا سایرطرحهای ایشان برای فجازی، هم برمبنای همین اطلاعات غلط بنا شده؟»
در اینکه اینترنت ایران درحالحاضر با توجه به وضعیت نرخ ارز یکی از ارزانترین قیمتها را دارد شکی نیست؛ به عنوان مثال شرکت مخابرات ایران یا بسیاری از شرکتهای دیگر ارائه دهنده خدمات این حوزه، اینترنت ۱۶ مگابیت خود را با قیمت ماهانه ۸۰ هزار تومان (تقریبا سه دلار) عرضه میکند که همین اینترنت در کشورهای دیگری نظیر امارات بیش از ۱۰۰ دلار هزینه راهاندازی دارد، اما نباید از این مسئله نیز غافل شد که کیفیت اینترنت ارائه شده در ایران، چندان با کشوری مانند امارات که اینترنت گرانتری ارائه میدهد، قابل مقایسه نیست.
تحریمها دامن برنامهنویسان ایران را گرفت
در خبر دیگری در حوزه فناوری اطلاعات، رسانهها خبر دادهاند که شرکت گیتلب با توجه به تحریمهای امریکا علیه ایران، بدون اطلاع قبلی دسترسی کاربران ایرانی به سایت خود را مسدود کرد. به گزارش آیتیایران، این شرکت در پاسخ به ایمیلهای اعتراضی آنها، «محدودیتهای قانون کنترل تجارت امریکا» را دلیل این اقدام عنوان کرده است. گیتلب پس از اعلام این خبر در اکانت رسمی خود در توییتر، دیگر ایمیلهای کاربران ایرانی را هم پاسخ نمیدهد.
گیتلب پلتفرمی است که به برنامهنویسان امکان ذخیره کدهای پروژههای مشارکتی و خصوصی را میدهد. این سرویس در بین برنامهنویسان دنیا از اهمیت و شهرت زیادی برخوردار است و بهعنوان پلتفرمی وسیع برای ذخیره کدهای برنامهنویسان شناخته میشود.
انتهای پیام/ت