جلسه علنی صبح مجلس| مجلس با حذف معافیت مالیاتی کارانه پزشکان متخصص مخالفت کرد
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، جلسه علنی نوبت صبح امروز (سه شنبه) مجلس شورای اسلامی از دقایقی قبل به ریاست محمدباقر قالیباف آغاز شد.
ادامه بررسی گزارش کمیسیون تلفیق در خصوص جزییات لایحه بودجه ۱۴۰۲ در دستور کار نمایندگان قرار دارد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی از روز شنبه بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۲ را آغاز کرده و تاکنون تا پایان تبصره ۱۱ پیش رفته اند. تا پایان بررسی جزئیات لایحه بودجه سال آتی، جلسات علنی مجلس روزانه در سه شیفت برگزار خواهد شد.
حذف معافیت مالیاتی کارانه اعضای هیات علمی و پزشکان متخصص بالینی
نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیشنهاد علی علیزاده مبنی بر حذف قسمتی از بند «و» تبصره ۱۲ لایحه بودجه که به تعیین سقف معافیت مالیاتی و نرخ مالیات بر مجموعه درآمد اشخاص حقیقی مربوط میشد را بررسی کرده و در نهایت با این پیشنهاد مخالفت کردند.
بر اساس این پیشنهاد، استثنا بودن عیدی و کارانه اعضای هیات علمی بالینی تمام وقت جغرافیایی و پزشکان متخصص بالینی تمام وقت جغرافیایی از پرداخت مالیات در سال آینده حذف میشد اما نمایندگان با این پیشنهاد مخالفت کردند.
بابک افقهی مشاور رئیس سازمان برنامه و بودجه در موافقت با این پیشنهاد بیان کرد: در لایحه دولت معافیت مالیاتی برای این قشر دیده نشده بود اما در کمیسیون تلفیق هم در اینجا معافیت مالیاتی و کارانه لحاظ شده و هم در بند بعدی برای این قشر سقف برداشته شده است. به عبارت دیگر دو امتیاز برای یک قشر خاص پررنگ شده که میتواند موجبات نارضایتی را برای سایر اقشار فراهم کند. در لایحه دولت مالیات بر کارانه این قشر ۱۰ درصد در نظر گرفته شده بود اما در کمیسیون تلفیق حذف شد. با اخذ این ۱۰ درصد اتفاق خاصی نمیافتد چرا که رقم کارانه عدد بزرگی است. این موضوع میتواند موجب نارضایتی بخشی از اقشار دیگر در جامعه شود.
سید جلیل میرمحمدی به عنوان نماینده کمیسیون تلفیق در مخالفت با این پیشنهاد بیان کرد: در این مصوبه کمیسیون تنها متخصصان، فوق تخصصها و اعضای هیات علمی بالینی که نه مطب داشته و نه در بخش خصوصی کار میکنند و با تعرفه یک بیستم بخش خصوصی مردم را درمان میکنند و در مراکز دولتی ارائه خدمات میدهند از پرداخت مالیات معاف شدهاند. اکنون این قشر یک مالیات ۱۰ درصدی پرداخت میکند پول خود را نیز ۹ ماه با تاخیر دریافت کرده و همین کارانه نیز به صورت پلکانی به آنها داده میشود.
وی ادامه داد: یک متخصص که در بخش خصوصی کار میکند هیچ کدام از این محدودیتها را ندارد. این معافیت مالیاتی از کل پزشکان، متخصصان و فوق تخصصها تنها نزدیک ۲۰ الی ۳۰ درصد را در بر میگیرد. اکنون این پزشکان عمل کرده اما یک سال دیگر پول خود را دریافت میکنند. پزشکان در حال خارج شدن از سیستم هستند. عدالت یعنی حق را در جای خود بنشانیم.
به گزارش فارس، در بند (و) تبصره (۱۲) ماده واحده این لایحه که مورد موافقت نمایندگان قرار گرفت، آمده است: در سال ۱۴۰۲، سقف معافیت مالیاتی و نرخ مالیات بر مجموع درآمد اشخاص حقیقی که تحت عناوینی از قبیل حقوق و مزایا (به استثنای عیدی و کارانه اعضای هیأت علمی بالینی تمام وقت جغرافیایی و پزشکان متخصص بالینی تمام وقت جغرافیایی)، مقرری یا مزد، حق شغل، حق شاغل، فوقالعادهها، اضافهکار، حقالزحمه، حق مشاوره، حق حضور در جلسات، پاداش، حقالتدریس، حقالتحقیق، حق پژوهش و کارانه اعم از مستمر یا غیرمستمرکه بهصورت نقدی و غیرنقدی،از یک یا چند منبع، در بخش دولتی و یا غیردولتی تحصیل مینمایند، چه از کارفرمای اصلی و یا غیراصلی (موضوع تبصره (۱) ماده (۸۶) قانون مالیاتهای مستقیم) باشد.
جنجال در مجلس درباره سقف معافیت مالیاتی و نرخ مالیات بر مجموع درآمد
در ادامه جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی، در حالی که نمایندگان مشغول بررسی بخشی از لایحه بودجه – که به تعیین سازوکار سقف معافیت مالیاتی و نرخ مالیات بر مجموع درآمد اشخاص بر میگشت- بودند، برای لحظاتی متشنج شد.
در همین حین محمدرضا صباغیان پیشنهادی را در بند «و» مطرح کرد و در توضیح پیشنهاد خود بیان کرد: ما اکنون کف افزایش حقوق را هفت میلیون تومان در نظر گرفته و سقف آن را ۵۵ میلیون تومان که برای برخی خواص این رقم بالا میرود آیا امام که در خانه معمولی زندگی میکرد و ما مدام در مجلس شورای اسلامی از آن سخن میگوییم این عدالت را تایید میکند؟ ما برای جامعه کارگر و کارمند افزایش حقوق را هفت میلیون تومان در نظر گرفتیم در حالی که قیمت اقلام اساسی و تورم سر به فلک کشیده است شما امروز قیمت یک پراید را میبینید؟ قیمت پیاز و سیب زمینی را میبینید؟ چرا باید حداقل حقوق هفت میلیون تومان باشد؟
در عین حال که صباغیان به صحبتهای خود با صدای بلند ادامه میداد، رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اکنون موضوع بحث ما معافیت مالیاتی برای یک سال است و شما موضوع را اشتباه برداشت کردهاید.
بعد از قطع بلندگوی صباغیان، وی به طرف جایگاه هیات رئیسه رفت و با صدای بلند با رئیس مجلس شورای اسلامی به بحث پرداخت در عین حال گروهی از نمایندگان مجلس از جمله اعضای کمیسیون تلفیق تلاش میکردند تا وی را از جایگاه هیات رئیسه به صندلی خود برده و به وی توضیح دهند که موضوع بحث مجلس به تعیین معافیتهای مالیاتی و سقف معافیت مالیاتی سالانه باز میگردد.
حقوق تا سقف ۱۰ میلیون تومان معاف از مالیات شد
نمایندگان با اصلاح جزء ۱ بند (و) تبصره ۱۲ ماده واحده لایحه بودجه با ۱۵۲ رأی موافق، ۴۷ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۷ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
در جریان اصلاح این جزء علیرضا سلیمی عضو هیات رئیسه مجلس در پیشنهادی عنوان کرد که با توجه به شرایط کشور، گرانی و تورم، سقف معافیت مالیات بر حقوق و مزایا باید افزایش یابد، آنچه در گزارش کمیسیون تلفیق آمده معافیت مالیاتی برای حقوق ماهانه تا سقف ۷ میلیون تومان در نظر گرفته شده که این میزان باید به ۱۰ میلیون تومان افزایش پیدا کند.
بنابر موافقت نمایندگان با اصلاح صورت گرفته معافیت مالیاتی برای حقوق ماهانه تا سقف ۱۰ میلیون تومان در نظر گرفته شد.
براساس جزء ۱ بند (و) تبصره ۱۲ ماده واحده لایحه بودجه ۱۴۰۲؛ سقف معافیت مالیاتی سالانه موضوع ماده (۸۴) قانون مالیاتهای مستقیم اصلاحی ۱۳۹۴/۴/۳۱در سال ۱۴۰۲ مبلغ یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال تعیین میشود.
این خبر در حال تکمیل است…