» دسته‌بندی نشده » کیشیدا می‌خواهد ژاپن را برای «هر سناریویی» آماده کند
کیشیدا می‌خواهد ژاپن را برای «هر سناریویی» آماده کند

کیشیدا می‌خواهد ژاپن را برای «هر سناریویی» آماده کند

مهر ۲۰, ۱۴۰۱ 0۰


نخست‌وزیر ژاپن گفت که در پی «وضعیت دشوار امنیت در شرق آسیا» از جمله فناوری موشکی کره شمالی، حضور نظامی چین و حمله روسیه به اوکراین، ژاپن در ظرفیت‌های نظامی خود بازنگری جدی خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، فومیو کیشیدا، نخست‌وزیر ژاپن در گفت‌وگو با روزنامه فایننشال تایمز گفت: ما باید به صورت کامل بررسی کنیم که آیا توانایی دفاعی ژاپن کافی است یا نه. ما برای مقابله با هر سناریوی ممکنی در شرق آسیا آمادگی کامل داریم و از جان و درآمد مردم خود حفاظت خواهیم کرد.

نتایج این بازنگری دفاعی در ماه دسامبر مشخص خواهد شد، یعنی زمانی که ژاپن پس از تقریبا ۱۰ سال، یک استراتژی امنیت ملی جدید ترسیم خواهد کرد.

ژاپن پس از شکست در جنگ جهانی دوم، متعهد شد که توان نظامی خود را به میزان چشمگیری کاهش دهد. توکیو در حال حاضر یک قانون اساسی مسالمت‌آمیز داشته و تا همین اواخر برای دفاع از خود، به شکل گسترده‌ای به اتحاد نظامی‌اش با آمریکا متکی بود.

با این حال، دولت ژاپن تصمیم گرفته بودجه دفاعی خود را تا مارس ۲۰۲۴ با حدود ۱۱ درصد افزایش، به ۴۱ میلیارد دلار برساند. توکیو به دنبال توسعه توانایی ضدحمله علیه پایگاه‌های دشمن بوده و می‌خواهد موشک‌های کروز ساخت داخل را تولید کند که بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر برد داشته باشند تا به اهدافی در کره شمالی یا چین برسند.

فومیو کیشیدا از صحبت درباره نحوه پاسخ ژاپن در صورت حمله احتمالی چین به تایوان خودداری کرد، اما بیان کرد که پاسخ توکیو به مناقشات در منطقه هند-آرام مشابه واکنش ژاپن به حمله روسیه به اوکراین خواهد بود.

او گفت: باور دارم امنیت آسیا و اروپا به هم بستگی دارد. ما به عنوان تنها نماینده آسیا در گروه هفت اقتصاد بزرگ جهان (جی۷)، با این گروه و دیگر کشورها همکاری می‌کنیم تا تحریم‌های سنگینی علیه روسیه وضع کرده و از اوکراین حمایت کنیم. امیدوارم این واکنش ما پیام خوبی برای شرق آسیا باشد، خصوصا چین.

تایوان جزیره‌ای خودگردان است که چین آن را بخشی از خاک خود دانسته و گزینه حمله نظامی برای پس گرفتن آن را رد نکرده است.

کیشیدا گفت، با توجه به رقابت آمریکا و چین، چگونگی رفتار با پکن برای بسیاری از کشورهای جهان به مسئله‌ای دشوار تبدیل شده است. نخست‌وزیر ژاپن گفت که شرکت‌های ژاپنی در دهه‌های گذشته سرمایه‌گذاری گسترده‌ای در چین کرده‌اند و پکن اکنون بزرگترین شریک تجاری ژاپن محسوب می‌شود.

نخست‌وزیر ژاپن گفت: از آنجا که چین و ژاپن همسایه هستند، رعایت فاصله مناسب با پکن برای توکیو یک مسله مهم و دشوار است.

او همچنین نسبت به تقویت روابط کشورش با انگلیس ابراز تمایل کرد و گفت: باور دارم انگلیس یک شریک قابل اعتماد و مهم برای ماست. ما باید روابط دوجانبه خود با انگلیس را با همکاری لیز تراس (نخست‌وزیر انگلیس) افزایش دهیم.

انتهای پیام



منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×