وزیر خارجه پاکستان از جامعه بینالملل خواست با طالبان همکاری کند
وزیر امور خارجه پاکستان در مصاحبهای خواستار آن شد که جامعه بینالملل با دولت حاکم طالبان در افغانستان در ارتباط با مسائل مبارزه با گروههای افراطگر خارجی و بحرانهای اقتصادی و انسانی این کشور حتی با وجود تاکید بسیاری از مقامات آمریکایی بر ناشایستگی این جنبش برای چنین همکاریهایی، همکاری کند.
به گزارش ایسنا، بیلاوال بوتو زرداری، وزیر امور خارجه پاکستان در آخرین روزهای سفرش به آمریکا برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل با خبرگزاری آسوشیتدپرس مصاحبه کرد.
این در حالی است سیل ناشی از بارش شدید بارانهای موسمی در پاکستان اخیرا صدها کشته و دهها میلیارد دلار خرابی در این کشور به بار آورده است.
زرداری در این مصاحبه عنوان کرد، جمعیت حدودا ۳۰ میلیون نفری که بر اساس گزارشها در اثر سیل ویرانگر اخیر پاکستان آواره شدند “حقیقتا با جان و معیشت خود هزینه صنعتیسازی کشورهای دیگر را میپردازند.”
او اظهار کرد: عدالت به این صورت است که ما در سطح جهانی با یکدیگر همکاری کنیم و اینکه ما برای رسیدگی به تبعات این تراژدی تنها به حال خود رها نشدهایم.
زرداری روز دوشنبه با آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا دیدار کرد. دولت بایدن در همان روز از ۱۰ میلیون دلار کمک غذایی خود به پاکستان علاوه بر بیش از ۵۶ میلیون دلار کمک مربوط به امدادرسانی برای سیل در پاکستان و کمکهای اعلام شده دیگر در سال جاری میلادی خبر داد.
زرداری، طرح پیشنهادی جدید سازمان ملل برای آنکه کشورهای توسعه یافته به عنوان شکلی از کمکهای آبوهوایی به کشورهای دیگر بدهیهای موجود آنها را لغو کنند تایید کرده و گفت: “ما انتظار داریم آمریکا یکی از بازیگران پیشرو در این زمینه باشد. ما هنوز ندیدهایم که این چشمانداز تبدیل به اقدامات عملی در عرصه میدانی شود.”
زرداری در این مصاحبه که روز سهشنبه در محل سفارت پاکستان در آمریکا انجام داد، همچنین توصیههایی جنجالی مبنی بر روی آوردن آمریکا به همکاری مستقیمتر با طالبان افغانستان مطرح کرد. پاکستان و آمریکا در طول چند دهه، در سطوح مختلفی همکاریهایی را علیه گروههای شبهنظامی پناه گرفته در افغانستان داشتهاند. آمریکا مدتهاست با بسیاری از مقامات پاکستانی بر سر رفتار از سر همبستگی با طالبان و حمایت از آنها اختلاف دارد.
زرداری در خصوص داراییهای بلوکه شده بانک مرکزی افغانستان در آمریکا بعد از روی کار آمدن طالبان تاکید کرد: من فکر میکنم در ضمن قبول ریسک ناراحت ساختن هر کسی، ذکر این مساله مهم است که این پولها پولهای طالبان نیست، پولهای آمریکاییها نیست. اینها پولهای متعلق به مردم افغانستان است.
به گفته وزیر خارجه پاکستان، انزوای اقتصادی و محرومیتی که افغانستان پس از تسلط طالبان بر این کشور تجربه کرده، تنها به اقتدارگرایی و افراطگرایی دامن میزند. بهترین نتایج مالی براتی افغانستان از طریق مؤسسات موجود در این کشور، که اکنون در دست طالبان هستند رقم میخورد، نه از طریق “نوعی دولت موازی”.
زرداری در پاسخ به این سوال که آیا منظورش این است که آمریکا باید مخالفت خود را کنار گذاشته و با عوامل حاکم بر افغانستان تعامل کند، گفت: “خیلی زیاد.”
پس از اینکه آمریکا اعلام کرد، ایمن الظواهری، رهبر سابق القاعده، پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان در قلب پایتخت افغانستان پناه گرفته بوده، سبب شد رهبران واشنگتن مقامات طالبان را به همدستی با القاعده متهم کنند.
زرداری گفت که طالبان هنوز نتوانسته زمان و توانایی لازم برای مقابله با گروههای افراطی در آن سطح که یک دولت این کار را انجام میدهد پیدا کند.
او ادامه داد: “برای اینکه آنها اراده خود را برای مقابله با سازمانهای تروریستی نشان دهند، ما باید قبل از قضاوت کردن آنها به آنها کمک کنیم تا ظرفیت خود را برای انجام این کار نیز ایجاد کنند.”
انتهای پیام