» دسته‌بندی نشده » دیدار اردوغان با شی جینپینگ در سمرقند پشت درهای بسته
دیدار اردوغان با شی جینپینگ در سمرقند پشت درهای بسته

دیدار اردوغان با شی جینپینگ در سمرقند پشت درهای بسته

شهریور ۲۵, ۱۴۰۱ 2۰


رسانه‌ها روز جمعه گزارش دادند که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در حاشیه اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای (SCO) در شهر سمرقند ازبکستان با شی جینپینگ، رئیس جمهور چین دیدار کرده است.

به گزارش ایسنا به نقل از آناتولی، دیدار رهبران دو کشور  پشت درهای بسته برگزار شد و اطلاعات بیشتری از این دیدار منتشر نشده است.

اردوغان روز جمعه به عنوان میهمان ویژه در بیست و دومین نشست شورای سران کشورهای سازمان همکاری شانگهای شرکت می‌کند. ترکیه برای اولین بار از زمانی که آنکارا به عنوان شریک گفت وگوی سازمان همکاری شانگهای در سال ۲۰۱۲ دست یافت، در سطح ریاست جمهوری در این نشست حضور دارد.

قرار است وی در دومین نشست سران سخنرانی کند و دیدارهای دوجانبه‌ای با رهبران از جمله ولادیمیر پوتین، همتای روس خود داشته باشد.

اردوغان با اوخناگیین خورلسوخ، رئیس جمهور مغولستان نیز دیداری پشت درهای بسته داشت.

رئیس جمهور ترکیه روز پنجشنبه به همراه سایر شرکت کنندگان در اجلاس از مناطق تازه ساخته شده شهر سمرقند بازدید کرد. وی با همتای روسی خود ولادیمیر پوتین، ابراهیم رئیسی همتای ایرانی، الهام علی اف همتای آذربایجانی، امامعلی رحمان همتای تاجیکستانی، الکساندر لوکاشنکو همتای بلاروسی و دیگر رهبران در شهر ابدی گفتگو کرد.

اردوغان قبل از تور شهر در مراسم کاشت نهال شرکت کرد.

دیدار اردوغان با شی جینپینگ در سمرقند پشت درهای بسته

 قرارداد صادرات غلات که در ژوئیه امسال توسط سازمان ملل، ترکیه، روسیه و اوکراین امضا شد، در جریان مذاکرات بین اردوغان و پوتین مورد بحث قرار خواهد گرفت. اردوغان گفته است که ترکیه می خواهد محموله های غلات از روسیه نیز مانند صادرات اوکراین تحت این قرارداد از سر گرفته شود.

هدف این سازمان هشت عضوی که در سال ۲۰۰۱ تأسیس شد، تقویت روابط دوستانه، حسن همجواری و اعتماد متقابل بین کشورهای عضو است.

 اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای از ۱۵ تا ۱۶ سپتامبر در سمرقند برگزار می شود. در این مراسم رهبران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، کشورهای ناظر و سایر مهمانان دعوت شده حضور دارند.

سازمان همکاری شانگهای یک سازمان بین المللی است که توسط چین، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، روسیه و ازبکستان در سال ۲۰۰۱ تاسیس شد. در سال ۲۰۱۷، هند و پاکستان نیز در این سازمان پذیرفته شدند. کشورهای ناظر سازمان همکاری شانگهای شامل افغانستان، بلاروس، ایران و مغولستان و کشورهای همکار ارمنستان، آذربایجان، کامبوج، نپال، سریلانکا و ترکیه هستند.

سازمان همکاری شانگهای همچنین روند اعطای وضعیت شریک گفتگو به مصر، قطر و عربستان سعودی را در سپتامبر ۲۰۲۱ آغاز کرد. در ژوئیه ۲۰۲۲، بلاروس درخواست خود را برای پیوستن به سازمان همکاری شانگهای به عنوان یک عضو کامل ارائه کرد.

ایران روز پنجشنبه در نشست سمرقند یادداشت تعهد به عضویت کامل سازمان همکاری شانگهای امضا کرد.

انتهای پیام



منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×