» دسته‌بندی نشده » اولین روز سفر رئیس‌جمهور به ازبکستان / از امضای ۱۷ سند همکاری تا دیدار آیت‌الله رئیسی و پوتین
اولین روز سفر رئیس‌جمهور به ازبکستان / از امضای ۱۷ سند همکاری تا دیدار آیت‌الله رئیسی و پوتین

اولین روز سفر رئیس‌جمهور به ازبکستان / از امضای ۱۷ سند همکاری تا دیدار آیت‌الله رئیسی و پوتین

شهریور ۲۵, ۱۴۰۱ 1۰


گروه سیاسی خبرگزاری فارس، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور صبح روز چهارشنبه ۲۳ شهریور برای شرکت در اجلاس سازمان همکاری شانگهای در صدر هیأتی عالی رتبه عازم ازبکستان شد.

* تقویت سیاست همسایگی، همگرایی و پیوستگی؛ از اهداف سفر رئیسی

وی پیش از خروج از کشور در فرودگاه مهرآباد و در جمع خبرنگاران درباره برنامه‌ها و اهداف این سفر گفت: این سفر به دعوت رئیس جمهور محترم ازبکستان برای دیدار دوجانبه رسمی و نیز شرکت در بیست و دومین اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای انجام می‌شود.

رئیس جمهور هدف از این سفر را تقویت سیاست همسایگی، همگرایی، پیوستگی و عمومیت بخشیدن به چندجانبه‌گرایی دانست و افزود: در گام اول توسعه سیاست همسایگی توانستیم اعتماد سیاسی متقابل را در منطقه تقویت کنیم و در گام دوم نقش‌آفرینی اثرگذار جمهوری اسلامی ایران و حضور فعال در منطقه را دنبال می‌کنیم.

وی ادامه داد: در این مسیر به دنبال آن هستیم تا بتوانیم زیرساخت‌های موجود در آسیا و در وهله اول در کشورهای همسایه، اعم از قدرت و توان اقتصادی، نظام پولی و بانکی و همه ظرفیت‌های دیگر اقتصادی موجود در منطقه را کنار هم قرار دهیم تا بهترین و بیشترین بهره از آنها را در جهت منافع ملت ایران داشته باشیم.

ورود رئیس جمهور به ازبکستان

همزمان با ورود آیت الله سید ابراهیم رئیسی به ازبکستان و فرودگاه شهر تاریخی سمرقند؛ «عبدالله نعمتوویچ عارف اف» نخست وزیر ازبکستان، «ابراهیم عبدالرحمان اف» وزیر نوآوری، «فاضل اف» معاون وزیر امور خارجه، استاندار سمرقند، سفیر و جمعی از اعضای سفارت جمهوری اسلامی ایران در تاشکند از رئیس جمهور کشورمان استقبال کردند.

 

 

پس از آن نیز مراسم استقبال رسمی «شوکت میرضیایف» رئیس جمهور ازبکستان از رئیس جمهور کشورمان در ساختمان مرکز کنگره مجموعه گردشگری جاده ابریشم شهر تاریخی سمرقند، برگزار شد.

آیت الله رئیسی در نشست مشترکی که با حضور هیئت‌های عالی‌رتبه دو کشور برگزار شد، با ابراز خرسندی از سفر به شهر تاریخی سمرقند و نیز تبریک فرارسیدن سالگرد استقلال این کشور گفت: ازبکستان در سال‌های اخیر و به ویژه در دوره نخست‌وزیری و در حال حاضر در دوره ریاست جمهوری جنابعالی پیشرفت‌های خوبی داشته است.

 

 

رئیس جمهور با بیان اینکه روابط ایران با ازبکستان صرفا یک روابط همسایگی و منطقه‌ای نیست، افزود: روابط دو کشور، روابطی عمیق، فرهنگی، تمدنی و قلبی است، لذا ما پیشرفت‌های ازبکستان را پیشرفت خودمان می‌دانیم و برای توسعه روابط بین دو کشور مانعی نمی‌بینیم.

وی گسترش روابط فرهنگی و تمدنی را از مهمترین زمینه‌های گسترش روابط دوجانبه برشمرد و گفت: گسترش روابط در حوزه تمدنی می‌تواند بستر مناسبی برای سرعت بخشیدن به گسترش روابط دو جانبه در زمینه‌های دیگر باشد.

 

 

«شوکت میرضیایف» رئیس جمهور ازبکستان نیز در این نشست با ابراز خرسندی از اینکه در یکسال گذشته برای سومین بار با آیت‌الله رئیسی ملاقات و گفتگو می‌کند، سفر رئیس جمهور کشورمان به این کشور را تاریخی توصیف کرد و با تبریک فرارسیدن سی‌امین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین دو کشور از آیت‌الله رئیسی خواست که سلام‌های گرم وی را به مقام معظم رهبری برساند.

رئیس جمهور ازبکستان با تبریک کامل شدن روند عضویت کشورمان در سازمان همکاری شانگهای در نشست سمرقند، گفت: ما در آغاز یک راه بزرگ و طولانی با یکدیگر قرار داریم. از زمان برگزاری اولین دیدار بنده و جنابعالی دیدارها و رایزنی‌های مقامات دو کشور افزایش قابل توجهی داشته که این پایه محکمی برای توسعه بیش از پیش روابط فیمابین خواهد بود.

امضای ۱۷ سند همکاری میان ایران و ازبکستان

در ادامه نیز مراسم امضای ۱۷ سند و یادداشت تفاهم همکاری میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ازبکستان از سوی مقامات دو کشور در حضور آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و شوکت میرضیایف برگزار شد و در پایان دو رئیس جمهور نیز بیانیه مشترک دو کشور را امضا کردند.

 

 

افزایش همکاری در عرصه‌های کشاورزی، انرژی، گمرک، تلاش برای توسعه همکاری‌های ورزشی، علمی، فناوری و نوآوری، افزایش تبادلات فرهنگی، همکاری در زمینه بهداشت و درمان، عملیاتی سازی حمل و نقل بین‌المللی از طریق بندر چابهار، همکاری‌های محیط زیستی، توسعه صنعت گردشگری و تسهیل صدور روادید برای تجار، اعضای محافل علمی و گروه‌های توریستی موضوع اسناد همکاری امضا شده میان مقامات دو کشور هستند.

دیدار آیت‌الله‌ سید ابراهیم رئیسی با دبیرکل سازمان همکاری شانگهای

آیت‌الله‌ سید ابراهیم رئیسی صبح روز پنجشنبه (۲۴ شهریور) در آغاز دومین روز سفر خود به ازبکستان، در هتل محل اقامت خود، در دیدار «ژانگ مینگ» دبیرکل سازمان همکاری شانگهای، با تشریح روند اقدامات جمهوری اسلامی ایران برای عضویت در این سازمان، ظرفیت‌های گسترده جمهوری اسلامی ایران در زمینه‌های سیاسی، فناوری، اقتصادی و ترانزیتی را تبیین کرد.

آیت‌الله رئیسی آمادگی کشورمان را برای همکاری با کشورهای عضو و نیز سازمان همکاری شانگهای در عرصه‌های مختلف اشاره شده، اعلام کرد.

 

 

«ژانگ مینگ» دبیرکل سازمان همکاری شانگهای نیز در این دیدار با اشاره به اقدامات دبیرخانه این سازمان برای عضویت دائمی جمهوری اسلامی ایران در اتحادیه منطقه‌ای، تصریح کرد: روز گذشته به همراه آقای امیرعبدالهیان معاهده پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای را امضا کردیم که دارای چهل سند است. با انجام این اقدامات در سال آینده ایران به عنوان عضو دائم سازمان همکاری شانگهای در اجلاسیه شرکت خواهد کرد.

دیدار دوجانبه روسای جمهور ایران و ازبکستان 

در ادامه برنامه‌های دومین روز سفر رئیس جمهور به ازبکستان «سدیر جباروف» رئیس جمهور قرقیزستان صبح امروز پنجشنبه با حضور در محل اقامت آیت‌الله رئیسی با وی دیدار و گفتگو کرد.

رئیس جمهور در این دیدار با اشاره به مشترکات تاریخی، فرهنگی و تمدنی دو ملت ایران و قرقیزستان، بر ضرورت تلاش برای توسعه روابط اقتصادی دوجانبه تا چند برابر سطح فعلی تاکید کرد.

آیت‌الله رئیسی افزود: دو کشور علاوه بر روابط دوجانبه، در زمینه همکاری‌های منطقه‌ای نیز می‌توانند با حضور و مشارکت کشورهای ازبکستان، تاجیکستان و ترکمنستان تلاش خود را به پیش ببرند.

رئیس جمهور کشورمان با اشاره به پیشرفت‌های گسترده علمی و فناوری جمهوری اسلامی ایران با وجود اعمال تحریم‌های گسترده، گفت: ایران آمادگی دارد برای بهره‌مندی قزقیزستان از این دستاوردهای بزرگ تجربیات و دستاوردهای خود را با این کشور مبادله کند.

 

 

«سدیر جباروف» رئیس جمهور قرقیزستان نیز با ابراز خرسندی از این دیدار، از کمک های پزشکی ایران به مردم کشورش در دوران همه‌گیری کرونا تشکر کرد و گفت: توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران در اولویت سیاست گسترش همکاری‌های دولت قرقیزستان است.

دیدار آیت‌الله رئیسی با امامعلی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در ادامه برنامه‌های روز دوم سفر خود به ازبکستان، در دیدار با «امامعلی رحمان» رئیس جمهور تاجیکستان، با تاکید بر اینکه توسعه روابط با کشورهای حوزه آسیای میانه بخصوص تاجیکستان جز اولویت‌های اول سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است، گفت: اشترکات بسیاری میان مردم این منطقه در حوزه های فرهنگی و تمدنی وجود دارد.

رئیسی با تاکید بر استمرار سیاست توسعه روابط با کشورهای همسایه از سوی جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: ظرفیت‌های بسیاری برای همکاری‌های اقتصادی و تجاری میان تهران و دوشنبه وجود دارد.

 

 

رئیس جمهور تاجیکستان نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از پیشرفت روابط دو کشور به ویژه در حوزه‌های اقتصادی و تجاری، بر عزم کشورش برای تداوم این روند تاکید کرد.

روسای جمهور ایران و تاجیکستان در بخش دیگری از این دیدار در مورد مسائل منطقه‌ای، امنیتی و مشکلات مردم افغانستان رایزنی و گفتگو کردند.

* ایران برای گسترش روابط با پاکستان حد و مرزی قائل نیست

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در ادامه این سفر با «شهباز شریف» نخست‌وزیر پاکستان دیدار و گفت‌وگو کرد.

وی در این دیدار فاجعه سیل اخیر در پاکستان را تسلیت گفت و برای بازماندگان و آسیب دیدگان طلب صبر و سلامتی کرد.

رئیس‌جمهور کشورمان با مهم توصیف کردن روابط تهران و اسلام آباد تاکید کرد: ایران برای گسترش روابط با پاکستان حد و مرزی قائل نیست.

 

شهباز شریف نخست وزیر پاکستان نیز در این دیدار با بیان اینکه فاجعه سیل اخیر در کشورش ناشی از تغییرات آب و هوایی کره زمین است، کمک و همکاری جمهوری اسلامی ایران را برای مقابله با عاملان اصلی منتشر کننده گازهای گلخانه‌ای خواستار شد.

در این دیدار دو طرف از همکاری‌ در حوزه انرژی استقبال و بر انجام پیگیری‌های لازم برای برداشته شدن موانع در این زمینه تاکید کردند.

سران دو کشور ایران و پاکستان توافق کردند کمیته‌ای متشکل از مسئولان مربوط دو کشور برای پیگیری و اجرایی شدن این طرح‌ها تشکیل شود.

دیدار آیت‌الله رئیسی و پوتین/ رئیس جمهور: تحریم‌های آمریکا علیه روسیه را به رسمیت نمی‌شناسیم

آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور جمهوری اسلامی ایران در ادامه دیدارهای روز دوم خود با مقامات عالی رتبه کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه دیدار و گفت و گو کرد.

 

 

رئیس جمهور در این دیدار ضمن تشکر از حمایت روسیه جهت عضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای گفت: روابط ما عادی نیست، بلکه ماهیت استراتژیک دارد. اراده ایران بر توسعه روابط راهبردی با روسیه در همه حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، تجاری، هوا و فضا هست.

رئیسی با اشاره به دیدار ولادیمیرپوتین با رهبر معظم انقلاب اسلامی افزود: در این دیدار رهبر انقلاب نکات و محورهای راهبردی را مطرح کردند که دنبال تحقق آن خواهیم بود.

وی ضمن تشکر از روسیه به خاطر حمایت از ایران برای عضویت در اتحادیه اوراسیا و بریکس گفت: همکاری ما در سازمان همکاری شانگهای و ارتباط جمهوری اسلامی با اعضای این سازمان می‌تواند در جهت توسعه اقتصادی برای ایران و توسعه منطقه کمک به سزایی داشته باشد.

رئیسی تاکید کرد که با پیگیری کمیسیون مشترک دو کشور، تفاهمات و توافقات بین دو کشور زودتر اجرایی و عملیاتی شود.

رئیس‌جمهوری اسلامی ایران با اشاره به تحریم‌های آمریکا علیه ایران گفت: آمریکا تصور می‌کند هر کشوری را که تحریم کند،‌ توسعه آن کشور دیگر متوقف می‌شود و فهم و درک آنها در این قضیه خطاست. آمریکا سالهاست ایران را تحریم کرده اما ملت بزرگ ایران تحریم و تهدیدها را برای خود به عنوان یک فرصت در رشد و پیشرفت تلقی کرده است. 

رئیسی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران تحریم‌ها علیه روسیه را به هیچ عنوان قبول ندارد و این تحریم‌ها را به رسمیت نمی‌شناسیم و ارتباط تجاری و اقتصادی خود را با روسیه توسعه و تقویت خواهیم کرد. ارتباط کشورهایی که توسط آمریکا تحریم شده‌اند با یکدیگر، می‌تواند بسیاری از مشکلات را حل کند و روز به روز آنها را حتی قوی‌تر کند.

وی با اشاره به مذاکرات هسته‌ای گفت: حسن نیت ایران امروز برای همه مشخص شده که ما میز مذاکرات را ترک نکردیم، لیکن عهدشکنی آمریکا و عمل نکردن به تعهدات از جانب اروپایی‌ها برای خیلی‌ها روشن شده است. از یک طرف مذاکره می‌کنند و از طرفی دیگر تهدید؛ چه کسی در میان مذاکرات با تهدید نسبت به شورای حکام و دیگر مجامع مذاکره می‌کند؟ این لازمه حسن نیت نیست.

رئیسی ضمن مرور سیاست‌‌های توسعه‌طلبانه ناتو، تحولات قفقاز را مورد اشاره قرار داد و گفت: هرگونه تغییر در ژئوپلتیک منطقه اقدامی بی‌ثبات کننده و غیرقابل پذیرش است.

 

 

ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه نیز در این دیدار مواضع روسیه و ایران را همگرا و هماهنگ ارزیابی کرد و با اشاره به خطرات زیاده‌خواهی ناتو و گفت: تهدیدات ناتو محدود به اروپا نیست و دیگر کشورهای جهان را نیز شامل می‌شود.

رئیس جمهور روسیه با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران در زمینه تکنولوژی‌های پیشرفته، دستاوردهای خوبی داشته است، افزود: تمایل داریم در این زمینه‌ها همکاری داشته باشیم.

ولادیمیر پوتین با اشاره به روابط گسترده تجاری مسکو – تهران، از افزایش رفت و آمد مقامات اقتصادی دو کشور ابراز خوشنودی کرد و اظهار داشت: حجم تجارت بین دو کشور در سال گذشته میلادی ۸۱ درصد و در ۵ ماهه نخست امسال ۳۰ درصد افزایش یافته است.

رئیس جمهور روسیه با بیان اینکه توافقنامه همکاری‌های جدید تهران-مسکو در مراحل پایانی قرار دارد، برای تدوین پیش‌نویس سند همکاری‌های راهبردی اقتصادی میان دو کشور اعلام آمادگی کرد.

پوتین به افزایش تعاملات و رایزنی‌های مسئولان اقتصادی دو کشور اشاره کرد و اظهار داشت: یک هیئت از روسیه با حضور نمایندگان ۸۰ شرکت بزرگ روسی هفته آینده عازم ایران خواهد شد.

رئیس جمهور روسیه با تاکید بر اینکه هر آنچه لازم است برای عضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای انجام می‌دهیم، تاکید کرد: با طی کردن روند تشریفات قانونی، این مهم هرچه زودتر انجام خواهد شد.

پوتین در پایان خاطرنشان کرد: بسیاری از طرح‌های توسعه روابط دو کشور با حمایت‌ رهبر ایران در حال پیشرفت است، لذا خواهان استمرار این حمایت در آینده نیز هستیم.

دیدار با رئیس جمهور چین نیز در برنامه های سفر کاریِ رئیس جمهور قرار دارد. 

پایان پیام /




منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

farsnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×