دستگاه تشخیص خانگی سرطان پستان برنده جایزه طراحی بریتانیا شد
دستگاهی که به زنان کمک میکند علائم سرطان پستان را در خانه بررسی کنند، برنده جایزه جیمز دایسون در بریتانیا شد.
به گزارش ایسنا و به نقل از استاندارد، دستگاه تشخیص سرطان پستان داتپلات(Dotplot)، که توسط دبرا بابالولا(Debra Babalola) و شفالی بوهرا(Shefali Bohra)، دو فارغ التحصیل رشته طراحی و مهندسی از امپریال کالج لندن و کالج سلطنتی هنر طراحی شده، موفق به دریافت جایزه دایسون(James Dyson) در بریتانیا شد. این جایزه یک جایزه بینالمللی مهم در حوزه طراحی و مهندسی است. این ابزار تشخیصی اکنون وارد مرحله بینالمللی جایزه جیمز دایسون میشود که برنده آن در روز ۱۶ نوامبر(۲۵ آبان) اعلام خواهد شد.
کاربران با ارائه اطلاعات و حرکت دادن دستگاه به صورت دستی در اطراف ناحیه مورد نظر میتوانند به بررسی علائم سرطان پستان بپردازند. فناوری این دستگاه شباهت زیادی به سونوگرافی یا ماموگرافی دارد.
دادهها به صورت ماهانه برای بررسی هرگونه تغییرات غیر طبیعی در بافت پستان مورد بررسی قرار میگیرند. سپس کاربران میتوانند این گزارشها را مستقیماً به پزشک خود ارسال کنند.
این دستگاه باید پیش از تجاری شدن آزمایشات بالینی را پشت سر بگذارد با این وجود تشخیص زودهنگام سرطان پستان میتواند تفاوت بزرگی میان مرگ و زندگی ایجاد کند.
بیشتر بخوانید؛
اختراع محقق ایرانی، ناجی جان زنان در جهان
طبق تحقیقات موسسه سرطان انگلستان، ۱۰۰ درصد از بیمارانی که بیماری آنها در مرحله اول تشخیص داده شده است، دستکم یک سال عمر کردهاند در حالی که این آمار برای بیمارانی که بیماری آنها در مرحله چهارم شناسایی شد، ۶۶ درصد بوده است. مرحله یا استیج یک بیماری به معنای مراحل اولیه بوده و مرحله ۴ زمانی است که بیماری پیشرفت کرده است.
اگرچه مرگ و میر ناشی از سرطان پستان در طول سالها کاهش یافته، اما سالانه بیش از ۵۵ هزار مورد سرطان پستان جدید در بریتانیا تشخیص داده میشود و تنها یک درصد از موارد ابتلا به سرطان پستان متعلق به مردان است.
این آمار، سرطان پستان را به یکی از کشندهترین انواع سرطان در بریتانیا تبدیل کرده و با حدود ۱۱۴۰۰ فوت ناشی از این سرطان در سال، سرطان پستان به دومین علت شایع مرگ و میر ناشی از سرطان در زنان تبدیل شده است.
به گفته موسسه خیریه سرطان پستان، تقریبا نیمی از زنان در بریتانیا به طور منظم مورد چکاپ قرار نمیگیرند. بابالولا و بوهرا که نتوانسته بودند هیچ دستگاه تشخیصی خانگی برای سرطان پستان در بازار پیدا کنند دست به طراحی داتپلات زدند.
بابالولا میگوید: دستگاه ما جایگزین متخصصان پزشکی نمیشود، بلکه به زنان این امکان را میدهد که از بررسیهای شخصی یا خودآزمایی که انجام میدهند مطمئن باشند.
او افزود: هدف این است که بررسی شخصی این ناحیه به یک روتین تبدیل شود و هرگونه تغییر مشکوک در اسرع وقت تشخیص داده شود.
به گفتهی این دو، آنها قصد دارند ظرف چند سال آینده این دستگاه را مستقیماً به مصرف کنندگان بفروشند و از این فناوری برای تشخیص زودهنگام سایر سرطانها نیز استفاده کنند.
انتهای پیام