وزیر کشور: دولت از کسری بودجه ۴۰۰ هزار میلیارد تومانی با موفقیت عبور کرد
وزیر کشور با بیان اینکه دولت سیزدهم با شعار روشن دولت مردمی و ایران قوی آغاز به کار کرد، گفت: این دولت با اتکا به ظرفیت داخلی از کسری بودجه ۴۰۰ هزار میلیارد تومانی با موفقیت عبور کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، احمد وحیدی شامگاه یکشنبه در یک گفتوگوی تلویزیونی به مناسبت هفته دولت اظهار کرد: خیلیها در ناامیدی و یاس بودند و همه امور کشور را به برخی توافقات خارجی ربط می دادند. در چنین شرایطی دولت سیزدهم آغاز به کار کرد و نخستین کار دولت فائق آمدن بر حالت انفعال بود و دولت با نشاط و امید آغاز به کار کرد.
وزیر کشور تاکید کرد: گام دوم این بود که نشان دهیم در داخل کشور توانمندی و ظرفیت داریم و وابسته به دیگران نیستیم و گام سوم این بود که این فهم به طرف مقابل انتقال داده شود.
رسیدگی به فوریت های کشور نظیر کالاهای اساسی دیگر اقدام دولت در آغاز کار بود که امروز نگرانی در این خصوص وجود ندارد
وی اظهار کرد: سامان سیاسی جدید در کشور با انتخاب استانداران بر اساس نگاه و رویکرد دولت مردمی انجام شد. از نقطه نامناسب و ملتهب، به نقطه خوبی در حوزه های مختلف رسیدیم و وزارت کشور در حوزه های مسئولیتی خود در راستای برنامه ریاست جمهوری، اقدام کرده است.
وزیر کشور در خصوص موضوع اربعین و آخرین تمهیدات صورت گرفته هم اظهار کرد: ستاد اربعین از بهمن ماه سال گذشته شروع کرده است و با ۱۷ کارگروه در حال پیگیری وظایف خودشان هستند.
وحیدی ادامه داد: نخستین مساله در داخل عراق تسهیل سفر است و تاکنون مذاکرات جدی با طرف عراقی صورت گرفته و لغو روادید حاصل شد. مساله دوم توسعه مرزها و فعال شدن مرز خسروی، تمرچین و باشماق بود تا زائرین راحت تر سفر کنند.
وی اضافه کرد: تامین امنیت برای زائرین حسینی در عراق موضوع سوم بود که دولت عراق و گروه الحشد الشعبی مسئولیت حفظ امنیت را بر عهده دارند.
وزیر کشور گفت: در تلاش هستیم طی مذاکره با دولت عراق، گذرنامه موقت تعبیه کنیم که هنوز این توافق حاصل نشده است.
وزیر کشور با بیان اینکه بر قیمت بلیط سفر هوایی زیارت اربعین، نظارت جدی اعمال میشود، گفت: یکی از موضوعات مورد تاکید ریاست جمهوری فراهم سازی سفر ارزان بود که لغو روادید با همین هدف صورت گرفت و امسال بیمه به رقم ۱۸ هزار تومان کاهش یافته است. تلاش بر کاهش هزینه ها به حداقل ممکن است تا مردم عزیز با خیال راحت به عتبات عالیات مشرف شوند.
وی در بخش دیگری از این گفتوگو درباره اقدامات وزارت کشور، به عملکرد اقتصادی دولت در استانداری ها هم اشاره کرد و گفت: حوزه اقتصادی و عمرانی از مسئولیتهای مهم وزارت کشور است.
وزیر کشور حجم طرح های آماده افتتاح در هفته دولت را ۱۶ هزار طرح معادل ۱۲۴ هزار میلیارد تومان برشمرد و گفت: ۲ هزار و ۵۰۰ طرح هم آماده کلنگ زنی است.
وحیدی به فعالیت این وزارتخانه برای احیای واحدهای نیمه فعال یا راکد هم اشاره کرد و افزود: در یکسال فعالیت دولت سیزدهم، یک هزار و ۸۰۰ واحد تولیدی غیر فعال، احیا شدهاند.
وی در ارتباط با سفرهای استانی دولت هم اظهار کرد: سفرهای استانی روح جدیدی به بخش خصوصی و دولتی وارد کرد و کارها بررسی و به حرکت در آمده است.
وزیر کشور خاطرنشان کرد: ۷۰ درصد از تعهدات مربوط به وزارت کشور در سفرهای استانی دولت تحقق یافته است.
وحیدی در حوزه ثبت احوال هم گفت: پنج میلیون کارت ملی هوشمند صادر و تحویل داده شده است و مابقی هم به سرعت صادر خواهد شد.
وی درخصوص تفویض اختیارات به استانداران هم گفت: یکی از نکات بسیار مهم واگذاری اختیارات به استان ها و استان محوری مدیریت کشور است. این موضوع در دستور کار جدی وزارت کشور است تا با این اقدام، وزارتخانهها نقش هدایتگری داشته باشند.
وزیر کشور در بخش دیگری از این گفتوگو به مدیریت سیل های اخیر کشور پرداخت و گفت: حجم سیل اخیر با موارد پیش از این، متفاوت بود. در دی ماه در استان کرمان در فاصله اندک یک روزه، ۲۰۰ میلی متر باران داشتیم اما با لایروبی و اقدامات صورت گرفته تلفات نداشتیم و اخیرا هم با وجود بارندگی زیاد در شهر یزد تلفات نداشتیم.
وحیدی افزود: البته در سیل استهبان به خاطر عدم توجه به هشدارها متاسفانه ۲۳ تن از هموطنانمان جان خود را از دست دادند.
وی خاطرنشان کرد: مدیریت بسیار خوبی در سیل اخیر صورت گرفت و همه مدیران را به خصوص استانداران که گاهی تا ۶ روز درگیر کار بودند،شاهد بودیم.
وزیر کشور درباره اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از خسارت در حوادث طبیعی اظهار کرد: باید اطلس مخاطرات بازنگری و براساس آن سامانه های هشدار تقویت شود. همچنین تجهیزات و امکانات باید تقویت و ساخت و سازهای مسیر سیل اصلاح شود.
وحیدی درباره آبخیزداری هم گفت: ۹۰ میلیون هکتار برای آبخیزداری شناسایی و موضوع به استانداران ابلاغ شده است.
وی با تاکید بر اینکه مطالعات هواشناسی باید با توجه به تغییر اقلیم به روز شود، افزود: در مدیریت سیل و حوادث نباید تحت تاثیر رسانه های معاند قرار گرفت. در مقام مقایسه با حوادث طبیعی در جهان، مدیریت به هنگام و صحیح حادثه، در ایران قوی تر دنبال می شود.
وزیر کشور در پایان در خصوص آزاد سازی سواحل گفت: با دستور ریاست جمهوری کار به خوبی انجام شد و هدف هم این است که ساحل برای استفاده مردم فراهم شود و مردم عزیز استقبال خوبی از این اقدام دولت داشته اند.
انتهای پیام