بازداشت دستیار عمرانخان و رئیس یک شبکه تلویزیونی به اتهام تحریک به شورش در ارتش پاکستان
براساس اعلام وزیر کشور پاکستان، یکی از دستیاران نزدیک نخستوزیر پیشین این کشور و یک رسانه محلی به اتهام تحریک به شورش در ارتش قدرتمند پاکستان به جرم “فتنه و اغتشاش” تحت پیگرد قرار میگیرند.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این اتهامات در پی انتشار صحبتهای «شهباز گیل» مشاور عمران خان، نخستوزیر پیشین پاکستان مطرح شد که شامگاه دوشنبه با شبکه تلویزیونی آری نیوز (ARY News) مصاحبه داشت.
«رعنا ثناالله» وزیر کشور پاکستان گفت که صحبتهای او یک حرکت برنامهریزی شده برای بدنام کردن ارتش این کشور بود.
او گفت که متهمشدگان به اتهام تحریک به شورش در ارتش با اتهامات “فتنهانگیزی و اغتشاش” روبرو خواهد شد. او به خبرنگاران در اسلامآباد گفت: یک تیم ویژه برای بررسی آن تشکیل دادهایم و این یک اقدام برنامهریزی شده برای بد جلوه دادن نهادهای ما بود.
به گفته مقامهای امنیتی پاکستان، شهباز گیل و «عماد یوسف» رئیس تلویزیون آری نیوز تحت بازداشت قرار گرفتهاند.
این بازداشتها اواخر روز سهشنبه و اوایل روز چهارشنبه، یک روز پس از آن صورت گرفت که یک ناظر رسانه دولتی پاکستان در بیانیهای اعلام کرد که به دلیل پخش محتوای «کذب، تنفرآمیز و فتنهانگیز»، آنتن از آری نیوز گرفته میشود.
نخستوزیر پیشین پاکستان هم با بیان اینکه شهباز گیل حین بازداشت با بدرفتاری مواجه شده، خواستار برگزاری یک دادگاه منصفانه شد و این اتهامات را توطئهای برای قرار دادن حزبش مقابل ارتش پاکستان دانست. او در سخنانی از پیش ضبط شده گفت: اگر او اقدام اشتباهی مرتکب شده، کاری که غیرقانونی است، او را متهم کنید و اجازه بدهید در دادگاه از خودش دفاع کند.
دستیار عمران خان در این برنامه تلویزیونی گفته بود که تلاشهایی برای ایجاد نفرت علیه حزب تحریک انصاف پاکستان (پیتیآی) در میان ردههای متوسط و پایین ارتش که به گفته او عاشق این حزب هستند، صورت میگیرد.
او گفت که ردههای پایینتر از سوی مقامات بالادستی تحت فشار قرار میگیرند و این دستورات برخلاف میل اکثریت است و ردههای پایینتر باید در اجرای دستوراتی که خلاف اصولشان است، تجدیدنظر کنند.
«سلمان اقبال» مالک این شبکه تلویزیونی هم در پیامی توییتری گفت که این صحبتها نظرات شخصی شهباز گیل بوده و این رسانه هیچ ارتباطی با آن ندارد.
هم حزب عمران خان و هم رسانه آری نیوز، تا پیش از آنکه این سیاستمدار پاکستانی در جریان رای عدم اعتماد ماه آوریل از سوی یک ائتلاف اپوزیسیون برکنار شود، حامی ارتش پاکستان به شمار میرفتند.
به گفته تحلیلگران، عمران خان که در انتخابات ۲۰۱۸ با کمک ارتش پاکستان روی کار آمد، در ماههای آخر حکومتش مورد غصب ژنرالهای بانفوذ قرار گرفت. با این حال عمران خان و ارتش پاکستان این مساله را تکذیب میکنند.
انتهای پیام