» دسته‌بندی نشده » ارز ترجیحی دارو باید در پروسه زمانی چهارساله حذف می‌شد
ارز ترجیحی دارو باید در پروسه زمانی چهارساله حذف می‌شد

ارز ترجیحی دارو باید در پروسه زمانی چهارساله حذف می‌شد

مرداد ۱۱, ۱۴۰۱ 0۰


یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: حذف ارز ترجیحی دارو می تواند گام مثبتی باشد، اما به شرطی که هیچ فردی در سراسر کشور به ویژه در مناطق محروم از چرخه بیمه ای خارج نباشد.

ملک فاضلی در گفت وگو با ایسنا، درباره وضعیت قیمت دارو در بازار، بیان کرد: به عنوان یک پزشک نگرانی اصلی و دغدغه جدی بنده سلامت جامعه است. دارو یکی از وجوهات اساسی حفظ سلامت جامعه به شمار می رود، این دارو می تواند در قالب واکسن بوده و از شیوع بیماری پیشگیری کند یا اینکه داروی درمانی باشد. اگر ما در ساخت دارو مشکل داشته باشیم پروسه درمان بیمار با مشکل مواجه می شود.

وی در ادامه اظهار کرد: زمانی ما بیشتر داروی مورد نیاز کشور را از خارج وارد می کردیم تا اینکه وزارت بهداشت در دهه ۶۰ یک انقلاب هم در تولید نیروی انسانی و هم تولید دارو رقم زد، شرکت های داروسازی ایجاد شد و ما به سمت خودکفایی حرکت کردیم. اما این خودکفایی نیازمند یک نظارت بود که کیفیت تولید ما طوری باشد که بتوانیم با کشورهای خارجی رقابت کنیم.

 جامعه باید بپذیرد کیفیت داروهای داخلی در حد خارجی است

نماینده مردم سراوان در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: شرکت های داروسازی ما باید طوری با شرکت های خارجی به رقابت می پرداختند که جامعه بپذیرد کیفیت داروهای ما بهتر از نوع خارجی است. تا زمانی که جامعه نپذیرد کیفیت داروی تولیدی ما در حد یک داروی خارجی و حتی بهتر از آن است، موفق نخواهیم بود. زمانی که جامعه پذیرش محصول ما را ندارد باید خود را اصلاح کنیم نه اینکه به سمت توجیه جامعه برویم.

این عضو کمیسیون بهداشت مجلس در ادامه تاکید کرد: اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی بر این باور هستند که نباید ارز ترجیحی دارو در سال جاری برداشته می شد، استناد ما نیز این بود که همانند تمام دنیا باید برای یکسال دپوی دارو داشته باشیم که آسیب پذیر نشویم.

به گفته وی در استان ها و شهرستان ها، اگر کمتر از سه ماه دپوی دارو داشته باشیم با مشکل مواجه خواهیم شد.

برای حذف ارز ترجیحی دارو باید یک پروسه چهارساله طی می‌شد

فاضلی افزود: اگر مجموعه افرادی که در مجلس در خصوص یک موضوع فنی تصمیم می گیرند نگاه کارشناسانه نداشته باشند، قطعا با مشکل مواجه خواهیم شد، متاسفانه این اتفاق در خصوص دارو رخ داد. برای حذف ارز ترجیحی دارو، مجلس باید یک پروسه زمانی چهارساله در نظر می گرفت؛ اولا باید در این زمینه ریل گذاری می کردیم و زیرساخت های خود را در ساخت همه داروها کامل می کردیم و داروهای خاص که تولید انبوه آن برای کشور نمی ارزید را وارد می کردیم ولی متاسفانه این اتفاق نیفتاد و به یکباره حذف ارز ترجیحی در صحن مجلس تصویب شد.

چگونه جلوی آسیب به بیماران گرفته شود؟

به گفته این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی حذف ارز ترجیحی دارو یک جو منفی را در انبارهای دارویی و تولید و توزیع دارو حاکم کرد و در نهایت یک بحران را برای جامعه رقم زد.

فاضلی خاطرنشان کرد: ما تاکید کردیم پولی که بیمار برای دارو می دهد نباید بیشتر از یک سالِ قبل باشد و بنا شد بیمه ها به میدان بیایند. اگر هیچ فردی در سراسر کشور به ویژه در مناطق محروم از چرخه بیمه ای خارج نباشد این طرح فوق العاده عالی است، اما تا زمانی که زیرساخت های کشور آماده نشده است اگر حرکت ما در این مسیر ناقص باشد تعداد زیادی از افراد جامعه دچار مشکل خواهند شد.

انتهای پیام



منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×