بازخوانی بمبگذاری منچستر؛ خون قربانیان روی دستان دولت انگلیس
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «فیل میلر» سازنده مستند جدیدی درباره بمبگذاری در «منچستر آرنا» انگلیس در یادداشتی نوشت، خون قربانیان این حادثه تروریستی روی دستان دولت است.
میلر روز چهارشنبه در یادداشتی در وبگاه «دیکلسیفاید یو کِی» نوشت، تا به حال مستندهای زیادی درباره کوتاهیهای سرویسهای اضطراری، قبل و بعد از حادثه ساخته شده اما مستند «انعکاس عمل: راهی به سمت منچستر» که توسط وی ساخته شده، به ریشههای این اتفاق در سیاست خارجی انگلیس پرداخته است.
در این یادداشت آمده است: «این مستند توسط من و با روایت “مارک کورتیس” ساخته شده که نویسنده کتاب “روابط محرمانه: تبانی بریتانیا و اسلام افراطی” است. این فیلم پیوندها میان خانواده بمبگذار و سیاست خارجی انگلیس در قبال لیبی را دنبال میکند».
«سلمان عبیدی» لیبیاییالأصل، ماه می ۲۰۱۷ بمبی را در یک سالن کنسرت در منچستر منفجر کرد که به کشته شدن ۲۲ نفر و زخمی شدن بیش از پنجاه نفر منجر شد. این حادثه، بزرگترین حمله تروریستی در انگلیس بعد از حملات لندن محسوب میشود.
میلر در یادداشت خود با اشاره به مصاحبهای که در این مستند با پدر خردسالترین قربانی بمبگذاری منچستر انجام شده مینویسد: «اندرو روسوس که دختر هشت سالهاش را از دست داده میگوید، خون قربانیان روی دولت و سازمانهای اطلاعاتی است. پلیس مبارزه با تروریسم بابت تحت نظر نگرفتن عبیدی و خانوادهاش باید از خود شرمسار باشند».
وی به نقل از روسوس مینویسد: «او با اشاره به اینکه چطور خانواده عبیدی سال ۲۰۱۱ در کنار نیروهای ناتو علیه “معمر قذافی” جنگیده بودند میگوید که مقامات انگلیسی از آنها “برای مقاصد خود استفاده کرد”».
میلر میافزاید: «ما بر روی ادعای “جرمی کوربین” رهبر وقت حزب کارگر انگلیس تحقیق کردیم که چند روز پس از حادثه منچستر گفته بود، میان جنگهای خارجی بریتانیا و حوادث تروریستی در داخل ارتباط وجود دارد. این اظهارات در آن زمان بسیار بحثبرانگیز بود».
در این یادداشت آمده است، پس از بمبگذاری «لاکربی» در سال ۱۹۸۸ که غرب مقصر آن را قذافی اعلام کرد، وزارت کشور انگلیس اجازه داد موجی از مخالفان وی در منچستر ساکن شوند. در میان این تبعیدیها نام رمضان، پدر سلمان عبیدی نیز به چشم میخورد که سال ۱۹۹۳ پس از جنگیدن در کنار «اسامه بنلادن» وارد منچستر شد. رمضان یکی از حامیان یکی از گروههای شبهنظامی نزدیک به القاعده و مخالف قذافی در لیبی بود.
میلر میافزاید، موج خیزش کشورهای عربی در سال ۲۰۱۱ موجب یک تغییر اساسی در سیاستهای انگلیس و اتحاد «دیوید کامرون» نخستوزیر وقت با این گروه شبهنظامی نزدیک به القاعده در لیبی شد.
وکیل خانواده روسوس در این مستند میگوید: «دولت کامرون یک رویکرد احمقانه و سادهلوحانه استعماری را در پیش گرفت که دشمنِ دشمن من دوست من است. بنابراین چشم آنها بر روی اینکه از چه کسانی حمایت میکنند، کور شد».
در ادامه این یادداشت آمده است: «آنها نتوانستند در انتخابات لیبی که پس از مرگ قذافی انجام شد به اکثریت برسند. امتناع آنها از تحویل سلاحهایشان دور دیگری از جنگ داخلی را در لیبی رقم زد. خانواده عبیدی در طول جنگ داخلی مدام بین لیبی و انگلیس در سفر بودند. ناوگان سلطنتی در سال ۲۰۱۴ سلمان و برادرش را از طرابلس خارج کردند. آنها هنگام بازگشت به منچستر سازمان جاسوسی داخلی انگلیس (MI5) افزایش ارتباطات آنها با داعش را تحت نظر گرفتند».
پدر قربانی هشت ساله بمبگذاری منچستر در اینباره گفت: «نمیفهمم چرا وفتی که آنها را به کشور برمیگردانید و میدانید این افراد در چه کارهایی دخیل بودهاند، تحت نظارت دقیق قرار نگرفتند. نمیتوانم این را هضم کنم».
انتهای پیام/م
شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید