سید حسن نصرالله: تمامی اهداف زمینی و دریایی اسرائیل، در تیررس موشکهای حزب الله قرار دارد
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان شامگاه امروز دوشنبه (سوم مرداد) با شبکه خبری المیادین گفتوگو کرد و آخرین تحولات منطقه و لبنان را تشریح کرد.
غسان بن جدو در آغاز این گفتوگو، مقدمهای درباره حزب الله و اقدامات این جنبش طی ۴۰ سال گذشته ارائه و تأکید کرد که این گفتوگو در پنج محور صورت خواهد گرفت: مقاومت و بازدارندگی، لبنان، حزب الله و فلسطین و ایران و سوریه، حزب الله و منطقه و جهان، آینده حزب الله.
در این گفتوگو که به مناسبت چهل سالگی تأسیس حزب الله صورت گرفت، نصرالله تأکید کرد، سرآغاز بازدارندگی حزب الله در سال ۱۹۸۵ آغاز شد؛ در آن زمان دشمن صهیونیستی بسیار سریع مجبور شد که از مناطقی که اشغال کرده بود، خارج شود.
وی با بیان اینکه دشمن از نوار مرزی به عنوان کمربند امنیتی استفاده میکرد تا مانع از ورود نیروهای مقاومت به فلسطین شود، تصریح کرد: بازدارندگی در آن زمان، دستاورد همه گروههای مقاومتی بود که عملیاتهای شهادتطلبانه انجام میدادند، نه فقط حزب الله. مرحله دوم بازدارندگی هم با اقدامات حزب الله در روستاهای خط مقدم تا سال ۱۹۹۳ آغاز شد.
به هر اقدامی علیه لبنان پاسخ داده میشود
دبیر کل حزب الله با اشاره به اینکه دشمن صهیونیستی پس از اینکه پی برد که قادر نیست وارد خاک لبنان شود، بازدارندگی آغاز شد، ادامه داد: دشمن پس از جنگ ۳۳ روزه، مقابله با مقاومت را خطرناک میدانست. دشمن اسرائیلی میداند که هر اقدامی علیه لبنان پاسخ داده میشود. در آن زمان نیاز داشتیم که مانع از بمباران مناطق لبنان توسط صهیونیستها شویم.
وی با بیان اینکه از ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۶، سطح بالایی از بازدارندگی شکل گرفت، عنوان کرد: تفاهم آوریل ۱۹۹۶ بنیانگذار پیروزی [بزرگ] سال ۲۰۰۰ است از اینجا بود که بمباران شهرها، مقابل بمباران شهرها[ی دشمن] بود پس از جنگ ۲۰۰۶ دشمن دریافت که تقابل با مقاومت خطرناک و بزرگ است و قدرت مقاومت فراتر از حد درگیری در مرز شده است دشمن بخوبی میداند هر اقدامی علیه لبنان، مقابلهبهمثل میشود… لذا تلاش میکند هر کاری میکند اثر انگشتش باقی نماند و جرأت اقدام علیه لبنان هم ندارد.
بایدن بیوقفه به دنبال نفت و گاز است
نصرالله در ادامه به مسئله میدان کاریش پرداخت و گفت: ما قادر به بازدارندگی هستیم و اگر نیاز باشد، پاسخ میدهیم. حتی اگر به جنگ منجر شود. اما با توجه به نیاز اروپا به جایگزین نفت و گاز روسیه، لبنان در برابر فرصت تاریخی قرار دارد. بایدن به خاطر نفت و گاز به منطقه آمد. ولی نفت اضافی عربستان و امارات هم نیاز اروپا را رفع نخواهد کرد. جنگ اوکراین و روسیه باعث شده است که به دنبال جایگزین نفت و گاز روسیه بیافتند.
وی با تأکید بر اینکه آمریکا و اروپا نیاز به گاز و نفت دارند و رژیم صهیونیستی این مسئله را یک فرصت میداند، افزود: بایدن خواستار جنگ در منطقه نیست. این فرصت تاریخی و طلایی برای ماست تا برای به دست آوردن نفت خود، فشار وارد کنیم. درباره ناتو خاورمیانه هم باید بگویم که بسیاری درباره آرزوهای خود صحبت میکنند. بایدن فقط برای نفت به منطقه سفر کرد. اولویت بایدن و آمریکا، مقابله با روسیه در اوکراین است. به همین دلیل، مخالف هر جنگی هستند. زبان باید در برابر ایران هم جنگی نبود. آنان خواستار جنگی نیستند که باعث انفجار منطقه شود.
دبیر کل حزب الله با اشاره به اینکه موضوع، میادین کاریش و قانا نیست، بلکه تمامی میادین نفتی و گازی است که اسرائیل در آبهای فلسطین غارت کرده است، تصریح کرد: آمریکاییها لبنان را وارد گرداب مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی کردهاند. لبنان مشغول مذاکرات است، ولی اسرائیل در حال حفر چاه بوده و به دنبال گاز است. الان هم برای استخراج آن آماده میشود. اسرائیلیها حتی برای استخراج گاز هم کشتی وارد کاریش کردند، اما ما به دنبال این هستیم که مرزهای دریایی لبنان در کجا قرار دارد؟.
در حال تکمیل…
شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید