از مرکز هماهنگی کمکهای نظامی برای اوکراین در آلمان چه میدانید؟
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، نشریه آمریکایی «دیفِنس نیوز» در گزارشی تحت عنوان «مرکز لجستیک چندملیتی که کمکهای نظامی به اوکراین را هماهنگ میکند»، به بررسی تأسیسات ایجادشده در شهر «اشتوتگارت» واقع در آلمان برای جمعآوری و رسیدگی به حمایتهای نظامی جهانی از اوکراین برای جنگ با روسیه، پرداخت.
در ابتدای این گزارش به قلم «ویویِن ماچی» آمده است: «در حالی که جنگ بین روسیه و اوکراین وارد ششمین ماه خود میشود، کشورهای سراسر جهان میلیاردها دلار کمک نظامی به کییف ارائه میکنند تا از خود دفاع نماید. از اوایل ماه مارس، گروهی از نظامیان آمریکایی و خدمه چرخشی از شرکای چندملیتی این کشور در مقر فرماندهی اروپای ارتش ایالات متحده در اینجا (اشتوتگارت) کسبوکاری را راهاندازی کردهاند تا اطمینان حاصل کنند که تجهیزات از کشورهای اهداکننده به اوکراین میرسد».
دیفنسنیوز با بیان اینکه تیم مذکور بهعنوان مرکز کنترل یوکام-اوکراین یا مرکز هماهنگی اهداکنندگان بینالمللی شناخته میشود، نوشت: «آنها بر تحویل کمکها به اوکراین نظارت میکنند و در عین حال اطمینان میدهند که اوکراینیها به درستی در مورد تجهیزات دریافتشده آموزش میبینند. مقامات یوکام روز چهارشنبه در پایگاه ارتش آمریکا اشتوتگارت به خبرنگاران گفتند که این مرکز لجستیک از دو تیم مجزا به رهبری ارتشهای ایالات متحده و انگلیس تشکیل شده است. این مرکز فرماندهی، تیمی را برای کمک به هماهنگی حمایتهای نظامی شرکای خود که به اوکراین میرود، راهاندازی کرده بود. همتایان انگلیسی آنها نیز ایده مشابهی داشتند. اکنون این دو کشور، هسته مشترکی را رهبری میکنند که شامل متحدان و شرکای سراسر جهان است».
طبق این گزارش، «دوک هاینز» مدیر تدارکات در فرماندهی اروپایی ارتش آمریکا گفته است: «هدف ما حمایت از اوکراینیها برای دفاع از حاکمیت خود است. هدف این بود؛ ما باید از این مسئله رفع تعارض کنیم. ما نمیدانیم که اوکراینیها چقدر میتوانند [از کمکها را] جذب کنند و ما نمیخواستیم گذرگاههای کنترل مرزی داشته باشیم که کمکهای امنیتی و مهمات را همزمان با کمکهای اولیه توسط آژانسهای مستقل ارائه کند».
نگارنده این مطلب درباره وضعیت و شرایط مرکز مذکور در آلمان توضیح داد: «از داخل یک فضای چندمنظوره ایمن و گرم – که بدون تهویه مطبوع نیز هست – که به عنوان اَتیک (اتاق زیر شیروانی) شناخته میشود، دهها نیروی نظامی از ۲۶ کشور ناتو و غیر ناتو به بخشهایی تقسیم شدهاند که روی طرحها، پشتیبانی و ارتباطات، حرکتها و عملیات کار میکنند. یک ردیف از افسران رابط خارجی چرخشی از کشورهای مختلف نیز حضور دارند. یک نماینده نظامی اوکراینی در کنار این تیم قرار دارد و درخواستهای ارسالی از کییف را شناسایی میکند که سپس توسط این تیم بررسی میشود».
دیفنسنیوز ادامه داد: «مقامات مرکز، این فرآیند را شبیه به یک رجیستری توصیف کردند که در آن اوکراین درخواست تجهیزات نظامی خاصی را ارائه میکند و سپس کشورهای کمککننده شناسایی میشوند تا مشخص گردد هر یک کدام نیازها را میتوانند برآورده کنند و تا چه اندازه میتوانند پاسخ دهند. مقامات گفتند که تیم چند ملیتی هر ترکیب یا مقدار کمک، منابع آموزشی یا بودجه را که بتوانند از کشوهای مختلف دریافت میکنند».
در ادامه این گزارش آمده است: «از زمانی که تیمهای آمریکا و انگلیس در ماه مارس ادغام شدند، عملکرد این مرکز تکامل یافته است. سرتیپ ارتش انگلیس گفته در آغاز جنگ، هسته هماهنگی لجستیک تا حد زیادی از تحویل مهمات سلاحهای سبک و تجهیزات ضد تانک پشتیبانی میکرد. ژنرال کریس کینگ، رئیس این مرکز میگوید کمک به انتقال تجهیزات دوران شوروی را آغاز کرد که برای جابجایی پیچیدهتر، اما برای نیروهای اوکراینی آشنا بود».
ویویِن ماچی توضیح داد: «با ورود تجهیزات پیچیدهای که توسط ناتو و سایر متحدان ارائه شده است، این تیم اکنون به یک کسبوکار تکمرحلهای تبدیل شده است که نه تنها کمکهای ارسالی از سراسر جهان به اوکراین را هماهنگ و ردیابی میکند، بلکه آموزش نیروهای مسلح اوکراین برای راهاندازی و نگهداری تجهیزات ارائه شده را نیز سازماندهی میکند. این فرآیند، چندملیتی نیز هست. کریس کینگ، وضعیتی را توصیف میکند که در آن بریتانیا توپخانههای هویتزر ۱۰۵ میلیمتری را به کییف اهدا کرد. از آنجایی که نیوزلند اپراتور آن هویتزرها است، این کشور پشتیبانی آموزشی و قطعات آن را ارائه کرد، در حالی که اصل آموزش در بریتانیا انجام شد. ارتش ایالات متحده مهمات و وسایل نقلیه تاکتیکی را برای یدککشی هویتزرها فراهم کرد».
به گفته یوکام، آمریکا تا به امروز حدود ۱۵۰۰ نظامی اوکراینی را آموزش داده است. یک سخنگوی دولت انگلیس نیز خبر داده که لندن متعهد شده تا یک عملیات آموزشی بزرگ برای نیروهای اوکراینی با پتانسیل آموزش حداکثر ۱۰ هزار سرباز در هر ۱۲۰ روز را فراهم کند. به گفته مقامات، علیرغم تلاشهای روسیه برای جلوگیری از اقدامات غرب جهت تسلیح اوکراین، تیم مرکز اشتوتگارت تاکنون از بروز مشکلات بزرگ اجتناب کرده است.
کینگ با بیان اینکه مرکز هماهنگی کمکهای اوکراین هنوز دچار حمله سایبری یا اقدامات تداخلآمیز از سوی روسها نشده اما هشدار داد که مسکو به یادگیری ادامه خواهد داد و باید برای این حمله آماده شوند. هاینز نیز میگوید که تیم او هیچ مانعی برای رساندن تجهیزات مورد نیاز به مرزهای اوکراین را تجربه نکرده است. وی همچنین افزود که طولانیترین زمانی که یک مرسوله در یک فرودگاه یا انبار قطار میماند ۱۲ تا ۲۴ ساعت است.
در ادامه توضیحات دیفنسنیوز درباره این مرکز نوشته شده است: «هنگامی که یک کشور پیشنهاد ارائه کمک نظامی را میدهد، این تیم، لجستیک مورد نیاز برای حفظ داراییها از کشور ارائهدهنده تا مرز اوکراین را هماهنگ میکند. این فرآیند خانه به خانه میتواند ۴۸ تا ۹۶ ساعت طول بکشد. سپس سه متحد هممرز با اوکراین اجازه میدهند کمکهای نظامی در مرزهایشان فرود بیاید. لهستان اما تنها کشوری است که یوکام [برای عبور کمکها به داخل اوکراین] به رسمیت میشناسد. دو کشور از این سه کشور به اوکراینیها اجازه میدهند تا وارد کشور شوند و برای جمعآوری تجهیزات به یک نقطه خاص سفر کنند. بنابراین اوکراینیها مسئول حرکت به سمت مرز هستند و اینکه چه نقاط کنترل مرزی را به داخل کشور منتقل خواهند کرد».
هاینز با بیان اینکه کشور سوم درخواست کرده است که تجهیزات دقیقاً تا مرز برده شود و از آنجا منتقل گردد، در پاسخ به سوالی درباره نگرانیها مبنی بر اینکه سیستمهای نظامی ممکن است به بازار سیاه ختم شود، گفت که این تیم با مقامات اوکراینی در مورد قصد استفاده از تجهیزات نظامی ارائهشده توسط آمریکا بسیار صریح و رُک بوده است.
وی اظهار داشت: «ما وقتی اینها (کمکهای نظامی) از مرز عبور میکنند، با شماره سریال ردیابی نمیکنیم. ما همه چیزهایی را که ارائه کردهایم، میدانیم. ما یک موجودی از آنها داریم. اما به محض عبور از مرز، در دست اوکراینیها است. تاکنون، تیم هماهنگی از نرسیدن مرسوله به مقصد نهایی (دولت کییف) گزارشی دریافت نکرده است».
این نشریه نظامی ادامه داد: «از ۲۱ جولای، تیم هماهنگی حرکت ۷۸ هزار تُن کمک نظامی، بیش از ۱.۴ میلیون کیلومتر حرکت در آسمان و ۴۵۰ هزار کیلومتر فاصله زمینی را هماهنگ کرده است. ارزش تخمینی برای کمک ارائه شده هنوز ارائه نشده است. بیش از ۸۰۰ پرواز، تجهیزات را به مرز اوکراین منتقل کردهاند. اما مقامات تاکید کردند در حالی که سرعت تحویل به اوکراین در چند ماه گذشته ثابت مانده است، روشهای تحویل تغییر کرده است».
مدیر تدارکات در فرماندهی اروپایی ارتش آمریکا میگوید: «در ماه مارس و آوریل، پرواز با سلاحهای کوچک و تواناییهای ضد تانک و ضد زرهی که کشورها در ابتدا ارائه میکردند، آسان بود. اکنون با توجه به اینکه تجهیزات ارائه شده شامل تانک و هویتزر است، از روشهای ریلی و دریایی نیز استفاده میشود. اما این جریان بیوقفه بوده است. حتی در شرایطی که پارلمانهای اروپایی تعطیلات تابستانی خود را آغاز میکنند و ایالات متحده برای انتخابات میاندورهای در چند ماه آینده آماده میشود، هیچ نگرانی از توقف تابساتی در تحویلها وجود ندارد».
رئیس مرکز هماهنگی کمکهای اوکراین در اشتوتگارت گفت هنگامی که این تیم برای اولینبار راهاندازی شد، به سرعت در حال حرکت برای هماهنگکردن کمکهای نظامی به سرعت دریافتی بود و اکنون تیم در حال برنامهریزی برای تحویل مرسولههای دو ماه دیگر است.
دیفنسنیوز به نقل از دوک هاینز نوشت: «جریان تجهیزات دوران شوروی شروع به کاهش کرده است، اما کشورهایی که این داراییها را اهدا کردند اکنون علاقمند به جایگزینی آن سیستمهای قدیمی با داراییهای نظامی خاص ناتو هستند. من فکر میکنم آینده این ائتلاف از منظر تجهیزات نظامی نسبتاً روشن به نظر میرسد. یک تامینکننده خمپارههای ۱۵۲ میلیمتری و ۱۲۲ میلیمتری از دوران شوروی وجود دارد که تجهیزات را از یک خط تولید تهیه میکند». وی اما از ذکر نام تأمینکننده خودداری کرد.
انتهای پیام/
شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید