فرمانده آمریکایی: ارتش چین تهاجمیتر و خطرناکتر شده است
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، ژنرال «مارک میلی» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در جریان سفر هند-اقیانوس آرام خود که شامل توقف در اندونزی نیز میشود، گفت که ارتش چین در مقایسه با پنج سال پیش تهاجمیتر و خطرناکتر شده است.
بنا بر گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، میلی تصریح کرد که شمار هواپیماها و کشتیهای چینی که توسط ایالات متحده و شرکای این کشور رهگیری شدهاند، به طرز قابل توجهی افزایش یافتهاند و برخوردهای ناامن به نسبت افزایش یافته است.
میلی در این خصوص ادامه داد: «پیام این است که ارتش چین در هوا و در دریا، به طرز چشمگیر و قابل توجهی در این منطقه خاص تهاجمی شده است».
اظهارات رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در حالی مطرح شده است که ایالات متحده تلاشها برای تقویت رابطه با کشورهای آسیا اقیانوسیه برای مقابله با چین را افزایش داده است و دولت بایدن نیز چین را یک «تهدید فوری» و اصلیترین چالش امنیتی بلندمدت آمریکا میداند.
آسوشیتدپرس گزارش میدهد سفر میلی به منطقه به شدت بر تهدید چین متمرکز است. او این هفته در نشست رؤسای دفاع منطقه آسیا و اقیانوسیه در سیدنی استرالیا شرکت خواهد کرد که موضوعات کلیدی آن رشد فزاینده نظامی چین و نیاز به حفظ اقیانوس آرام آزاد، باز و در آرامش خواهد بود.
مقامهای نظامی آمریکا همچنین مدعی هستند که ممکن است چین به تایوان حمله کند و به این بهانه ایالات متحده همچنان متحد اصلی تایوان و تأمین کننده اصلی تسلیحات دفاعی برای این جزیره است.
طبق این گزارش، ایالات متحده و متحدان این کشور نگران هستند که توافق امنیتی اخیر که پکن در ماه آوریل با جزایر سلیمان به امضا درآورد به ایجاد پایگاه نیروی دریایی در جنوب اقیانوسیه منجر شود. ایالات متحده و استرالیا به جزایر سلیمان گفتهاند که میزبانی از یک پایگاه نظامی چین قابل تحمل نیست.
میلی در این خصوص گفت: «این منطقهای است که چین تلاش میکند برای اهداف خود به آن نزدیک شود و بار دیگر، این قضیه نگران کننده است زیرا چین فقط برای دلایل خوب این کار را نمیکند. آنها میخواهند نفوذ خود را در سراسر منطقه گسترش دهند و این پیامدهای احتمالی غیرضروری برای متحدان و شرکای ما در منطقه دارد».
دیدار میلی از اندونزی اولین سفر رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده از سال ۲۰۰۸ تاکنون محسوب میشود که در آن زمان مایک مولن بعنوان رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا به اندونزی سفر کرده بود.
میلی همچنین مدعی شد که ژاپن، کانادا، استرالیا، فیلیپین و ویتنام در ماههای اخیر، کشتیها و هواپیماهای چین را رهگیری کردهاند و تعداد رخدادهای ناامن به نسبت افزایش یافته است.
ایالات متحده در سالهای اخیر ارتباطات خود با کشورهای منطقه اقیانوسیه را به امید جلوگیری از افزایش نفوذ چین در منطقه افزایش داده است. اوایل امسال، ایالات متحده فروش ۱۳.۹ میلیارد دلاری جنگندههای پیشرفته به اندونزی را تأیید کرد و در دسامبر گذشته در جاکارتا، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا توافقاتی را برای برگزاری رزمایشهای دریایی مشترک پیشرفته بین آمریکا و اندونزی امضا کرد.
چین اقدامات آمریکا برای تلاش در نفوذ در منطقه را محکوم میکند و میگوید که آمریکا به دنبال تشکیل یک ناتوی آسیایی است. «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا قبل از سخنرانی در سنگاپور اتهامات چین را رد کرد و گفت: «ما به دنبال یک جنگ سرد جدید نیستیم. ما به دنبال یک ناتوی آسیایی یا یک منطقهای که به بلوکهای خصمانه تقسیم شود، نیستیم».
انتهای پیام/
شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید