“شفت” فاقد درمانگاه تأمین اجتماعی/از قول مساعد مدیر درمان گیلان تا توسل شفتیها به نماینده
به گزارش خبرگزاری فارس از شفت، حمیدرضا دنیادیده: شهرستان شفت جزو ۳۱ شهرستان کم برخوردار و توسعهنیافته شناسنامهدار از سوی دولت شناخته میشود و عقبماندگی و توسعهنیافتگی در لایههای آشکار و پنهان آن موج میزند.
یکی از عرصههای نیازمند توجه در شفت که میتواند در ارتقای شاخصهای شهرستان سهیم باشد، استقرار واحدهای درمانی موردنیاز برای جمعیت تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی است.
استقرار پزشک، آزمایشگاه، ماما، داروخانه، تزریقات و دندانپزشکی از محوریترین خدماتی است که با استقرار درمانگاه تحت مالکیت تأمین اجتماعی به ذینفعان آن بهصورت رایگان ارائه میشود.
جمعیت تحت پوشش شفت معترض از فقدان درمانگاه تأمین اجتماعی
تعدادی از بیمهشدگان تأمین اجتماعی و کانون بازنشستگان بیمهشدگان تأمین اجتماعی در گفتوگویی که با خبرنگار فارس داشتهاند، جملگی از عدم استقرار درمانگاه تأمین اجتماعی در این شهرستان معترض و خواهان استقرار و خدماترسانی نهاد درمان تأمین اجتماعی در شهرستان هستند.
این بیمهشدگان که به نوعی حقوق آنها تاکنون بنا بر هر دلیلی نادیده گرفتهشده، میگویند “نمیشود که ما حق بیمه درمان را در این شهرستان بپردازیم اما مکانی برای دریافت خدمات درمانی نداشته باشیم و برای ارائه خدمت به شهرستانهای همجوار نظیر فومن و رشت مراجعه کنیم.”
توسل شفتیها به نماینده مجلس جهت پیگیری درمانگاه عمومی تأمین اجتماعی
بیمهشدگان و ذینفعان تأمین اجتماعی در شفت همچنین از خلیل بهروزی فر، نماینده مردم فومن و شفت در خانه ملت که در کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز عضو هست، خواستهاند تا در فرصت باقیمانده عمر مجلس یازدهم، استقرار و ارائه خدمت درمانگاه تأمین اجتماعی را برای مردم منطقه به ارمغان آورده و شیرینی این اقدام بزرگ و عامالمنفعه را با دستان خود به کام موکلانش بچشاند.
موضوعی که پیشتر از سوی مسؤولان و دولتمردان مطرح بود، عدم حدنصاب جمیعت بیمهشده در شهرستان شفت بود که آن را دلیل موجهی برای نداشتن درمانگاه عمومی تأمین اجتماعی در این شهرستان کمتر توسعهیافته برمیشماردند؛ موضوعی که در گفتوگو با رئیس شعبه تأمین اجتماعی شفت رد میشود.
صالح پور، رئیس شعبه تأمین اجتماعی شفت در گفتوگو با خبرنگار فارس میگوید: در این شهرستان تا پایان سال گذشته، ۷۸۰۰ نفر بیمهشده اصلی، ۲۱۵۰ نفر بازنشسته و مستمریبگیر و مجموعاً با احتساب افراد تبعی بالغ بر ۲۲ هزار نفر بیمهشده تأمین اجتماعی وجود دارد.
۴۳ درصد جمیعت شفت تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند
بنا بر آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن نیز، حدود ۴۳ درصد از جمعیت شهرستان کم برخوردار و کمتر توسعهیافته شفت، تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند و این مقوله، درمان تأمین اجتماعی را مکلف و واجب به ارائه خدمات درمانی با ایجاد و راهاندازی مرکز درمانی مستقل در شهرستان میکند.
داشتن درمانگاه عمومی حق بیمهشدگان شفتی ازنظر مدیر درمان تأمین اجتماعی استان
مدیر درمان تأمین اجتماعی گیلان در گفتوگو با خبرنگار فارس با تائید دغدغه به حق مردم شفت مبنی بر راهاندازی درمانگاه تأمین اجتماعی در این شهرستان میگوید: شفت با توجه به میزان بیمهشده تأمین اجتماعی قانونا میتواند یک درمانگاه عمومی داشته باشد و به همین منظور نامهای جهت درخواست مجوز درمانگاه شفت تنظیم و پیگیریها از سر گرفته میشود.
به گفته دکتر حسین ابراهیمی، برای ایجاد یک درمانگاه عمومی بنا بر نُرم قانونی باید فضایی بین دو هزار تا دو هزار و ۵۰۰ مترمربع مهیا باشد؛ این البته به جز مجوزهای قانونی لازم برای دایر کردن درمانگاه عمومی است.
آنچه از آن به عنوان فضای حداقل دو هزار مترمربعی برای راهاندازی درمانگاه عمومی شفت یاد میشود، فضایی استاندارد است که به نظر میرسد در وهله اول برای شهرستان شفت اولویت نبوده؛ هرچند لازم و ضروری است.
تعرفه فضای اولیه برای راهاندازی درمانگاه تأمین اجتماعی در شفت
گفتنی است هماکنون فضای فیزیکی موردنیاز مطلوب و پاسخگوی نیاز بیمهشدگان شفتی برای راهاندازی سریع درمانگاه در محل فعلی شعبه تأمین اجتماعی شفت در حد استانداردهای تعیینشده، وجود دارد.
بیمهشدگان تأمین اجتماعی شفت از تبعیض وارده ناراضیاند
آنچه مردم شفت به ویژه بیمهشدگان تأمین اجتماعی را رنج میدهد، تبعیض در برخورداری از زیرساختهای درمانی در حوزه تأمین اجتماعی است. تبعیضی که از سالها پیش بیمهشدگان شفتی آن را لمس کرده و نمونه آن را درمانگاه تأمین اجتماعی در اسالم شهرستان تالش عنوان میکنند.
توضیح اینکه اسالم در شهرستان تالش علیرغم قرار گرفتن در ردیف چهارم بیمهشدگان تأمین اجتماعی که طبق آخرین آمار حدود ۲۰ هزار نفر بیمهشده اصلی، تبعی و مستمریبگیر دارد، از درمانگاه مستقل تأمین اجتماعی برخوردار بوده و بیمهشدگان بهصورت رایگان در محل اسکان خود خدمات درمانی را دریافت میکنند.
دردمندانهترین نکته حوزه سلامت شفت اینکه این شهرستان شاید تنها شهرستان در کشور باشد که علیرغم جمعیت قابلتوجه و توریسم پذیر بودن خود تنها از نعمت یک بیمارستان ۳۲ تخت خوابی و درمانگاه تخصصی در آن برخوردار بوده و بهجز چند پزشک عمومی که در این شهرستان مجاهدانه در حال خدمت به مردم هستند، از وجود و فعالیت درمانگاههای تخصصی بخش خصوصی، تأمین اجتماعی، خیران و نیکوکاران، نهادهای نظامی و انتظامی نیز محروم است.
محرومیت و عدم برخورداری شهرستان شفت از یکسو و گردشگر پذیر بودن و بازگشت مستمریبگیران شهرهای بزرگ به این شهرستان دارای ظرفیت از سوی دیگر، میطلبد درمانگاه تأمین اجتماعی در کنار واحدهای بهداشتی و درمانی وزارت بهداشت به جمعیت هدف خود ارائه خدمت کند تا علاوه برافزایش رضایتمندی مردم منطقه، از ارجاع اجباری بیماران به شهرستانهای همجوار و تحمیل هزینههای رفتوآمد و اوقات ارزشمند آنها نیز پیشگیری شود.
توسعه درمان در مناطق محروم از اهداف دولت سیزدهم
حالا بماند که اولویت دولت سیزدهم، وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی، موسوی – مدیرعامل درمان سازمان تأمین اجتماعی همگی توجه به مناطق محروم و کمک جهادی به آنها در راستای رفع محرومیت است.
در عین حال شهرستان شفت با هر پایش و شاخصی که پیشتر انجامشده، جز شهرستانهای کم برخوردار و توسعهنیافته در کشور به شمار رفته و میرود و از داشتن درمانگاه تأمین اجتماعی علیرغم جمیعت بیمهشده حدنصاب محروم بوده و جبران این کمبود و نقیصه در نظام سلامت شهرستان تلاشهای همهجانبه مسئولان ازجمله مدیر درمان تأمین اجتماعی گیلان، فرماندار شفت و بهویژه نماینده مردم شهرستان در مجلس شورای اسلامی که عضو کمیسیون اجتماعی خانه ملت هست را میطلبد.
انتهای پیام/۸۴۰۰۸/م