ابردنبالهدار K۲ چه زمانی به نزدیکترین فاصله با زمین میرسد؟
دنبالهدار K۲ که یک دنبالهدار عظیم است، قرار است تا چند روز دیگر از کنار زمین عبور کند.
به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، دنبالهدار “C/۲۰۱۷ K۲” که به اختصار “K۲” نامیده میشود، یکی از دورترین دنبالهدارهای فعالی است که تاکنون دیده شده است. این دنبالهدار در تاریخ ۱۳ ژوئیه در فاصله نسبتاً نزدیکی از کنار سیاره ما عبور خواهد کرد.
زمان رسمی رسیدن به نزدیکترین فاصله آن به زمین، ساعت ۲۳:۰۹ چهارشنبه ۱۳ ژوئیه ۲۰۲۲ به وقت منطقه زمانی شرقی(۰۷:۳۹ پنجشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۱ به وقت ایران) خواهد بود. بنا بر دادههای آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا، در این زمان این دنبالهدار در فاصله ۱.۸ واحد نجومی از مرکز سیاره ما قرار خواهد داشت. گفتنی است یک واحد نجومی میانگین فاصله بین خورشید و زمین و حدود ۱۵۰ میلیون کیلومتر است.
در حالی که این دنبالهدار کمی دور و کمنور خواهد بود، باز هم فرصت رصدی هیجان انگیزی را برای ستارهشناسان فراهم میکند.
دنبالهدار K۲ در سال ۲۰۱۷ در خارج از منظومه شمسی مشاهده شد و در نهایت اکنون به اندازه کافی به زمین نزدیک میشود تا رصدگران مبتدی نیز بتوانند آن را با دوربینهای دوچشمی یا تلسکوپ ببینند، اگرچه میزان روشنایی آن در آن زمان هنوز مشخص نیست.
برخی از رسانهها مانند “EarthSky” پیشبینی کردهاند که این دنبالهدار در نهایت به قدر روشنایی ۷ میرسد و ممکن است حتی پس از عبور از سیاره ما با نزدیکتر شدن به خورشید، درخشان شود. اما باز هم هنوز برای مشاهده با چشم غیرمسلح بسیار کمنور است، زیرا بهترین کاری که اغلب مردم میتوانند انجام دهند این است که ستارههایی با قدر روشنایی شش را در شرایط آسمان شب و تاریک ببینند. با این حال، برای افرادی که دارای دوربین دوچشمی یا تلسکوپ هستند، قدر ۷ به خوبی در دسترس است.
در صورت مشاهده، احتمالاً این دنبالهدار کاملاً پراکنده به نظر میرسد، زیرا به دلیل گرما و فشار خورشید که بر سطح آن تأثیر میگذارد، گازهایی از خود آزاد میکند.
رصدخانههای حرفهای علاقهمند به یادگیری اندازه هسته K۲ هستند. مشاهدات تلسکوپ فضایی “هابل” نشان داده است که قطر این دنبالهدار حداکثر ممکن است ۱۸ کیلومتر باشد، در حالی تلسکوپ “کانادا-فرانسه-هاوایی”(CFHT) قطری بین ۳۰ تا ۱۶۰ کیلومتر را برای آن نشان میدهد.
انتهای پیام