مقایسه عملکرد کارلوس کی روش و اسکوچیچ در تیم ملی

 

مقایسه ای از نگاه رسانه ایران لژیونر

 

عملکرد کارلوس کی روش

مقایسه کارلوس کیروش و دراگان اسکوچیچ

کارلوس کی روش در 15 فروردین ماه 1390 (4 آپریل 2011) رسما به عنوان سرمربی تیم ملی جمهوری اسلامی ایران از نظر فدراسیون فوتبال شناخته شد و تا تاریخ 11 بهمن ماه 1397 (31 ژانویه 2019) در تیم ملی حضور داشت.

کارلوس کی روش، انتخاب خوبی برای تیم ملی ایران بود زیرا تجربه و گذشته بسیار حرفه ای داشت و با بزرگانی چون

ویسنته دل بوسکه و سر الکس فرگوسن سابقه همکاری داشته است.

کارلوس کیروش با تیم ملی ایران توانست دو جام ملتها (2015،2019) و دو جام جهانی (2014،2018) را تجربه کرد.

کیروش در بدو حضورش در تیم ملی ایران تصمیم به تغییر نسل  تیم ایران گرفت و در این امر بسیار موفق بود.

وی با دیدگاهی که داشت و میخواست برای اولین بار جام ملی را در کارنامه خودش جای دهد، نگاه خاصی به لژیونر های فوتبال ایران داشت و همین کار نیز استعداد های بسیار خوبی به تیم ملی معرفی شدند مانند: رضا قوچان نژاد،اشکان دژاگه و دیگر بازیکنان.

کارلوس کیروش یک مربی کاریزماتیک بود و از اعتبار خاصی در جهان فوتبال برخوردار بود و همین نکته باعث شده بود که تیم ملی ایران در فیفا دی ها با تیم های بزرگی همچون سوئد ، شیلی ، روسیه، الجزایر (تیم اصلی) به  صورت دوستانه مسابقه دهد.

در زمانی که آرزوی تیم ملی گرفتن مساوی یا یک پیروزی اقتصادی از تیم های آسیایی مثل عراق و عربستان بود، وی با برنامه ریزی که تحویل فدراسیون داده بود، کفاشایان (رئیس وقت فدراسیون) را موظف به انجام کار ها کرده بود و خوشبختانه جواب خوبی گرفت.

در جام ملتهای سال 2015 در استرالیا با نمایش خوب و قابل قبول از گروه خودش صعود کرد و در مرحله بعدی تیم ویتنام را برد.

در مقابل عراق به جوانان میدان داد: وریا غفوری ، وحید امیری ،سردار آزمون کسانی هستند که در بازی با عراق تاثیرگذار بودند و جزو نسل جدید تیم ملی محسوب می شدند.

کیروش توانست ایران را بعد از یک دوره غیبت(2010) از رقابتهای جام جهانی به برزیل(2014) برساند ،در جام جهانی 2014 با تیم نیجریه یک مساوی گرفت با به نوعی تیم ملی ایران شروع خوبی را تجربه کرده باشد.

مقابل قدرتمندترین تیم فوتبال (آرژانتین) با وجود باخت اما نمایش خیره کننده ای داشت.

در سال 2018 هم ایران به عنوان دومین تیم تحت هدایت کیروش به روسیه رسید و این اولین باری بود که تیم ملی دوبار پیاپی به جام جهانی صعود میکند.

در راه آماده سازی برای جام جهانی 2018 روسیه توانست از اعتبارش استفاده کرد و در کشورها ی روسیه و اتریش اردویی را برای تیم ملی تدارک دید و بازی های خوبی هم داشت.

در جام ملت های 2019 امارات با توپ پر حاضر شد و توانست تا نیمه نهایی پیشروی کند.

کارلوس کیروش پرتغالی توانست ایران را پس از سالها به صدر آسیا برساند و در بام آسیا بایستد.

اما در این برههه زمانی که انتقاد ها از اسکوچیچ بالا گرفته است و صحبت از مذاکره با کارلوس کی روش میباشد،

اما در این بین مربی سابق تیم ملی با رفتارهایی که نشان میدهد به نوعی دارد به فدراسیون تیم ملی به طور کاملا محسوس چراغ سبز نشان میدهد.

رد کردن پیشنهاد تمدید قرارداد با تیم ملی مصر

رد کردن پیشنهاد تیم ملی عراق

رد کردن تمامی پیشنهادات باشگاهی

و مهم تر از همه توئیت جنجالی مجری صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران که نوید از مذاکرات فدراسیون تیم ملی به طوری که رسانه ای از آن چیزی ننوشته است با کارلوس کیروش میباشد.

عملکرد فدراسیون و دراگان اسکوچیچ

مقایسه کارلوس کیروش و دراگان اسکوچیچ

دراگان اسکوچیچ اما تجربه ای مانند کارلوس کیروش را ندارد.

زمانی که در اخبار تیم ملی اعلام شد که اسکوچیچ سرمربی تیم ملی شده است، هواداران و دوست داران تیم ملی به شدت اعتراض کردند به چند دلیل:

نداشتن تجربه مربیگری در رده ملی

عدم داشتن اعتبار بین المللی

ارتباط با دلال های فوتبال ایران.

دراگان اسکوچیچ سابقه سرمربی گری در لیگ برتر و لیگ دسته اول ایران را داراست.

منتقدان درباره عملکرد اسکوچیچ اختلاف نظر دارند. گروهی از کارشناسان بر این باور هستند که اسکوچیچ فاقد کیفیت فنی لازم برای هدایت تیم ملی در جام جهانی است و در صورتی که ایران به دنبال صعود از مرحله گروهی است، باید تغییراتی را روی نیمکت تیم ملی اتفاق بیفتد.

نظر برخی از منتقدین

جلال چراغپور: اسکوچیچ در اندازه چهار بازی در جام جهانی نیست

“من نمی گویم کل تیم ملی اشکال دارد بلکه به طور دقیق می گویم کجای تیم اشکال دارد. از این به بعد به نظرم در بازی های باقی مانده اگر فدراسیون فوتبال در استراتژی خودش برای انجام صرفا سه بازی می خواهد به جام جهانی برود، بهتر است دست به تغییر سرمربی نزند چرا که در آن صورت در جام جهانی چه خوب باشیم و چه بد مثل تمام دوره ها می خواهیم سه بازی انجام دهیم. سرمربی فعلی تیم ملی در اندازه کی روش نیست و خیلی اگر بخواهد خودش را بالا بکشد می تواند پلن B برانکو باشد!

اگر می خواهیم برای سه بازی برویم همین سرمربی بهتر است بماند اما اگر استراتژی فدراسیون فوتبال و آقای عزیزی خادم – که می گوید می خواهد تغییر و تحول ایجاد کند – این است که برای انجام چهار بازی به جام جهانی برویم، پس از صعود به جام جهانی باید تغییر داشته باشیم زیرا ایشان در اندازه چهار بازی نیست! نظر اول من را دادم هر کس می خواهد داد و بی داد کند بکند!”

همایون شاهرخی: با اسکوچیچ به جام جهانی می رویم

“با تبلیغات کاذب ذهن ها را خراب می کنند. بردن تیم هایی مانند هنگ کنگ و تایلند برای پر کردن آمار است. شاید این هم شانس اسکوچیچ است که اینطور پیروز شدیم. حتما بازیکنان هم مربی را قبول دارند و ادامه می دهند. سناریوی بعد هم صعود به جام جهانی است که برخی خواهند گفت برای موفقیت، اسکوچیچ را عوض کنیم

دراگان اسکوچیچ مربی خوبی است ولی نه در رده ملی و برای تیم اول آسیا.

زمانی که اسکوچیچ سرمربی تیم خونه به خونه بابل در دسته اول بود، این تیم در رتبه دوم بود و میتوانست به لیگ برتر راه پیدا کند ولی دراگان اسکچیچ از پس این کار بر نیامد.

در اقدامی عجیب تر در فصل بعد در لیگ برتر و در تیم صنعت نفت به مربی گری ادامه داد.

پس از خواندن این مقاله بنظر شما کدام یک از این دو مربی شایستگی هدایت تیم ملی ایران در جام جهانی را دارد؟

به امید عملکرد خوب تیم ملی در جام جهانی 2022 قطر

مقاله اختصاصی وبسایت ایران لژیونر

 

 

نویسنده: حمیدرضا بیدگلی

همرسانی کنید:

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان