» آخرین اخبار » گیلان » ورزشکار سپک تاکرای گیلانی به تایلند می‌رود

ورزشکار سپک تاکرای گیلانی به تایلند می‌رود

تیر ۱۸, ۱۴۰۱ 0۰


به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، ششمین مرحله اردوی آماده‌سازی تیم ملی سپک تاکرای مردان جهت اعزام به قهرمانی جهان ۲۰۲۲ تایلند از شانزدهم تیرماه تا روز اعزام، به میزبانی کرمانشاه برگزار خواهد شد و امیر خانی از گیلان در این اردو تیم ملی را همراهی می‌کند. 

رقابت‌های جهانی سپک‌تاکرا از ۲ مردادماه به میزبانی تایلند آغاز می‌شود. 

اسامی بازیکنان حاضر در اردو به شرح زیر است: 

*مجید غفاری و محمد غفاری از مرکزی
*مهرداد جعفری، رسول تندر، سینا رضایی، محمد صفایی‌مجد، مهدی قبادی، مهران خداداده و پدرام خداداده از کرمانشاه
*امیر خانی از گیلان
*علی ایثار از سیستان و بلوچستان
*بنیامین کلته و یاسر پردل از گلستان
*عارف قره‌باغی از زنجان
*افشین احمدوند از همدان

کادر فنی: 
رضا رستمی/ سرمربی
پیام شیرعلی / مربی
علی فولادی‌راد / مدیرفنی
میلاد غلامی / فیزیوتراپ
سجاد خانکی / بدنساز
آرش قاسم نژاد / سرپرست

سپک تاکرا یا والیبال با پا
سپک تاکرا یا والیبال با پا یکی از ورزش‌ها و بازی‌های گروهی بسیار قدیمی بوده و ساخته دست مردم آسیای شرقی و مالزی می‌باشد که تا به امروز همچنان محبوبیت خود را حفظ کرده و طرفداران خاص خود را دارد. 

سپک تاکرا یکی از ورزش‌های بسیار قدیمی است که قدمت آن به ۵۰۰ سال پیش می‌رسد. این ورزش توسط خانواده‌های ثروتمند در مالزی، ابداع وپایه‌گذاری شده است. بازی سپک تاکرا تا به امروز با تغییرات زیادی همراه بوده و قوانین و مقررات زیادی به آن اضافه گردیده است. کلمه سپک تاکرا از دو کلمه سپک و تاکرا تشکیل شده‌است. سپک در زبان مالزیایی به‌معنای ضربه زدن و تاکرا در زبان تایلندی به‌معنای توپ است. 

در گذشته توپی که در این بازی مورد استفاده قرار می‌گرفت از جنس چوب بامبو بوده‌است اما امروزه این نوع توپ منسوخ‌شده و از توپ‌های پلاستیکی استفاده می‌شود. در این بازی بیشترین عضوی که بر توپ و ضربه وارد می‌کند پا است بنابراین هر چقدر یک نفر بتواند بالاتر پریده و قدرت بیشتری را بر توپ اعمال کند، هدفمندتر بازی کرده و توپ را بهتر کنترل خواهد کرد. 

قوانین بازی سپک تاکرا
در اینجا خبری از سالن ورزشی فوتبال نیست بلکه شکل و ابعاد زمین در این بازی و همچنین ارتفاع تور آن کاملاً شبیه به زمین بدمینتون است. در بازی سپک تاکرا هر تیم سه بازیکن دارد که در دو طرف تور قرار می‌گیرند. در این بازی، بازیکن‌ها می‌توانند از یک‌بار تا سه بار به توپ ضربه بزنند و تلاش خود را برای آن که توپ بر روی زمین نیفتد به کار می‌گیرند. در این بازی از همه قسمت‌های بدن از جمله سر، پشت سر، پاها و زانو می‌توان استفاده کرد و از تنها جایی که نمی‌توان استفاده کرد دست‌ها هستند. استفاده از دست، از سرشانه تا انتهای انگشتان، در بازی سپک تاکرا خطا محسوب می‌شود. 

در این بازی یک نفر سرویس زننده بوده و دو نفری که در نیم‌دایره‌ی چپ و راست زمین قرار می‌گیرند، در نقش دفاع عمل می‌کنند. سرویس‌دهنده پایه محوری خود را بر دایره‌ای که مخصوص به منطقه سرویس می‌باشد، قرار داده و سرویس را می‌زند. در واقع دو بازیکن کناری چپ یا راست توپ را به سرویس‌دهنده رسانده و سپس به موقعیت قبلی خود برای دفاع برمی‌گردند و به‌این‌ترتیب بازی ادامه پیدا می‌کند. 

این بازی از ۳ ست تشکیل شده‌است و هر تیمی که ۲ ست از این ۳ ست را برنده شده و امتیاز حدنصاب را کسب کرده باشد، برنده محسوب می‌شود. حد نصاب امتیاز در ست اول ۱۵ می‌باشد، اما در ست سوم کسب تنها ۶ امتیاز برای پیروز شدن تیم کفایت می‌کند. 

این بازی شباهت بسیار زیادی به والیبال دارد اما در والیبال از دست برای انجام بازی استفاده می‌شود درصورتی‌که در سپک تاکرا، استفاده از دست خطا حساب شده و از سایر نقاط بدن برای هدایت و ضربه زدن به توپ می‌توان استفاده کرد. 

انتهای پیام/۸۴۰۰۸




این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید



منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

farsnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *