» دسته‌بندی نشده » گفت و گوی فارس با سرمربی ایرانی تکواندوی بلژیک/از مهماندوست و مقانلو تا الکس فرگوسن دنیای رزمی
گفت و گوی فارس با سرمربی ایرانی تکواندوی بلژیک/از مهماندوست و مقانلو تا الکس فرگوسن دنیای رزمی

گفت و گوی فارس با سرمربی ایرانی تکواندوی بلژیک/از مهماندوست و مقانلو تا الکس فرگوسن دنیای رزمی

تیر ۱۴, ۱۴۰۱ 1۰


به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، علیرضا نصر آزادانی قهرمان سابق تیم ملی تکواندوی کشورمان از سال ۹۷ به عنوان سرمربی تیم ملی تکواندوی بلژیک انتخاب شد و او تا سال ۲۰۲۴ با فدراسیون تکواندوی این کشور قرارداد دارد. او این روزها همراه با خانواده در این کشور زندگی می‌کند و در تلاش است تا تکواندوی بلژیک پیشرفت کند.

گفت‌وگوی خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس با سرمربی ایرانی تیم ملی تکواندوی بلژیک را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در ادامه می‌خوانید:

فارس: این روزها خیلی خبری از علیرضا نصر آزادانی و تکواندوی بلژیک نیست. اوضاع چطور است؟

به هر حال بعد از المپیک توکیو فدراسیون تکواندوی بلژیک یک برنامه بلندمدتی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تنظیم کرده است. آنها نگاه‌شان به آینده است و طبق قراردادی که با من تا المپیک ۲۰۲۴ امضا شده، قرار است در رده پایه‌ها کار شود.

فارس: پس با این حساب برنامه بلندمدت آنها سرمایه‌گذاری روی نوجوانان و جوانان است؟

اوضاع تکواندوی بلژیک بد نیست. ما یک تیم جدیدی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تشکیل داده‌ایم؛ چراکه اینجا شرایط به این گونه است که اکثر جوانان تا ۲۴ سالگی ورزش می‌کنند و بعد از آن ورزش را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ رها می‌کنند. اینجا خیلی دوست ندارند سختی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تحمل کنند، فقط دوست دارند در رفاه باشند، یعنی هدف‌شان اول ورزش است و پس از یک سنی به دنبال شغل، خانه و ازدواج هستند، به خاطر همین بعد از ۲۴ سالگی آنها بیشتر به دنبال تشکیل خانه و خانواده هستند. به همین دلیل ما بعد از المپیک توکیو دیگر تیم ملی بزرگسالان نداشتیم.

فارس: برای پیشرفت تکواندوی بلژیک آیا فدراسیون این کشور برنامه‌ای برای قوی‌تر شدن کادر فنی دارد یا خیر؟

طبق قراردادی که با دیوید کوک بسته شده، او به عنوان مدیر فنی تکواندوی بلژیک انتخاب شده است. اگر خلاصه‌وار بخواهم از دیوید بگویم به نظرم باید از او به این شکل تعریف کنم؛ اگر در دنیا ۵ نفر در تکواندو و دنیای رزمی، دارای بار فنی و قدرتمند باشند دیوید یکی از آنها است. فدراسیون جهانی فوق‌العاده روی دیوید حساب ویژه‌ای باز کرده و در تمام مسائل فنی از او کمک می‌گیرد.

فارس: پس اگر بخواهید دیوید را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در فوتبال با یک مربی سرشناس مقایسه کنید چه کسی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ مثال می‌زنید؟

واقعا اگر بخواهم با یکی از چهره‌های مربیگری در دنیا مقایسه کنم باید بگویم او شخصیتی مثل فرگوسن در فوتبال را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ دارد.

یک مثال از او بگویم؛ وقتی المپیک توکیو تمام شد، در طول سه روز او تمام تکواندوکاران حاضر در بازی‌های المپیک توکیو را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ آنالیز کرده بود. آمار و ارقام فوق‌العاده عجیبی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به فدراسیون جهانی ارائه کرده بود که یک تکواندوکار با چه ویژگی‌هایی می‌تواند در المپیک مدال بگیرد. قد، وزن، از لحاظ فنی، تمام مسائل را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ آنالیز کرده بود و همه این آنالیز را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تحویل فدراسیون جهانی داده بود.

فارس: پس قرار است تا المپیک ۲۰۲۴ با دیوید با هم کار کنید؟

واقعیت این است که یک پیشنهاد بسیار خوب از یکی از کشورها داشتم، با دیوید در رابطه با این موضوع مشورت کردم، او مدعی شد که اگر بروم باز هم به من کمک خواهد کرد، اما فعلا ترجیح می‌دهم کنار او باشم. طی این مدتی که در کنار دیوید بودم او دنیای دیگری را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در تکواندو به من نشان داد. به من نشان داد که مربیگری فراتر از تمرین دادن است؛ یعنی صرفا یک مربی تنها نباید تمرین‌دهنده باشد. زمانی که فدراسیون تکواندوی بلژیک با او به توافق رسید و به عنوان مدیر فنی انتخاب شد، او آمد همه شرایط را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بررسی کرد و بلافاصله اعلام کرد که باید یک تیم جدید تشکیل شود.

فارس: پس با این حساب قرار است تکواندوی بلژیک روی رده‌های پایه تا المپیک ۲۰۲۴ کار کند؟

بله، قرار است شرایط به این شکل باشد که ما روی رده‌های پایه کار کنیم و خوشبختانه این اختیار را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به من داده تا کنار نوجوانان و امیدها باشم. البته یک مربی دیگر نیز کنار تیم ملی بلژیک حضور دارد. ما باید یکی دو سال کار کنیم تا بتوانیم در چهار سال آینده یک تیم فوق‌العاده قوی داشته باشیم. هدف دیوید المپیک فرانسه است.

فارس: مسابقاتی که قرار است در بلغارستان برگزار شود، شما به عنوان سرمربی نوجوانان و جوانان خواهید بود؟

بله، به عنوان سرمربی کنار این تیم خواهم بود. ما چند مسابقه را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ پیش رو داریم. تورنمنت اوپن لهستان، اسلوونی، مسابقات قهرمانی اروپا زیر ۲۱ سال را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ پیش رو داریم و این مسابقات جزو همان برنامه‌هایمان است. پس از این رویدادها مسابقات قهرمانی جهان در رده بزرگسالان را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ داریم اما با توجه به اینکه تیم کاملی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در اختیار نداریم، نمی‌دانم به چه شکل قرار است در آن مسابقات شرکت کنیم.

فارس: تکواندوی بانوان کشورمان عنوان قهرمانی در آسیا را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ کسب کرد. نظر شما در رابطه با این موفقیت چیست؟

خیلی خوشحالم که بانوان کشورمان افتخارآفرینی کردند. این اتفاق حاصل همدلی‌ بود که بین همه نفرات وجود داشت و در نهایت در آسیا بانوان‌مان تاریخ‌سازی کردند و قهرمان شدند. البته نمی‌توانیم بگوییم مردانمان نتیجه بدی کسب کردند، به هر حال تکواندو در دنیا با سرعت رو به جلو حرکت می‌کند. پیشنهاد من این است که باید همه بازیکنان و مربیان بیشتر از این تلاش کنند. مربیان عزیزی که در حال حاضر مسئولیت تیم ملی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ برعهده دارند همه از دوستان عزیز و قدیمی من هستند. آنها باید بیشتر از این تلاش کنند. خیلی خوب هستند، اما باید ما هم مثل تکواندوی دنیا که به سرعت در حال پیشرفت است تلاش کنیم. واقعا تکواندوی دنیا تغییر کرده است.

فارس: نظر شما در مورد بیژن مقانلو چیست؟

مقانلو مربی خوبی است، او کار سختی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ پیش رو دارد. واقعا پتانسیل تکواندوی ایران با هیچ کجای دنیا قابل مقایسه نیست. همه کشورهای دنیا، من دیده‌ام که چطور حسرت تکواندوکاران ایران را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ می‌خورند. آنها حتی حاضرند بازیکنان درجه ۳ ما را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در اختیار داشته باشند. مقانلو در ابتدای مسیر است و برای موفقیت تکواندو باید حمایت شود.

فارس: به نظر شما تغییرات در مدیریت فدراسیون تکواندو می‌تواند به رشد این رشته کمک کند؟

ابتدا باید از پولادگر برای تلاشی که طی سال‌ها برای تکواندو کرده تشکر کنم. تغییرات در مدیریت، عدم توانایی یک نفر نیست. بالاخره در هر مقطعی نیاز به تغییرات در هر جایگاهی دارد. این تغییرات هم به نفع ورزش کشورمان بود. حالا انگیزه بالای هادی ساعی می‌تواند به تکواندو کمک کند و این تغییرات از نظر من مثبت بوده و امیدوارم خانواده تکواندو با همدلی بتواند تکواندو را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به روزهای خوب برگرداند.

فارس: این روزها خبرهای زیادی به گوش می‌رسد مبنی بر اینکه یوسف کرمی در پاکستان، فرزاد عبداللهی در لبنان، مهران عسکری در مکزیک، شما در بلژیک، فرزاد ذوالقدری در بلغارستان و خیلی از مربیان دیگر در کشورهای مختلف فعالیت می‌کنند، این اتفاق چقدر به سود تکواندوی ایران کشورمان است؟

اینکه هر روز تعداد مربیان لژیونر ما در تمام دنیا بیشتر می‌شود، این به تکواندوی ایران اعتبار می‌بخشد. خیلی خوب است که نام ایران با این مربیان در همه جای دنیا دیده و شنیده می‌شود. نکته اول اینکه؛ وقتی مربیان ایرانی در همه جای دنیا پخش می‌شوند، قدرت تکواندو در دنیا تقریبا یکسان می‌شود. من دوست داشتم یوسف کرمی با این همه تجربه در ایران بماند و به تکواندوی کشورمان کمک کند. باید از یوسف کرمی در کشورمان استفاده شود. او تجربیات فوق‌العاده زیادی دارد و می‌تواند به تکواندوی کشورمان کمک کند. ما وقتی یوسف کرمی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ داریم باید در ایران از او استفاده کنیم و اینکه مربیان ما در کشورهای دیگر حضور پیدا می‌کنند تجربیات جدیدی به دست می‌آورند و این تجربیات می‌تواند به تکواندوی کشور ما کمک کند. به نظر من اولویت تکواندو حفظ یوسف کرمی است.

فارس: این روزها شنیده می‌شود رضا مهمان‌دوست پس از سال‌ها فعالیت در کشور آذربایجان با تیم ملی این کشور قطع همکاری کرده است. به نظر شما مهمان‌دوست با کوله‌باری از تجربه می‌تواند به تکواندوی ایران کمک کند؟

باید از همه توانمندی‌های تکواندوی ایران برای موفقیت این رشته استفاده شود. اگر مهمان‌دوست در کنار تکواندو ما باشد، قطعا ما می‌توانیم موفق شویم. اما فعلا بیژن مقانلو تیم را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تحویل گرفته و حالا زمان تغییرات نیست. ما می‌توانیم از مهمان‌دوست در بخش‌های دیگر استفاده کنیم؛ یعنی او در جایگاه مدیر فنی می‌تواند به تکواندوی کشور ما کمک کند. متاسفانه مدیر فنی در ایران اشتباه تعریف شده است. اصلا مدیر فنی این نیست که هفته‌ای دو بار به اردوها سر بزند و برود. مدیر فنی شرح حال دارد؛ ابتدا باید مربیان برنامه‌هایشان را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تنظیم و در خدمت مدیر فنی قرار دهند. انتهای هر ماه مدیر فنی همان برنامه‌ها را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بررسی کند تا ببیند چقدر این برنامه‌ها اجرا و چقدر پیشرفت ایجاد شده است. دلیل ضعف و قوت را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ مدیر فنی باید بخواهد. از طرفی مدیر فنی باید ارتباط بین سرمربی و مربیان را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ مدام بررسی کند که شکافی بین این دو ایجاد نشود و از طرفی از لحاظ روحی و روانی نیز به بازیکنان نزدیک شود. وقتی مدیر فنی در کنار تیم با این شرایط حضور پیدا می‌کند، حضور او مایه دلگرمی است. برای همه کادر فنی و بازیکنان و قطعا رضا مهمان‌دوست می‌تواند در این بخش به ما کمک کند.

فارس: صحبت پایانی…

امیدوارم صحبت‌هایی که انجام دادم باعث دلخوری کسی نباشد. خالصانه دوست دارم تکواندوی کشورمان به آن روزهای خوب خود برگردد، آرزوی قلبی من این است که با همدلی خانواد تکواندو موفقیت‌های بزرگی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در تکواندوی کشورمان شاهد باشیم.

انتهای پیام/‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌




منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

farsnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×