آسیب ۱۵۶ میلیارد دلاری تحریم آمریکا به معیشت مردم ایران در ۸ سال
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، به طور کلی دو راهبرد متفاوت در مواجهه با تحریم نفتی در کشور مطرح شده است؛ راهبرد اول که در دولتهای یازدهم و دوازدهم اجرایی شد معتقد بود که شکست تحریمها از مسیر مذاکره با آمریکا و رفع تحریم میسر میشود.
راهبرد دوم نیز معتقد است که تنها راه شکست تحریمهای نفتی، بیاثر کردن آن با بازارسازی برای نفت ایران و رهایی از خامفروشی نفت است.
در تصویر ۱، هزینه و فایده راهبرد اول در مواجهه با تحریم در صادرات نفت ایران نشان داده شده است. طبق تصویر، تنها دستاورد مذاکره با آمریکا در فروش نفت ایران، این بود که نمودار صادرات نفت را از حالت خطی به حالت سینوسی با همان میانگین تغییر داد به طوری که در مجموع هزینه و فایده سربهسر شد.
تصویر ۱
*راهبرد غلط دولت روحانی در مواجهه با تحریمها، هزینه تحریم بر معیشت مردم را افزایش داد
اما جدای از راهبرد غلط دولت روحانی در مواجهه با تحریم، نباید فراموش کرد که هزینه این جنگ اقتصادی از طرف آمریکا به مردم ایران وارد شده است.
بدین ترتیب در هفته «حقوق بشر آمریکایی» به بررسی خسارت تحریمهای آمریکا بر معیشت مردم از زاویه درآمدهای نفتی میپردازیم.
طبق تصویر ۱، میانگین صادرات نفت ایران در دولت یازدهم و دوازدهم روزانه ۱.۱ میلیون بشکه بود در حالی که در شرایطی عادی امکان صادرات ۲ میلیون بشکه نفت ایران وجود داشت.
در نتیجه تحریمهای آمریکا در ۸ سال دولت قبل، روزانه به میزان ۹۰۰ هزار بشکه باعث کاهش صادرات نفت ایران و فشار اقتصادی به معیشت مردم شد.
جدول ۱، قیمت نفت ایران در سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۱ را طبق آمار اوپک نشان میدهد.
جدول ۱
طبق محاسبات، اعمال تحریمهای نفتی آمریکا به میزان ۱۵۶ میلیارد دلار در طول ۸ سال گذشته به معیشت مردم ایران آسیب زده است.
هر چند پیشبرد راهبرد غلط توسط دولت وقت نیز بر افزایش هزینههای تحریم تاثیرگذار بود، اما این موضوع نباید موجب شود که دشمنی آمریکا با مردم ایران از طریق اعمال تحریم، نادیده گرفته شود.
انتهای پیام/
شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید