» آخرین اخبار » گیلان » اسلم گیلانی قهرمان جهاد تبیین در کربلا
اسلم گیلانی قهرمان جهاد تبیین در کربلا

اسلم گیلانی قهرمان جهاد تبیین در کربلا

تیر ۹, ۱۴۰۱ 1۰


به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، محمدرضا سنگری پیش از ظهر امروز در نشست اندیشه و هنر درخصوص اسلام دیلمی تنها شهید ایرانی واقعه عاشورا در مجتمع ایثار و شاهد اظهار کرد: حضرت عباس (ع) و مادرش‌ام البنین (س) شاعر بودند، ۲۷ بیت شعر از حضرت عباس (ع) داریم که بخشی از آن رجزهای ایشان در کربلا است.

وی با بیان اینکه یکی از رجزهای حضرت عباس (ع) اشاره به ساقی بودن ایشان در طول تاریخ دارد، گفت: هیچکس به اندازه حضرت عباس (ع) در میدان نجنگید، حضرت در نخستین باری که به میدان می‌روند رجزی می‌خوانند که دو نکته برجسته دارد و آن اینکه در حسین (ع) پیامبر را و در لشکر دشمن را نیز در برابر رسول خدا می‌بیند. 

رئیس اندیشکده ادبیات پایداری حوزه هنری با بیان اینکه باران امام حسن کسانی هستند که وقتی خود امام آن‌ها را وصف می‌کند خصوصیاتی درباره آن‌ها گفته که در طول تاریخ این خصوصیات تکرار نمی‌شود، افزود: شب عاشورا سید الشهدا یک امانی گرفت تا آن شب را به عبادت بپردازند، در وصف شب عاشورا گفته‌اند که اگر از کنار خیمه‌ها عبور می‌کردی صدایی شبیه کندوی عسل احساس می‌کردی. 

سنگری با بیان اینکه شب عاشورا دو نفر پست می‌دهند یکی به اسم نافع ابن هلال و دیگری حضرت عباس (ع) افزود: نافع روایت می‌کند در آن شب از سمت دشمن کسی به خیمه‌ها نزدیک می‌شود، شمشیر کشید و دید که خود حضرت سیدالشهدا است، حضرت فرمود رفته بودم بررسی کند تا مسیر حمله دشمن در روز فردا را بشناسد و نقطه کور میدان را شناخت که بین دو کوه بود. 

وی با بیان اینکه امام حسین (ع) در خصوص یاران خود گفت که به خدا قسم یارانم را آزموده‌ام و آن‌ها در آزمون‌های بسیار سربلند بیرون آمده اند، گفت: امام فرمود که یارانم مثل صخره‌های کوه‌ها محکم و استوار هستند و انس آنان به مرگ مامان انس مادر به سینه مادر است.

رئیس اندیشکده ادبیات پایداری حوزه هنری با معرفی حضرت اسم ابن عمر بیان کرد: پدر حضرت اسم عمر و اهل گیلان و منطقه دیلمان بود، از این منطقه به مدینه می‌رود و خدمت امام حسن مجتبی (ع) می‌رسد و فرزندش اسلم در خدمت امام حسین (ع) بوده و امام او را به فرزندش سید الساجدین می‌بخشد. 

سنگری با اشاره به ارتباط نزدیک اسلم و امام سجاد (ع) گفت: اسلم از اول سفر سید الشهدا از ابتدای سفر تا انتها همراه ایشان بود و ۱۶۱ روز همراه ایشان بود، وی منشی مخصوص و دبیر امام حسین (ع) بود که تمام نامه‌های ایشان را نوشت. 

وی با بیان اینکه اسلم صدای خوبی داشت، مفسر قرآن بود و به سه زبان فارسی، ترکی و عربی مسلط بود، افزود: وقتی اسلام قرآن می‌خواند همه به دور او حلقه می‌زدند، خوش قامت و بسیار زیبارو بود و در شمشیرزنی و تیراندازی تبحر ویژه داشته است.

رئیس اندیشکده ادبیات پایداری حوزه هنری با بیان اینکه رجز اسلم ابن امر زیباترین رجز کربلا است، گفت: وقتی اسلم به میدان رفت، امام سجاد (ع) رزم او را به تماشا نشست. 

سنگری با بیان اینکه اسلم وقتی می‌خواهد به میدان برود از امام حسین (ع) اجازه می‌گیرد اما امام می‌فرمایند برو از سید الساجدین اجازه بگیر، افزود: وقتی اسلم به مرحله شهادت رسید، امام خود بر بالین او آمد و سر او را بر دامان خود گذاشت و جمله آخرین اسلم این بود که چه سعادتی دارم که سرم بر زانوی فرزند پیامبر است، امام به او کمک کرد تا دستهای خود را بر گردن امام بیاندازند و اسلم ابن امر گفت: من چه خوشبختم که آفتاب را در آغوش گرفتم. 

انتهای پیام/۸۴۰۰۸




این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید



منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

farsnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *